Ayin Sorusu
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 10 Sayfadan 1. Sayfa 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 95 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Ayin Sorusu

Slm; Sorunun cozumu biraz karisik olmasina ragmen basit bir soru..Ayni zamanda butun igp bilgilerinizi tazelemis olacaksiniz, BGP sorusu ise fazla zor degil hatta cok basit yani fazla bir espiri katmiyor

  1. #1
    burner Guest

    Standart Ayin Sorusu

    Slm;

    Sorunun cozumu biraz karisik olmasina ragmen basit bir soru..Ayni zamanda butun igp bilgilerinizi tazelemis olacaksiniz,
    BGP sorusu ise fazla zor degil hatta cok basit yani fazla bir espiri katmiyor olaya, Sorunun 2. bolumunde birseyler katmayi dusunuyorum...

    Soruyu ve Diagramini Ayni doc uzerinde buraya attached ettim...
    Soruda acik olmayan bir nokta yok, herkese kolay gelsin atis serbest...

    Iyi gunler

  2. #2
    ercanusa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    513

    Standart

    Sanirim R5 ile R6 arsindaki networkun subneti 10.1.1.0 /30 olacak.Yada sizin dediginiz gibi /32 li oluyormu? ben bir turu fastethernet bacagina /32 li bir ip veremedim.Bilen biri varsa lutfen aciklasin.

  3. #3
    yaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Londra
    Mesajlar
    245

    Standart

    Eger uykum gelmezse cevap aksama hazir, vallahi soyle bir goz gezdirdim, super sorular, ve bence baskasi cevaplasa daha iyi olacak simdi soyleyeyim eger kimse cevaplamzsa cevaplarim, cunki baska arkadaaslarin bu konu kafa yormalari daha egitici olucaktir onlar icin.....
    Yaman

  4. #4
    Hypnotic isimli Üye şimdilik offline konumundadır Co Administrator
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    769

    Standart

    R5, R3 ve R2 deki Networks yazan ip leri nasıl yapcamızı çözemedim. Seneryo falan olsaydı iyi olurdu.

  5. #5
    ercanusa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    513

    Standart

    Networkleri loopback acarak yazabilirsiniz.R5 ile R6 arsindaki baglantida sorun yokmu sizce /32 olabilirmi orasi yoksa yanlislikla /30 yerine /32 mi yazmistir.

  6. #6
    Hypnotic isimli Üye şimdilik offline konumundadır Co Administrator
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    769

    Standart

    Alıntı ercanusa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Networkleri loopback acarak yazabilirsiniz.R5 ile R6 arsindaki baglantida sorun yokmu sizce /32 olabilirmi orasi yoksa yanlislikla /30 yerine /32 mi yazmistir.
    evet onu bende anlamadım bad mask diyor. gns3 te denedim oda aynısını verdi..
    //
    Ben senin beni pingleyebilme ihtimalini sevdim.
    Ben seninle bir gün bir debug çıktısında,
    Ben seninle sadece bilmek zorunda kalanların bildiği bir routing tablosunda olabilme ihtimalini sevdim.
    //

  7. #7
    ercanusa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    513

    Standart

    Tesekkurler ben oranin /30 oldugunu dusunerek basliyorum.Asagi yukari kafamda sekilllendi lab.Eger dynamips pc yi cataltmazsa yapmaya calisacam.
    Tum yarisma arkadaslarima basarilar dilerim

  8. #8
    burner Guest

    Standart

    Slm;


    Alıntı ercanusa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanirim R5 ile R6 arsindaki networkun subneti 10.1.1.0 /30 olacak.Yada sizin dediginiz gibi /32 li oluyormu? ben bir turu fastethernet bacagina /32 li bir ip veremedim.Bilen biri varsa lutfen aciklasin

    configleri daha detayli gosteremeyecegim cunku isin espirisi kacar, o bolumun cevabida verilmis olur....

    gateway1#sh cdp nei det | inc IP address
    IP address: 20.1.1.1
    IP address: 20.1.1.2
    gateway1#
    gateway1#show ip route rip
    100.0.0.0/24 is subnetted, 1 subnets
    R 100.1.1.0 [120/1] via 20.1.1.2, 00:00:14, Serial0/0
    20.0.0.0/32 is subnetted, 2 subnets
    R 20.1.1.2 [120/1] via 20.1.1.2, 00:00:14, Serial0/0
    gateway1#ping 20.1.1.2

    Type escape sequence to abort.
    Sending 5, 100-byte ICMP Echos to 20.1.1.2, timeout is 2 seconds:
    !!!!!
    Success rate is 100 percent (5/5), round-trip min/avg/max = 28/29/32 ms
    gateway1#ping 100.1.1.1

    Type escape sequence to abort.
    Sending 5, 100-byte ICMP Echos to 100.1.1.1, timeout is 2 seconds:
    !!!!!
    Success rate is 100 percent (5/5), round-trip min/avg/max = 28/29/32 ms
    gateway1#
    ================================================== =
    R1#show cdp neighbors detail | inc IP address
    IP address: 20.1.1.1
    IP address: 20.1.1.1
    R1#
    R1#show ip route rip
    20.0.0.0/32 is subnetted, 2 subnets
    R 20.1.1.1 [120/1] via 20.1.1.1, 00:00:07, Serial0/0
    R 200.1.1.0/24 [120/1] via 20.1.1.1, 00:00:07, Serial0/0

    R1#ping 20.1.1.1

    Type escape sequence to abort.
    Sending 5, 100-byte ICMP Echos to 20.1.1.1, timeout is 2 seconds:
    !!!!!
    Success rate is 100 percent (5/5), round-trip min/avg/max = 28/28/28 ms
    R1#ping 200.1.1.1

    Type escape sequence to abort.
    Sending 5, 100-byte ICMP Echos to 200.1.1.1, timeout is 2 seconds:
    !!!!!
    Success rate is 100 percent (5/5), round-trip min/avg/max = 28/28/32 ms
    R1#
    Konu burner tarafından (18.02.2009 Saat 12:56 ) değiştirilmiştir.

  9. #9
    ercanusa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    513

    Standart

    Tesekkurler aslinda ben sadece yapilabiliyormu diye sormak istedim.

    Tabi sorunnun cevabi ile ilgili cikti vermemek gerekir.En iyisi ben bu isin nasil yapildigini arastiriyim.
    Yeni birsey ogrenmis oluruz.Soru icin tesekkurler

  10. #10
    ercanusa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    513

    Standart

    Soruya ilk cevabi ben gonderiyim.

    Routerlarin configleri ekde.Calisip calismayacagini bilmiyorum cunku benim pcde maalesef butun routerlari ayni anda calistiramadim.
    En fazla 4 router acabiliyorum .Ancak bugun sayenizde yeni bir sey ogrendim fastehernet portlarina /32 li ip verilebiliyormus.Sorunun dogru cevabinida dort gozle bekliyorum en azindan yanlislarimi gorurum.
    Konu ercanusa tarafından (01.03.2009 Saat 14:15 ) değiştirilmiştir.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok