Cisco 877 Router DNS Ayarları
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 15 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco 877 Router DNS Ayarları

arkadaşlar cisco 877 modemim var ve dns ayarları giriyorum kaydediyorum. buraya kadar herşey süper modemin arayuzunden cıkıp tekrar girdiğimde de ayarlar kayıtlı kalıyor fakat CISCO 877 modemi kapayıp açınca bütün

  1. #1
    fault isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2009
    Mesajlar
    10

    Standart Cisco 877 Router DNS Ayarları

    arkadaşlar cisco 877 modemim var ve dns ayarları giriyorum kaydediyorum.

    buraya kadar herşey süper modemin arayuzunden cıkıp tekrar girdiğimde de ayarlar kayıtlı kalıyor

    fakat CISCO 877 modemi kapayıp açınca bütün ayarlar kayıtlı kalıyor fakat DNS AYARLARI KAYBOLUYOR.

    ANLAYAMADIĞIM DNS AYARLARINI YAPTIĞIM KISIM DHCP KISMI VE BU KISIMDAKİ TÜM AYARLAR SİLİNİYOR.

    MODEMİ KAPAMADIKTAN SONRA BUTUN AYARLAR KAYITLI OLARAK KALIYOR DNS DE DAHİL.


    yardımcı olursanız sevinirim
    şimdiden teşekkürler.
    Konu fault tarafından (30.04.2009 Saat 16:03 ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    irony isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    914

    Standart

    Merhaba,

    DNS haricindeki ayarlar cihazin default ayarlari mi?

  3. #3
    fault isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2009
    Mesajlar
    10

    Standart

    bazıları fakat kullanıcı adım vs gibi şeyleri kendim girdim ve onlarda kayıtlı olarak kalıyor kaybolmuyor yani.

    bu arada ilginiz için teşekkürler.
    Konu fault tarafından (30.04.2009 Saat 15:36 ) değiştirilmiştir. Sebep: unutkanlık

  4. #4
    sith isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2009
    Mesajlar
    83

    Standart

    SDM i güncelleyin.

  5. #5
    fault isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2009
    Mesajlar
    10

    Standart

    Alıntı sith Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    SDM i güncelleyin.
    modemin arayuzunde sol tarafta SOFTWARE UPDATE var oradan yapabilirim sanırım güncellemeyi ?

    oraya tıklayınca cisco.com, cd ve local pc diyor sanırım cisco.com a baglanmam en mantıklısı olur.
    gerçi bir cd verdiler fakat sizce hangisini yapmalıyım?

    teşekkürler.

  6. #6
    fault isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2009
    Mesajlar
    10

    Standart

    cd den update yapmayı denedim ve uyarı yazısı çıktı:

    'cd deki update dosyası ile şu an ki aynı imiş'
    yinede guncellemek isteyip istemediğimi sordu. bende hayır dedim ?

  7. #7
    irony isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    914

    Standart

    SDM i upgraden once cihaza telnet yada ssh ile baglanip dns ayarlarini kaydetmeyi denediniz mi?

  8. #8
    fault isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2009
    Mesajlar
    10

    Standart

    hocam telnet veya ssh hakkında bir fikrim yok.

    com dan baglamayı denedim fakat onu da nasıl gostereceğimi bilmiyorum.

    sadece comport kısmının kablosunu pc ye ve diğer ucunu da modeme taktım.

    yapabileceğim birşeyse tarif ederseniz sevinirim.

  9. #9
    irony isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    914

    Standart

    Cihazi alip birebir incelemisligim yok ama cihaz uzerinde console portu varsa, console kablosunu kullanarak hyper terminal programindan erisebilirsiniz.

  10. #10
    fault isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2009
    Mesajlar
    10

    Standart

    Arkadaşlar şu An Siz Diyince Denedim.

    Dhcp Kısmındaki Hiçbir Değişiklik Apply Changes Dememe Ragmen Kayıtlı Kalmıyor.

    Yani Modemi Kapayıp Acınca Yalnızca Dns Değil Startıng Ve Endıng ıp Kısmıda Default Oluyor

    Fakat Diğer Kısımlara Tek Tek Baktım Onlar Benim Ayarladığım şekilde Kalıyor

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok