Router Error
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13
Router Error

Merhaba arkadaslar. 2610 xm router acılmıyor surekli rommona dusuyor. yeni flash ram takmama ragmen aynı hatayı alıyorum sizce sorun ne olabilir. tesekkurler System Bootstrap, Version 12.2(8r) [cmong 8r], RELEASE SOFTWARE

  1. #1
    Soul is offline Administrator
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,080

    Default Router Error

    Merhaba arkadaslar.

    2610 xm router acılmıyor surekli rommona dusuyor. yeni flash ram takmama ragmen aynı hatayı alıyorum sizce sorun ne olabilir.

    tesekkurler

    System Bootstrap, Version 12.2(8r) [cmong 8r], RELEASE SOFTWARE (fc1)
    Copyright (c) 2003 by cisco Systems, Inc.
    C2600 platform with 131072 Kbytes of main memory

    program load complete, entry point: 0x80008000, size: 0xb838cc

    Error : compressed image checksum is incorrect 0xD5BC5F99
    Expected a checksum of 0xE3C95F99

    *** System received a Software forced crash ***
    signal= 0x17, code= 0x5, context= 0x8000c2ac
    PC = 0x0, Vector = 0x0, SP = 0x0

    System Bootstrap, Version 12.2(8r) [cmong 8r], RELEASE SOFTWARE (fc1)
    Copyright (c) 2003 by cisco Systems, Inc.
    C2600 platform with 131072 Kbytes of main memory

  2. #2
    mely is offline Senior Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Istanbul
    Posts
    326

    Default

    image dosyasının corrupted olduğunu düşünüyorum. imagenın sağlam olduğuna emin olduğun ios yuklü bi flash denedin mi? ( ya da rommon mode dan flasha ios yukle)
    configure-register bitlerini kontrol et.
    baska da suan aklıma bişey gelmiyor.

  3. #3
    Soul is offline Administrator
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,080

    Default

    4 farklı 2600 iosu attım.burada bişeyler yazıyor inceliyorum bakalım. muhtemelen dodanım problemi cıkacak gibi..

    Understanding Software-forced Crashes - Cisco Systems

  4. #4
    irony is offline Senior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    914

  5. #5
    Soul is offline Administrator
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,080

    Default

    It can also be caused by faulty memory hardware or by a software bug.

    ya benim router surekli rommona dusuyor. dosrun o komutluk bişi yapamıyorum zaten. sadece ios falan upgrade yapıyorum o kadar.

  6. #6
    root is offline Moderator
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,409

    Default

    birbirinden farkli ios'lerle de ayni sorunumu veriyor?

  7. #7
    Soul is offline Administrator
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,080

    Default

    evet aynen ole root

  8. #8
    irony is offline Senior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    914

    Default

    Bence drek durumu ciscoya bildir vakit kaybemeden sanki donanim arizasi gibi duruyor. Daha once buna benzer bir problem basima gelmisti. Cihazi degistirdiler sonra.

  9. #9
    Soul is offline Administrator
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,080

    Default

    rma acacam da daha arastırıyorum cisco actıgın her cagrı için partnerinin puanını düşürüyor.

  10. #10
    kozalak is offline Senior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    457

    Default

    edit: tam okumadan mesja attım
    Last edited by kozalak; 08.06.2009 at 17:34.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts