Cisco 2511 Router, NetFlow
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 15 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco 2511 Router, NetFlow

Merhaba, Bir müşterim 2 WAN portu olan NETFLOW özelliği taşıyan bir router istedi.Bende 2500 serileri mevcut.2500 serilerinde 2 WAN portu olan var ancak NETFLOW özelliği göremedim.Konfigürasyona 2 adet 2509 veya

  1. #1
    TMOS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    6

    Standart Cisco 2511 Router, NetFlow

    Merhaba,

    Bir müşterim 2 WAN portu olan NETFLOW özelliği taşıyan bir router istedi.Bende 2500 serileri mevcut.2500 serilerinde 2 WAN portu olan var ancak NETFLOW özelliği göremedim.Konfigürasyona 2 adet 2509 veya 2511 ve 2 WAN portlu NETFLOW özelliği olan bir router gerekiyor.USTA lardan bana bu özellikleri taşıyan fiyat açısından uygun olan bir router modeli bilgisi vermesini rica ediyorum.Şimdiden tşk ederim.

  2. #2
    root isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,409

    Standart

    Merhaba netflow cihaz ile ilgili degil IOS ile ilgili birsey.. Ancak asagidaki listede 2600 e uygun IOS'de netflow oldugu yaziyor.. 2500 uzerinde denemedim.. 2500'e uygun IOS'de netflow var mi bilmiyorum denemek gerekiyor..

    Cisco Devices supporting NetFlow :: User Guide

  3. #3
    root isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,409

    Standart

    hmm bak 2500 uzerinde 12.0(4) ios update ettiginde netflow destekliyormus..

    12.0(4)T Cisco 1400, 1600, 1720, 2500, 2600, 3600, 4500,
    4700, AS5300, AS5800, RSP7000, 7200 uBR7200,
    7500, RSM, MGX8800RPM, and BPx8650 series

    Cisco IOS NetFlow - Cisco Systems

  4. #4
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Müşteri Netflow un ne olduğunu biliyormu ? 2 wan isteyince sanki link balance özelliği istiyormuş gibime geldi
    Mr.google knows everything , ask to him...

  5. #5
    TMOS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    6

    Standart

    Slm,
    Açıkcası pek bir bilgim yok bilip bilmediğinden tek bildiğim modem bağlamadan INTRANET gibi bir yapı kuracakmış.Bir routerda 2 çıkış istiyor burdanda diğer 2 routera bağlantı yapacakmış nasıl olacaksa ? bana yardımcı olacak bir arkadaşım konuşup bana routerlarda SNP ve Netflow olması gerekiyor dedi.Hepsi bu bende bu bilgler ışığında siz ustalardan biraz bilgilenmek istedim çokda cahil kalmayayım diye.Bende Cisconun sayfasında gördüm IOS ile ilgili birşey olduğunu ama onuda download etmek istediğimde register istiyor.Dışardan bulunabilir mi böyle bir işletim sistemi? son olarakda merak ettiğim artık bu versiyona update mi, edeceğiz yoksa firmware güncellemek gibi mi olacak ? bunu yapmak zormu problem çıkarmı genelde? IOS güncellesek içinde gelmiyormu ?tşk

  6. #6
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Netflow network trafiğini ağ izleme programına gönderen bir uygulamadır, SNP dediğiniz SNMP sanıyorum yani ağ yönetim sistemi diyebiliriz
    Yukarda yazılı olan ios güncellemesi yaparsanız netflow kullanılabilir,SNMP desteği de zaten vardır , elinizdeki router ların üzerilerindeki interface leri bilmiyorum , öncelikle müşteriye sorun ne ile bağlıycaklarmış router ları , ona göre elinizdekilerin yeterli olup olmadığına karar verebilirsiniz
    Mr.google knows everything , ask to him...

  7. #7
    TMOS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    6

    Standart

    Tekrar slm,
    Adamın istediği nihayet anlaşıldı.Bir routerı switch gibi kullanıp(2511 i ana router olarak tanımladık) bu routerdanda diğer 2 routera (2509 veya sorun olmazsa 1601) back to back bağlantı yaparak WAN simülasyonunu gerçekleştirecekmiş.Bunu şöyle yapabilir miyiz?2511 den CAT5 le 2509 a bir bağlantı, serial 0 dan DTE to DCE kablo ile diğer 2509 a ikinci bağlantı?? ya da 2511 deki 2 seri çıkışı DTE to DCE 2 kabloyla 2509 lara bağlamak.Kusura bakmayın bu bağlantıları bir arkadaş yapacak ama bende azda olsa mantığını anlayıp bilgilenmeye çalışıyorum aslında bir nevi işin sağlamasını siz iyi bilen arkadaşlardan yapıyorum.Umarım yanlış yapmıyorumdur

  8. #8
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Bir router da switching portlar yok ise onu switch gibi kullanamazsınız
    3 tane router ı herhangi şekilde birbirine bağlayabilirsiniz , wan simülasyonunda ne uygulamak istediği önemli ama benim tavsiyem 2511 den serial la 1 tane router a bağlayın , o bağladığınız router ıda diğer router a serial dan bağlayın yani arka arkaya 3 router olmuş olur , ne yapmak istediklerini bilmiyorum ama ortada kalan router ı sanki ISP ymiş gibi farz ederek istedikleri uygulamaları yapabilirler , onun dışında routerları kullanarak istediği şekilde bağlayabilir,çünkü router ın her bacağı farklı bir network ü temsil eder
    Mr.google knows everything , ask to him...

  9. #9
    TMOS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    6

    Standart

    Yardımlarınız için çok tşk ederim.Son olarak 2 sorum daha olacak ilki 2 modem arası seri bağlantı yapacak kabloyu bulamadım sanırım DTE -DCE diyorlar bu kabloya.Elimde RS232 DTE kabloları oldukça fazla bulunmakta.(1 tarafı 60 pin diğeri 25 pin olan) netde şemalar gördüm ama 25 pinlik soketler.Halbuki serial lardaki bağlantı soketi 60 pin.Elimdeki bu kabloları devşirme serial kablo yapabilir miyim(ortadan kesip doğru uçları lehimlemek gibi).Bunu için bir şema var mı? Birde 2 router arası AUX üzerinden CAT5 le bağlandığında da back to back bağlantı olmuyor mu ? "routerları kullanarak istediği şekilde bağlayabilir,çünkü router ın her bacağı farklı bir network ü temsil eder" ifadenizden yapılabilir gibi anladım.Tşk

  10. #10
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Serial bağlantılar genelde frame-relay modemlerin arkasına bağlamak için kullanılır yada tek etherneti olan routerları birbirine bağlamak için , yeterli sayıda ethernet/fastethernet portu var ise router larda (her biri için 2 tane) bu yapıyı kurabilirsiniz , hiç bi sakıncası yok , dediğim gibi ortada kalan router ı ISP ymiş gibi düşünüp uygulamalar yapılabilir

    Aux portun bu şekilde bir kullanımı olup olmadığını bilemiyorum ancak yanlış bilgi vermiyim ben yok diye biliyorum

    Dediğiniz şekilde V.35 kablo yapanlar var eğer yeterli bilginiz var ise şemaya bakarak yapabilirsiniz ama tabi çok sağlıklı birşey değil sonradan yapılan kablo,para sıkıntısı yoksa yenilerini temin etmek en ideali olur
    Mr.google knows everything , ask to him...

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok