Frame-Relay Problemi
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
Frame-Relay Problemi

Arkadaşlar selam, Merkez ve şubeler yapısında frame relay hattı var. a şb si merkeze ulaşabiliyor. ping te sorun yok vs ama merkezden a şb sine ulaşmaya çalıştıklarında, radmin ve rdp

  1. #1
    rage is offline Member
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    35

    Default Frame-Relay Problemi

    Arkadaşlar selam,

    Merkez ve şubeler yapısında frame relay hattı var. a şb si merkeze ulaşabiliyor. ping te sorun yok vs ama merkezden a şb sine ulaşmaya çalıştıklarında, radmin ve rdp çalışmıyor. Her türlü tüm makinelere ping atılıyor. Telnet ile 3389 portuna gidebiliyorum. Problem yok. Fakat bir yavaşlık söz konusu. EIGRP konuşturulmuş. Şubedeki router a bağlandığumda sh run çıktısı gelmiyor. Building configuration da kalıyor. Hat ile alakalı bir sorun gibi. Merkezde şb ye 39 ms ping ler gidiyor. Sizin fikriniz nedir? Router la alakalı bir soruk yok gibi. Engelleyecek acl de yok.

  2. #2
    Soul is offline Administrator
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,080

    Default

    buyuk packetli ping packetleri atamısın bakalım onlar gidecekmi? ama sorun trasmission hattından kaynaklanıyor gibi..

  3. #3
    rage is offline Member
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    35

    Default

    Ping te problem yok. Her türlü gidiyor. Transmission hattı derken isp tarafı değil mi?

  4. #4
    Soul is offline Administrator
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,080

    Default

    evet tt tarafında decibel degerleri falan var onları alıp gondermen istenebilir. controller tarafında modemle iligili bir sorunda olabilir. tt ile bi gorusun bakalım ne dicekler.

  5. #5
    rage is offline Member
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    35

    Default

    sağolasın. Arıza kaydını açtırayım

  6. #6
    LocK is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    19

    Default

    FR'de benim şöyle bir problemim vardı aslında seninkine benzemez ama. LMI down gözüküyordu gerçi ben hiç pingliyemiyordum ama en son Wic1t için V24 kablo değişimi yaptım. tuhaf vallahi olur olmaz arıza veriyor.


    Router#sh int ser0/1/0
    Serial0/1/0 is up, line protocol is down
    Hardware is GT96K Serial
    MTU 1500 bytes, BW 1544 Kbit, DLY 20000 usec,
    reliability 255/255, txload 1/255, rxload 1/255
    Encapsulation FRAME-RELAY IETF, loopback not set
    Keepalive set (10 sec)
    LMI enq sent 836333, LMI stat recvd 6672, LMI upd recvd 0, DTE LMI down
    LMI enq recvd 0, LMI stat sent 0, LMI upd sent 0
    LMI DLCI 0 LMI type is ANSI Annex D frame relay DTE
    FR SVC disabled, LAPF state down
    Broadcast queue 0/64, broadcasts sent/dropped 15658/0, interface broadcasts 14511
    Last input 15w2d, output 00:00:01, output hang never
    Last clearing of "show interface" counters 16w1d
    Input queue: 0/75/0/0 (size/max/drops/flushes); Total output drops: 0
    Queueing strategy: dual fifo
    Output queue: high size/max/dropped 0/256/0
    Output queue: 0/128 (size/max)
    5 minute input rate 0 bits/sec, 0 packets/sec
    5 minute output rate 0 bits/sec, 0 packets/sec
    102367 packets input, 3632531 bytes, 0 no buffer
    Received 0 broadcasts, 0 runts, 0 giants, 0 throttles
    135 input errors, 135 CRC, 45 frame, 32 overrun, 0 ignored, 51 abort
    849549 packets output, 13128917 bytes, 0 underruns
    0 output errors, 0 collisions, 320358 interface resets
    0 output buffer failures, 0 output buffers swapped out
    223 carrier transitions
    DCD=up DSR=up DTR=up RTS=up CTS=up

  7. #7
    Soul is offline Administrator
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,080

    Default

    sh frame-relay pvc ve sh frame-relay lmi bu komutların cıktısını gonderebilirmisin

  8. #8
    theli2002 is offline Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    54

    Default

    sh int serial/kullandiginiz ciktisinda reliability degeri ne gorunuyor?

  9. #9
    rage is offline Member
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    35

    Default

    Merhaba,

    Sh çıktılarını göremiyorum. ŞB de internet yok merkezden - şb ye gidiyorum. sh çıktıları gelmiyor

    serial int altındaki komutlar

    interface Serial0/1
    bandwidth 256
    no ip address
    encapsulation frame-relay
    no ip mroute-cache
    frame-relay traffic-shaping
    frame-relay lmi-type ansi
    frame-relay ip rtp header-compression
    !
    interface Serial0/1.100 point-to-point
    ip address 192.168.1.1 255.255.255.252
    frame-relay interface-dlci 20
    class VOIP
    frame-relay ip rtp header-compression


    bandwidth 256 olarak atamış. Fakat diğer şb lerde de bandwidth ve frame-relay traffic-shaping yapılmış. Onlarda problem yok.

  10. #10
    theli2002 is offline Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    54

    Default

    Fast ethernet kablosunu çıkarıp, show çıktılarını almayı dener misin?

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts