Cisco ASA Firewall, Site-to-Site VPN
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14
Cisco ASA Firewall, Site-to-Site VPN

merhaba arkadaşlar 2 Cisco ASA Firewall arasında Site to Site VPN konfigurasyonu yapmaya çalışıyoruz ama (solaristen-cisco swicth i görmem lazım) bir türlü başarı sağlayamadım. Acaba konfigürasyonda bir bacağı atlamış olabilirmi

  1. #1
    bogacdag is offline Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    13

    Unhappy Cisco ASA Firewall, Site-to-Site VPN

    merhaba arkadaşlar
    2 Cisco ASA Firewall arasında Site to Site VPN konfigurasyonu yapmaya çalışıyoruz ama (solaristen-cisco swicth i görmem lazım) bir türlü başarı sağlayamadım. Acaba konfigürasyonda bir bacağı atlamış olabilirmi . VPN Konfigurasyonunda bana yardımcı olur musunuz
    teşekkürler

  2. #2
    kozalak is offline Senior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    457

    Default

    ASDM ile mi konfigürasyon yaptınız? bir de vpn içerisinde routing olayını yaptınız mı?

  3. #3
    bogacdag is offline Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    13

    Default

    evet ASDM den yaptım, routing ve acl leri de oluşturdum, karşı taraf benim int. bacağımı trace liyebiliyorken ben yapamıyorum

  4. #4
    kozalak is offline Senior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    457

    Default

    acl lerde sorun olabilir karşı taraf sana gelip sen gidemiyosan.

  5. #5
    bogacdag is offline Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    13

    Default

    size screen shoot unu nasıl göndersem acl lerde any any olarak biliyorum ama pek ustasıda değilim tabi ?

  6. #6
    kozalak is offline Senior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    457

    Default

    imageshack.us a koyabilirsin. ama networkün yapısını da bilmemiz lazım az çok.

  7. #7
    bogacdag is offline Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    13

    Default

    anlatayım da , mesaiyi yedik hafta sonu bug ederim sizi bol bol , mahsuru olmazsa

  8. #8
    kozalak is offline Senior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    457

    Default

    burdaysak neden olmasın
    sitede de bi makale mevcut ona bak istersen

    http://www.ciscotr.com/makaleler-cis...syonu-sdm.html

    router-asa pek farkedeceğini sanmıyorum temel olarak.

  9. #9
    bogacdag is offline Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    13

    Default

    evet sanırım ip-sec de çuvallıyoruz , tünel çalışıyor ama data bağlantısını geçiremiyoruz.asa nın asdm i daha basitce, ayrıntısız ipsec de next next leri tükeniyor. X net den X e telnet için izin vermem gerekiyor.

  10. #10
    irony is offline Senior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    914

    Default

    Merhaba,

    ASDM ' de monitoring alanindaki loglari incelediniz mi? Size problem ile ilgili ipucu verecektir. Loglari gonderirseniz kesin bir cozum bulabiliriz.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts