Packet Tracer Routing Configuration
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
Packet Tracer Routing Configuration

Arkadaslar merhaba..routersim programı kullanarak bıseyler yapmaya calısıyorum kendımce..bir routerla hostları haberlestırıp telnet ayarlarını falan hallettim..ama 2 router haberlesmesını nasıl yapıcam yada daha fazla routerları bırbırıne nasıl bağlayabilirim.ayarlar nasıl olmalo.Yardımcı olursanız

  1. #1
    lappa is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    19

    Exclamation Packet Tracer Routing Configuration

    Arkadaslar merhaba..routersim programı kullanarak bıseyler yapmaya calısıyorum kendımce..bir routerla hostları haberlestırıp telnet ayarlarını falan hallettim..ama 2 router haberlesmesını nasıl yapıcam yada daha fazla routerları bırbırıne nasıl bağlayabilirim.ayarlar nasıl olmalo.Yardımcı olursanız cok sevınırım..sımdıden tesekkur ederim..

  2. #2
    GhoSt is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,664

    Default

    Packet tracer kullanmanızı tavsiye ederim ccna düzeyi için tüm uygulamaları yapabilirsiniz
    Mr.google knows everything , ask to him...

  3. #3
    irony is offline Senior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    914

    Default

    Bu konuda bende Ghost' a katilyiorum. Ya da alternatif olarak GNS3 ' u kullanabilirsiniz.

  4. #4
    scorge is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    10

    Default

    packet tracer ile tüm protocolleri uygulayamazsın gns3 kullanman lazım.

  5. #5
    irony is offline Senior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    914

    Default

    GNS3 de de switch destegi yok

  6. #6
    scorge is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    10

    Default

    ikisinin artısı eksisi var sen ikisni birden kullan packet tracert görselliği daha güzel çalışıtken öğrenmek daha kolay gns3 gerçek ios kullanmak daha verimli packet tracer yapamadığın şeyler olursa kafana takılmasın programdan kaynaklı..

  7. #7
    AcLMasteR is offline Administrator
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Ankara
    Posts
    1,189

    Default

    Quote Originally Posted by irony View Post
    GNS3 de de switch destegi yok
    3640 IOS unda switch slotu eklenince switch destegi gelmesi lazım haa bu arada packet tracer 5.2 cıktı haberiniz olsun arkadaşlar indirince hemen upload edecem hele eve bi döneyimde
    The day that never comes

  8. #8
    lappa is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    19

    Default

    teşekkür ederim arkadaşlar

  9. #9
    lappa is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    19

    Default

    arkadaşlar asıl yapmak istediğim benim burda ağdaki tüm pcler haberlessın bırbırıyle ama beceremedım hala orasıda ayrı bı konu bu serıal ların iplerini aynımı vermek zorundayım.her yerde ayrı bır ornek kafam karıstı asagıdakı LİNKTE yapmak ıstedıgım olayın resmi var.




  10. #10
    trunkmode is offline Administrator
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,331

    Default

    merhaba
    topolojide 2 router ve 2 network var.bu 2 networku routerlar üzerinden
    1.statik olarak
    2.dinamik olarak konuşturabilirsin
    configürasyona geçmeden önce routerler ve routing protocol ler hakkında
    biraz araştırma yaparsan configleride yapabilirsin.forumda her türlü döküman mevcut.sonradan örnek config istersen hazırlayıp burada paylaşabiliriz.
    kolay gelsin.
    yinede ekte senin topolojinin aynısı ,dynamic routing protocol ripv2 ile yaptığım config. var incelemen için
    Önce OKU sonra SOR.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts