Cisco 878 G.SHDSL Router
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 9 sonuçtan 1 ile 9 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco 878 G.SHDSL Router

Merhaba, bir müşterimizde 2 adet cisco 878 vardı ve çalışıyordu, birgün kabineti değiştirmişler ve hat oturmamaya başladı. Configürasyonu kontrol ettim gene CD oturmadı. Hattın oturması için control DSL 0 altındakiler

  1. #1
    brhngny isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2009
    Mesajlar
    2

    Standart Cisco 878 G.SHDSL Router

    Merhaba,

    bir müşterimizde 2 adet cisco 878 vardı ve çalışıyordu, birgün kabineti değiştirmişler ve hat oturmamaya başladı. Configürasyonu kontrol ettim gene CD oturmadı. Hattın oturması için control DSL 0 altındakiler aşağıdaki gibi.

    controller DSL 0
    mode atm
    line-term cpe
    line-mode auto
    dsl-mode shdsl symmetric annex B
    line-rate auto

    line-rate auto yerine hızı giriyoruz gene oturmuyor.
    Fakat buraya Zyxel Prestige 792 H bağlayınca çalışıyor.

    Cisco 878'lerin arızalandığı düşünerek aldığımız yere gönderdik ve Cisco yeni sıfır 878 gönderdi.
    Bunları config edip bağladık yine CD oturmadı.

    Telekom tarafındaki DSLAM ATM yani eski tip onun için deayrı bir knfig gerekmiyor.

    Sorun ne olabilir. 878 de CD oturmuyor fakat Zyxel de DSL hemen oturuyor ve paket kaypı olmadan çalışıyor.

    Yardımcı olabilir misiniz.

  2. #2
    hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    760

    Standart

    router üzerinde hattın oturmamasının bir kaç nedeni vardır;

    ilk olarak tt den gelen hatta problem olabilir, tt' yi arayarak hattınızı test ettirmeniz gerekir



    ayrıca router bulunduğu ortamda elektrik kabloları geçiyorsa burada bulunan elektrik yogunluğu hattın oturmasına engelle olur bu arada hatta bulunan toprağın ölçümünü yaptırmayıda unutmayın

    kolay gelsin iyi çalışmalar...
    Konu Cagdas Yalman tarafından (23.02.2009 Saat 18:23 ) değiştirilmiştir. Sebep: yazım hatası

  3. #3
    Cagdas Yalman isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    427

    Standart

    hat hızınız nedir orn 128k ise 128+8 =136
    lline-rate 136 yapın ( 8 atm frameleri )

    birde telekomdan ip dslamdamısnız one öğrenin onun configleride sitede mevcut.
    Carpe dieM

  4. #4
    brhngny isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2009
    Mesajlar
    2

    Standart

    TT den gelen hatta sorun olsa Zyxel'de çalışmaz. Ayrıca telekom geldi kendi modemini bağlayınca çalışıyor. Bau durumda Telekoma arıza sizden kaynaklanıyor diye kabullendirmek çok zor.
    Kabinet içindeki elektrikte problem olsa zyxel de de problem olmaz mı?
    Ayrıca Telekomdan öğrendim ATM DSLAM kullanılıyor.

  5. #5
    Cagdas Yalman isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    427

    Standart

    line-rate auto satırında değişikliği yaptınızmı?
    Carpe dieM

  6. #6
    dayt Guest

    Standart

    TT tarafında yeniden tanımlama yapılması gerekiyordur muhtemelen.

  7. #7
    Dejavu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Onursal Üye - Emektar
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    208

    Standart

    T.Telekom tarafındaki DSLan tarafı önemli bildiğim kadarı ile Nec ve Alcatel kullanıyor, T.Telekom Nec le sorun yaşıyabiliyor Cisco 878. ikna etmen biraz zor olacak ama cihazında sorun yoksa aklıma bu geliyor. Birde eğer hattın hızı 256 k dan fazla ise bunu bazen Cisco da line-rate kısmında statik olarak 512 olarak göstermen gerekebiliyor çünkü Telekom tarafında tanım yapan kişinin tanımlaması ile alakalı bir durum
    Saygılar.
    Konu Dejavu tarafından (24.02.2009 Saat 15:10 ) değiştirilmiştir.

  8. #8
    burner Guest

    Standart

    Slm;

    Debug sonucunu gormek lazim, bir fikir yurutebilmek icin...start-up configide post eder isen belki birseyler soylenir...
    Ama bu sekilde herkes birseyler soyler, ve sonuc olarak bir cozum bulamazsin buradan...

    Iyi gunler

  9. #9
    max331 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2007
    Mesajlar
    26

    Standart

    Merhaba,
    Yaşamış olduğun sorun düşündüğün kadar karmaşık olmayabilir diye düşünüyorum birkaç tavsiyem olacak umarım işini görür ;
    Cisco 878 cihazları back to back bağlantı kurabiliyor,cihazları birbirine bağlayıp bir tanesinin içindeki controller DSL 0 da bulunan : line-term cpe değerini line-term co olarak değiştir en geç bir yada iki dakika sonra cd yanarsa cihazların sağlam demektir.
    Daha sonrası içinde sana tavsiyem gshdsl portuna bağladığın rj11 kablosunu kontrol etmen olacaktır çünkü cisco cihazlarda rj11 yuvasında sorun var içindeki pinler aşağıda kalıyor ve jak tam olarak oturmayabiliyor bizzat şahit oldum zyxel portunda çalışan rj11 kablo cisco da çalışmadı tesadüfen denediğim orjinal cisco rj11 kablosunu denediğimde cd geldi,eğer orjinal kabloyu bulamaz isen rj11 jakının 4 pin yada 6 pin girişli olanlarını deneyebilirsin.Kolay gelsin.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok