Packet Tracer Routing Configuration
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 11 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Packet Tracer Routing Configuration

Arkadaslar merhaba..routersim programı kullanarak bıseyler yapmaya calısıyorum kendımce..bir routerla hostları haberlestırıp telnet ayarlarını falan hallettim..ama 2 router haberlesmesını nasıl yapıcam yada daha fazla routerları bırbırıne nasıl bağlayabilirim.ayarlar nasıl olmalo.Yardımcı olursanız

  1. #1
    lappa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2009
    Mesajlar
    19

    Exclamation Packet Tracer Routing Configuration

    Arkadaslar merhaba..routersim programı kullanarak bıseyler yapmaya calısıyorum kendımce..bir routerla hostları haberlestırıp telnet ayarlarını falan hallettim..ama 2 router haberlesmesını nasıl yapıcam yada daha fazla routerları bırbırıne nasıl bağlayabilirim.ayarlar nasıl olmalo.Yardımcı olursanız cok sevınırım..sımdıden tesekkur ederim..

  2. #2
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Packet tracer kullanmanızı tavsiye ederim ccna düzeyi için tüm uygulamaları yapabilirsiniz
    Mr.google knows everything , ask to him...

  3. #3
    irony isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    914

    Standart

    Bu konuda bende Ghost' a katilyiorum. Ya da alternatif olarak GNS3 ' u kullanabilirsiniz.

  4. #4
    scorge isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2007
    Mesajlar
    10

    Standart

    packet tracer ile tüm protocolleri uygulayamazsın gns3 kullanman lazım.

  5. #5
    irony isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    914

    Standart

    GNS3 de de switch destegi yok

  6. #6
    scorge isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2007
    Mesajlar
    10

    Standart

    ikisinin artısı eksisi var sen ikisni birden kullan packet tracert görselliği daha güzel çalışıtken öğrenmek daha kolay gns3 gerçek ios kullanmak daha verimli packet tracer yapamadığın şeyler olursa kafana takılmasın programdan kaynaklı..

  7. #7
    AcLMasteR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,189

    Standart

    Alıntı irony Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    GNS3 de de switch destegi yok
    3640 IOS unda switch slotu eklenince switch destegi gelmesi lazım haa bu arada packet tracer 5.2 cıktı haberiniz olsun arkadaşlar indirince hemen upload edecem hele eve bi döneyimde
    The day that never comes

  8. #8
    lappa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2009
    Mesajlar
    19

    Standart

    teşekkür ederim arkadaşlar

  9. #9
    lappa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2009
    Mesajlar
    19

    Standart

    arkadaşlar asıl yapmak istediğim benim burda ağdaki tüm pcler haberlessın bırbırıyle ama beceremedım hala orasıda ayrı bı konu bu serıal ların iplerini aynımı vermek zorundayım.her yerde ayrı bır ornek kafam karıstı asagıdakı LİNKTE yapmak ıstedıgım olayın resmi var.




  10. #10
    trunkmode isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,331

    Standart

    merhaba
    topolojide 2 router ve 2 network var.bu 2 networku routerlar üzerinden
    1.statik olarak
    2.dinamik olarak konuşturabilirsin
    configürasyona geçmeden önce routerler ve routing protocol ler hakkında
    biraz araştırma yaparsan configleride yapabilirsin.forumda her türlü döküman mevcut.sonradan örnek config istersen hazırlayıp burada paylaşabiliriz.
    kolay gelsin.
    yinede ekte senin topolojinin aynısı ,dynamic routing protocol ripv2 ile yaptığım config. var incelemen için
    Önce OKU sonra SOR.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok