Cisco 878 G.SHDSL Router
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9
Cisco 878 G.SHDSL Router

Merhaba, bir müşterimizde 2 adet cisco 878 vardı ve çalışıyordu, birgün kabineti değiştirmişler ve hat oturmamaya başladı. Configürasyonu kontrol ettim gene CD oturmadı. Hattın oturması için control DSL 0 altındakiler

  1. #1
    brhngny is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    2

    Default Cisco 878 G.SHDSL Router

    Merhaba,

    bir müşterimizde 2 adet cisco 878 vardı ve çalışıyordu, birgün kabineti değiştirmişler ve hat oturmamaya başladı. Configürasyonu kontrol ettim gene CD oturmadı. Hattın oturması için control DSL 0 altındakiler aşağıdaki gibi.

    controller DSL 0
    mode atm
    line-term cpe
    line-mode auto
    dsl-mode shdsl symmetric annex B
    line-rate auto

    line-rate auto yerine hızı giriyoruz gene oturmuyor.
    Fakat buraya Zyxel Prestige 792 H bağlayınca çalışıyor.

    Cisco 878'lerin arızalandığı düşünerek aldığımız yere gönderdik ve Cisco yeni sıfır 878 gönderdi.
    Bunları config edip bağladık yine CD oturmadı.

    Telekom tarafındaki DSLAM ATM yani eski tip onun için deayrı bir knfig gerekmiyor.

    Sorun ne olabilir. 878 de CD oturmuyor fakat Zyxel de DSL hemen oturuyor ve paket kaypı olmadan çalışıyor.

    Yardımcı olabilir misiniz.

  2. #2
    hakan is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    istanbul
    Posts
    760

    Default

    router üzerinde hattın oturmamasının bir kaç nedeni vardır;

    ilk olarak tt den gelen hatta problem olabilir, tt' yi arayarak hattınızı test ettirmeniz gerekir



    ayrıca router bulunduğu ortamda elektrik kabloları geçiyorsa burada bulunan elektrik yogunluğu hattın oturmasına engelle olur bu arada hatta bulunan toprağın ölçümünü yaptırmayıda unutmayın

    kolay gelsin iyi çalışmalar...
    Last edited by Cagdas Yalman; 23.02.2009 at 18:23. Reason: yazım hatası

  3. #3
    Cagdas Yalman is offline Moderator
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    427

    Default

    hat hızınız nedir orn 128k ise 128+8 =136
    lline-rate 136 yapın ( 8 atm frameleri )

    birde telekomdan ip dslamdamısnız one öğrenin onun configleride sitede mevcut.
    Carpe dieM

  4. #4
    brhngny is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    2

    Default

    TT den gelen hatta sorun olsa Zyxel'de çalışmaz. Ayrıca telekom geldi kendi modemini bağlayınca çalışıyor. Bau durumda Telekoma arıza sizden kaynaklanıyor diye kabullendirmek çok zor.
    Kabinet içindeki elektrikte problem olsa zyxel de de problem olmaz mı?
    Ayrıca Telekomdan öğrendim ATM DSLAM kullanılıyor.

  5. #5
    Cagdas Yalman is offline Moderator
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    427

    Default

    line-rate auto satırında değişikliği yaptınızmı?
    Carpe dieM

  6. #6
    dayt Guest

    Default

    TT tarafında yeniden tanımlama yapılması gerekiyordur muhtemelen.

  7. #7
    Dejavu is offline Onursal Üye - Emektar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    208

    Default

    T.Telekom tarafındaki DSLan tarafı önemli bildiğim kadarı ile Nec ve Alcatel kullanıyor, T.Telekom Nec le sorun yaşıyabiliyor Cisco 878. ikna etmen biraz zor olacak ama cihazında sorun yoksa aklıma bu geliyor. Birde eğer hattın hızı 256 k dan fazla ise bunu bazen Cisco da line-rate kısmında statik olarak 512 olarak göstermen gerekebiliyor çünkü Telekom tarafında tanım yapan kişinin tanımlaması ile alakalı bir durum
    Saygılar.
    Last edited by Dejavu; 24.02.2009 at 15:10.

  8. #8
    burner Guest

    Default

    Slm;

    Debug sonucunu gormek lazim, bir fikir yurutebilmek icin...start-up configide post eder isen belki birseyler soylenir...
    Ama bu sekilde herkes birseyler soyler, ve sonuc olarak bir cozum bulamazsin buradan...

    Iyi gunler

  9. #9
    max331 is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    26

    Default

    Merhaba,
    Yaşamış olduğun sorun düşündüğün kadar karmaşık olmayabilir diye düşünüyorum birkaç tavsiyem olacak umarım işini görür ;
    Cisco 878 cihazları back to back bağlantı kurabiliyor,cihazları birbirine bağlayıp bir tanesinin içindeki controller DSL 0 da bulunan : line-term cpe değerini line-term co olarak değiştir en geç bir yada iki dakika sonra cd yanarsa cihazların sağlam demektir.
    Daha sonrası içinde sana tavsiyem gshdsl portuna bağladığın rj11 kablosunu kontrol etmen olacaktır çünkü cisco cihazlarda rj11 yuvasında sorun var içindeki pinler aşağıda kalıyor ve jak tam olarak oturmayabiliyor bizzat şahit oldum zyxel portunda çalışan rj11 kablo cisco da çalışmadı tesadüfen denediğim orjinal cisco rj11 kablosunu denediğimde cd geldi,eğer orjinal kabloyu bulamaz isen rj11 jakının 4 pin yada 6 pin girişli olanlarını deneyebilirsin.Kolay gelsin.

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts