TFTP Server Yedek Alma ve Geri Yükleme - Sayfa 2
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 3 Sayfadan 2. Sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 24 sonuçtan 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.
Like Tree1Likes
TFTP Server Yedek Alma ve Geri Yükleme

changed state to down yazıyor çünkü Ethernet in Down durumda Ethernet portunu bir svitc yada pc ye tak

  1. #11
    akarsu37 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    15

    Standart

    changed state to down


    yazıyor çünkü Ethernet in Down durumda Ethernet portunu bir svitc yada pc ye tak

  2. #12
    root isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,409

    Arrow

    Alıntı heavenix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bir sorum daha olacak arkadaşlar basit birşey gibi gözüküyor o yüzden başlık kirliliği yapmayayım dedim yeni konu açarak..
    routerda bir interface'e ip atamak istiyorum.ip adresini verdikten sonra no shutdown diyerek açmak istiyorum ama resimdeki gibi "changed state to down" yazıyor.neden olabilir acaba?
    uygulamayı sanırım Packet Tracer'le denediniz.
    şekilde görülen fastethernet interface'sini karşılayan diğer uç'ta da interface'nin içinde
    Router(config-if)#no shutdown dediniz mi?



    Örneğin bu şekildeki gibi
    Router0 daki
    FastEthernet 0/1 intarface'sinde "no shutdown"

    Router3 'deki
    FastEthernet 0/0 "intarfacesi "no shutdown" komutu kullanılmış,


    Router2 deki ve Router0 'ın FastEthernet 0/0 interface'sinde ise kullanılmamıştır.
    sanırım bunu demek istediniz.

  3. #13
    74233028582 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2009
    Mesajlar
    2

    Standart

    tftp server birde routerin işletim sistemni yedeklerken routerin konfrigasyonuda yedekleyebilirsin....

  4. #14
    e-mky Guest

    Standart

    arkadaşlar bu tftp serverda config yedekleyebiliyoruz ama uzaktan ios yedekleme nasıl oluyor onu bir anlatabilmrisniz...

  5. #15
    irony isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    914

    Standart

    config yedekleme gibi oluyor o da. config dosyasi yerine ios' u yaziyorsun komutsatirina.

    copy flash:/asa705-k8.bin tftp://x.x.x.x

    dedigin zaman yedekleyebilirsin.

  6. #16
    e-mky Guest

    Standart

    peki rommon modda iken routera tftp den ios yükleyebilirmiyiz. galiba tftp den yüklemek console dan daha hılzı oluyor sanırım. ama o zamanda routerın ip olması gerekiyor.içinde ios olan bir routerı rommon 1 modda acıp ios u tftpden yükleyebilrmiyiz ?

  7. #17
    irony isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    914

    Standart

    Merhaba e-mky

    Bahsettigin islemi daha once gerceklestirmedim ama en kisa zamanda test etmek istiyorum. Sanirim bu islem yapilabiliyor. Ben de simdi internetten baktim. Cisco Blog: Recovering IOS from ROMMON via TFTP linkinde anlatmislar.

  8. #18
    ercanusa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    513

    Standart

    Birşey soracam ,bu konuda geçtiği için burda sormak istedim.Dynamips de rommon moda geçebiliyormuyuz?.Ben her türlü şeyi denedim ama olmadı.Sanırım dynamipsden fazla şey istiyorum

  9. #19
    irony isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    914

    Standart

    Daha once hic denemedim ercanusa.

  10. #20
    e-mky Guest

    Standart

    bunu sormamın nednei su şimdi routerda dynamips de reload etmeye kalktığımda soru soruyo evet dediğimde hata döngüsüne giriyor acaba bun da da böyle bir sorunla karşılaşırmıyız dedim.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok