Local Request Processing
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 7 of 7
Local Request Processing

Hadi bakalim bu soruya kim cevap verebilecek? Ciscoca dusunelim. Bir yanda Host_a arada bir tane router ve obur yanda da host_b var olsun. Host_a elbette host_bye ulasacagi zaman kendi IP

  1. #1
    sickness is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    211

    Post Local Request Processing

    Hadi bakalim bu soruya kim cevap verebilecek? Ciscoca dusunelim.
    Bir yanda Host_a arada bir tane router ve obur yanda da host_b var olsun.
    Host_a elbette host_bye ulasacagi zaman kendi IP protokolu yoluyla
    remote mu yoksa local request mi oldugunu anlayacak. Ama
    bir taraftan da sunu dusundum. 1-Hadi diyelim ki istedigimiz local request olsun FAKAT Routerin her bir kolu ayri bir network oldugundan arada router
    varken bunun adini nasil local request koyabiliyoruz ki ?


    2- Bir yandan da
    host_a ve host_b ayni subnetten ise ornegin hani ev aginda
    bir adsl router koyarak bircok bilgisayara Internet paylastirirken(bu
    durumda tum bilgisayarlar ayni subnette olmayacak mi ama routerin
    her bir kolu farkli bir network o halde bu asagidaki tek subnetli yapi nasil olusuyor?)

    Mesela host_a ethernet int. 172.16.10.2 olsun
    routerin ona bakan yuzu 172.16.10.1
    host_bnin ki de 172.16.10.3 olsun

  2. #2
    sickness is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    211

    Post

    Yukaridaki sorularimdan hicbir sey anlamazsaniz diye soyle anlatayim
    alternatif bir yol olarak.


    1-
    Sekil : host-a <(x)----- (y)>*****<(z)------(t) >host-b

    x --> host_a ethernet int IP = 172.16.10.2
    y --> router a ethernet int IP = 172.16.10.1
    z --> router_a ethernet int. IP = 172.16.20.1
    t --> host_b ethernet int. IP = 172.16.20.2

    Bu semaya gore host_b ile host_a farkli subnetlerde ki routerin her bir kolu ayri network olmali. Pekala bu durumda
    local requestten nasil soz edebiliriz ki?



    2- Ayni durumu bir de Internet'e baglanmak isteyen bir ev agindaki bilgisayarlar icin dusunelim. Buradaki bilgisayarlara bir tane
    router Internet paylastirsin. Paylastirmasinin mumkun oldugu soyleniyor.Fakat bu durumda bilgisayarlar ayni subnetin
    oyunculari oluyor. Ama routerin her bir kolu farkli subnet olmaliysa bu paylasim nasil mumkun oluyor?
    Last edited by sickness; 18.08.2009 at 17:12.

  3. #3
    syslog2 Guest

    Default

    arkadaş problemi tam olarak anlatamamışssın kendin bazı terimler kullanmaya çalışmışssın local request vs.

    iki msj dan da hiç bir şey anlamadım. iki host var arada bir router var, bu hostlar directly connected olarak routerlaramı bağlı öyle bir sey söylemeye çalışmışssın ama anlaşılır değil.

    Kolay gelsin.

  4. #4
    AcLMasteR is offline Administrator
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Ankara
    Posts
    1,189

    Default

    lütfen mazur görün ama ben de local request ve remote requestte takıldım. şöyle daha anlaşılır bişe yazabilirmisin bende arkadaş gibi directly connected bi yapıyı sorusun onu anladım sadece
    The day that never comes

  5. #5
    turkavfatih is offline Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    İstanbul
    Posts
    590

    Default

    Selam ,

    Burda routerın farklı bacaklarına aynı network veremezsın.eger aynı network verırsen host a host b ye gıtmek ıstedıgı zaman destınatıon ıp ye and ıslemı yapıcak ve kendı networkunde oldugu ıcın host b nınde kendı networkunde oldugunu dusunup paketı gatwayıne yanı roouterın host a ya bakan bacagına yollamıcak.Paket router a gıtmıcegı ıcın dogal olarak host b yede ulasmadan cope atılacaktır.O yuzden routerın bacaklarını farklı networklerden vermelısın.Eger routerı brıdge moda cekersen o zaman tek network olacagı ıcın problem olmaz ama o zamanda router kullanmanın pek bı mantıgı yok.adsl modemlerde ıse modeme bagladıgın bırden fasla cıhaz aynı networkte olucakları ıcın paket saten gateway e gıtmıcektır.

    Kolay gelsın,
    Juniper Networks

    JNCIA-EX,JNCIS-ER,JNCIS-FWV,JNCIS-SSL

  6. #6
    trunkmode is offline Administrator
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,331

    Default

    Quote Originally Posted by turkavfatih View Post
    Selam ,

    Burda routerın farklı bacaklarına aynı network veremezsın.eger aynı network verırsen host a host b ye gıtmek ıstedıgı zaman destınatıon ıp ye and ıslemı yapıcak ve kendı networkunde oldugu ıcın host b nınde kendı networkunde oldugunu dusunup paketı gatwayıne yanı roouterın host a ya bakan bacagına yollamıcak.Paket router a gıtmıcegı ıcın dogal olarak host b yede ulasmadan cope atılacaktır.O yuzden routerın bacaklarını farklı networklerden vermelısın.Eger routerı brıdge moda cekersen o zaman tek network olacagı ıcın problem olmaz ama o zamanda router kullanmanın pek bı mantıgı yok.adsl modemlerde ıse modeme bagladıgın bırden fasla cıhaz aynı networkte olucakları ıcın paket saten gateway e gıtmıcektır.

    Kolay gelsın,
    merhaba
    arkadaşın local request dediği kısım sanırım burası(kırmızı işaretli olan açıklama)
    Önce OKU sonra SOR.

  7. #7
    GhoSt is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,664

    Default

    Quote Originally Posted by sickness View Post
    Hadi bakalim bu soruya kim cevap verebilecek? Ciscoca dusunelim.
    Bir yanda Host_a arada bir tane router ve obur yanda da host_b var olsun.
    Host_a elbette host_bye ulasacagi zaman kendi IP protokolu yoluyla
    remote mu yoksa local request mi oldugunu anlayacak. Ama
    bir taraftan da sunu dusundum. 1-Hadi diyelim ki istedigimiz local request olsun FAKAT Routerin her bir kolu ayri bir network oldugundan arada router
    varken bunun adini nasil local request koyabiliyoruz ki ?


    2- Bir yandan da
    host_a ve host_b ayni subnetten ise ornegin hani ev aginda
    bir adsl router koyarak bircok bilgisayara Internet paylastirirken(bu
    durumda tum bilgisayarlar ayni subnette olmayacak mi ama routerin
    her bir kolu farkli bir network o halde bu asagidaki tek subnetli yapi nasil olusuyor?)

    Mesela host_a ethernet int. 172.16.10.2 olsun
    routerin ona bakan yuzu 172.16.10.1
    host_bnin ki de 172.16.10.3 olsun
    Gene döktürmüşsün

    1)soruda sordukların layer2 ve layer3 düzeyinde haberleşme , Allah rızası için CCNA türkçe dökümanları var onları oku bi yarım saatini ayır , anlamadığın yer var ise onda yardımcı oluruz

    2)soruda evinde kullandığın adsl modemi cisco bir router la karıştırmışsın,evinde kullandığın modemdeki o bacaklar layer2 çalışan switching portlardır yani bir switch olarak çalışır ve tüm kullanıcılar doğal olarak aynı subnette olurlar

    Evlerde kullandığımız modemlerde şu özellikler vardır
    -adsl portu olan basit bir router
    -bazı modellerde yönetilemez(unmanagable) 4lü switching port
    -access-point (kablosuz erişim noktası)
    -basit firewall yazılımı
    Mr.google knows everything , ask to him...

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts