EIGRP Redistribute
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16
EIGRP Redistribute

Selam arkadaşlar.Ben 2 autonomous sistem oluşturup(AS noları 100 ve 101 olmak üzere) birbiriyle iletişime geçmelerini sağlamak istiyorum.Aşağıda projeyi hazırladım.Ancak redestribute komutunun kullanımı ile alakalı bir eksiğim var sanıyorum.Kullanımını yanlış biliyor

  1. #1
    shroud41 Guest

    Arrow EIGRP Redistribute

    Selam arkadaşlar.Ben 2 autonomous sistem oluşturup(AS noları 100 ve 101 olmak üzere) birbiriyle iletişime geçmelerini sağlamak istiyorum.Aşağıda projeyi hazırladım.Ancak redestribute komutunun kullanımı ile alakalı bir eksiğim var sanıyorum.Kullanımını yanlış biliyor olabilirim.Ne yaptıysam olmadı.Size aşağıda redistribute komutu girilmemiş halini gönderiyorum projenin ve yardım ederseniz çok sevinirim.

  2. #2
    shroud41 Guest

    Default

    cevap yazan yok mu?offfffffff...

  3. #3
    ustunel is offline Senior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Düzce
    Posts
    116

    Default

    Arkadaşım ne yapmak istediğini anlamadım madem bi networkde EIGRP kullanıosun neden AS farklı veriyorsunki??
    tam olarak ne yapmak istiyorsun anlamadım da???

  4. #4
    shroud41 Guest

    Default

    söyle ki, eğer farklı as numaraları olan bir sistemi birbiriyle iletişime geçirmek istiyorsanız, nasıl yaparsınız diye bir uygulama çıktı karşıma.yani bu sebeple sordum.

  5. #5
    burner Guest

    Default

    Slm;

    Configlerinize bakamadim cunku pkt yok bende..bundan sonraki configlerinizi .txt olarak post ederseniz daha genis bir kesme hitap eder sorunuz...Ama bu durumda sadece pkt kullananlar bu configi okuyabilir...
    Neyse...

    eger baska bir routing protocolu eigrp nin icine redistribute yapiyor iseniz metric girmek zorundasiniz(yoksa calismaz)...
    ornek:
    Code:
    R3(config)#router eigrp 1
    R3(config-router)#redistribute ospf 1 metric ?
      <1-4294967295>  Bandwidth metric in Kbits per second
    
    R3(config-router)#redistribute ospf 1 metric 1 ?
      <0-4294967295>  IGRP delay metric, in 10 microsecond units
    
    R3(config-router)#redistribute ospf 1 metric 1 1 ?
      <0-255>  IGRP reliability metric where 255 is 100% reliable
    
    R3(config-router)#redistribute ospf 1 metric 1 1 1 ?
      <1-255>  IGRP Effective bandwidth metric (Loading) where 255 is 100% loaded
    
    R3(config-router)#redistribute ospf 1 metric 1 1 1 1 ?
      <1-4294967295>  IGRP MTU of the path 
    
    R3(config-router)#redistribute ospf 1 metric 1 1 1 1 1 ?
      match      Redistribution of OSPF routes
      metric     Metric for redistributed routes
      route-map  Route map reference
      <cr>
    
    R3(config-router)#redistribute ospf 1 metric 1 1 1 1 1  
    R3(config-router)#
    eger eigrp yi eigrp icine redist edecekseniz(farkli as's)...Metric girmeniz gerekmiyor...

    ornek:
    Code:
    router eigrp 2
     network 2.2.2.2 0.0.0.0
     no auto-summary
     no eigrp log-neighbor-changes
    !
    router eigrp 1
     network 1.1.1.1 0.0.0.0
     no auto-summary
     no eigrp log-neighbor-changes
    !
    router ospf 1
     log-adjacency-changes
    !
    redistribution:=========>
    
    R3(config)#router eigrp 1
    R3(config-router)#redistribute eigrp 2
    R3(config-router)#exit
    R3(config)#router eigrp 2      
    R3(config-router)#redistribute eigrp 1
    R3(config-router)#
    Umarim yardimci olur
    Iyi gunler

  6. #6
    shroud41 Guest

    Default

    teşekkür ederim ilginiz için.Çok sağolun.

  7. #7
    kozalak is offline Senior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    457

    Default

    gns3 te deneyeyim dedim ama eigrp içinde eigrpye izin yok diye uyarı verdi.
    şöyle bişe yapabilirsin, ospf yaparsın, ospf içinden eigrp route ları redistrüute edersin. ya da başka bi protkol üzerinden. ama eigrp içinde eigrp redistribute olmuyomuş. ben de öğrenmiş oldum böylece


    burner senin verdiğin configte bir router içinde 2 farklı eigrp mi yaptın? o zaman ne gerke var ki? AS leri aynı yaparız olur biter :S
    Last edited by kozalak; 17.03.2009 at 14:40.

  8. #8
    AcLMasteR is offline Administrator
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Ankara
    Posts
    1,189

    Default

    packet tracer de aynı şekilde redistribute denediğinizde program ölece kilitleniyo tavsiyem GNS3 yada dynagen kullanın burner in yaptıgını ben defalarca denedim packet tracerda ölece kaldı ama packet tracert da yaptıgımı gönderdim 160.10.0.0 olan networkü AS 1 de tanımladım diger AS leri AS 1 e redistr. edince Router 1 i router 3-4-5 gördü ve router 4 ü de router 0-1-2 gördü (sh ip eig top yapınca görürsünüz).fakat digerlerine erişim sağlayamadık cünkü AS 100 e AS 1 e redistri. yapamadık packet tracert kilitleniyo. aynı işlemi GNS3 başarı ile gerçekleştirdi.kolay gelsin
    The day that never comes

  9. #9
    Cagdas Yalman is offline Moderator
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    427

    Default

    Packet ile ilgili bende ugraştım. ama snuc alamadım. abzürt şeyler cıktı.
    Carpe dieM

  10. #10
    ercanusa is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    İstanbul
    Posts
    513

    Default

    Quote Originally Posted by kozalak View Post
    gns3 te deneyeyim dedim ama eigrp içinde eigrpye izin yok diye uyarı verdi.
    şöyle bişe yapabilirsin, ospf yaparsın, ospf içinden eigrp route ları redistrüute edersin. ya da başka bi protkol üzerinden. ama eigrp içinde eigrp redistribute olmuyomuş. ben de öğrenmiş oldum böylece


    burner senin verdiğin configte bir router içinde 2 farklı eigrp mi yaptın? o zaman ne gerke var ki? AS leri aynı yaparız olur biter :S
    Kozalak hangi ios'i kullandın.Ben 7200 ios ile denedim çalışıyor

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts