Cisco 877 Router DNS Ayarları
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15
Cisco 877 Router DNS Ayarları

arkadaşlar cisco 877 modemim var ve dns ayarları giriyorum kaydediyorum. buraya kadar herşey süper modemin arayuzunden cıkıp tekrar girdiğimde de ayarlar kayıtlı kalıyor fakat CISCO 877 modemi kapayıp açınca bütün

  1. #1
    fault is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    10

    Default Cisco 877 Router DNS Ayarları

    arkadaşlar cisco 877 modemim var ve dns ayarları giriyorum kaydediyorum.

    buraya kadar herşey süper modemin arayuzunden cıkıp tekrar girdiğimde de ayarlar kayıtlı kalıyor

    fakat CISCO 877 modemi kapayıp açınca bütün ayarlar kayıtlı kalıyor fakat DNS AYARLARI KAYBOLUYOR.

    ANLAYAMADIĞIM DNS AYARLARINI YAPTIĞIM KISIM DHCP KISMI VE BU KISIMDAKİ TÜM AYARLAR SİLİNİYOR.

    MODEMİ KAPAMADIKTAN SONRA BUTUN AYARLAR KAYITLI OLARAK KALIYOR DNS DE DAHİL.


    yardımcı olursanız sevinirim
    şimdiden teşekkürler.
    Last edited by fault; 30.04.2009 at 16:03.

  2. #2
    irony is offline Senior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    914

    Default

    Merhaba,

    DNS haricindeki ayarlar cihazin default ayarlari mi?

  3. #3
    fault is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    10

    Default

    bazıları fakat kullanıcı adım vs gibi şeyleri kendim girdim ve onlarda kayıtlı olarak kalıyor kaybolmuyor yani.

    bu arada ilginiz için teşekkürler.
    Last edited by fault; 30.04.2009 at 15:36. Reason: unutkanlık

  4. #4
    sith is offline Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    83

    Default

    SDM i güncelleyin.

  5. #5
    fault is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    10

    Default

    Quote Originally Posted by sith View Post
    SDM i güncelleyin.
    modemin arayuzunde sol tarafta SOFTWARE UPDATE var oradan yapabilirim sanırım güncellemeyi ?

    oraya tıklayınca cisco.com, cd ve local pc diyor sanırım cisco.com a baglanmam en mantıklısı olur.
    gerçi bir cd verdiler fakat sizce hangisini yapmalıyım?

    teşekkürler.

  6. #6
    fault is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    10

    Default

    cd den update yapmayı denedim ve uyarı yazısı çıktı:

    'cd deki update dosyası ile şu an ki aynı imiş'
    yinede guncellemek isteyip istemediğimi sordu. bende hayır dedim ?

  7. #7
    irony is offline Senior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    914

    Default

    SDM i upgraden once cihaza telnet yada ssh ile baglanip dns ayarlarini kaydetmeyi denediniz mi?

  8. #8
    fault is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    10

    Default

    hocam telnet veya ssh hakkında bir fikrim yok.

    com dan baglamayı denedim fakat onu da nasıl gostereceğimi bilmiyorum.

    sadece comport kısmının kablosunu pc ye ve diğer ucunu da modeme taktım.

    yapabileceğim birşeyse tarif ederseniz sevinirim.

  9. #9
    irony is offline Senior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    914

    Default

    Cihazi alip birebir incelemisligim yok ama cihaz uzerinde console portu varsa, console kablosunu kullanarak hyper terminal programindan erisebilirsiniz.

  10. #10
    fault is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    10

    Default

    Arkadaşlar şu An Siz Diyince Denedim.

    Dhcp Kısmındaki Hiçbir Değişiklik Apply Changes Dememe Ragmen Kayıtlı Kalmıyor.

    Yani Modemi Kapayıp Acınca Yalnızca Dns Değil Startıng Ve Endıng ıp Kısmıda Default Oluyor

    Fakat Diğer Kısımlara Tek Tek Baktım Onlar Benim Ayarladığım şekilde Kalıyor

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts