Ayin Sorusu
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Page 1 of 10 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 95
Ayin Sorusu

Slm; Sorunun cozumu biraz karisik olmasina ragmen basit bir soru..Ayni zamanda butun igp bilgilerinizi tazelemis olacaksiniz, BGP sorusu ise fazla zor degil hatta cok basit yani fazla bir espiri katmiyor

  1. #1
    burner Guest

    Default Ayin Sorusu

    Slm;

    Sorunun cozumu biraz karisik olmasina ragmen basit bir soru..Ayni zamanda butun igp bilgilerinizi tazelemis olacaksiniz,
    BGP sorusu ise fazla zor degil hatta cok basit yani fazla bir espiri katmiyor olaya, Sorunun 2. bolumunde birseyler katmayi dusunuyorum...

    Soruyu ve Diagramini Ayni doc uzerinde buraya attached ettim...
    Soruda acik olmayan bir nokta yok, herkese kolay gelsin atis serbest...

    Iyi gunler

  2. #2
    ercanusa is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    İstanbul
    Posts
    513

    Default

    Sanirim R5 ile R6 arsindaki networkun subneti 10.1.1.0 /30 olacak.Yada sizin dediginiz gibi /32 li oluyormu? ben bir turu fastethernet bacagina /32 li bir ip veremedim.Bilen biri varsa lutfen aciklasin.

  3. #3
    yaman is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Londra
    Posts
    245

    Default

    Eger uykum gelmezse cevap aksama hazir, vallahi soyle bir goz gezdirdim, super sorular, ve bence baskasi cevaplasa daha iyi olacak simdi soyleyeyim eger kimse cevaplamzsa cevaplarim, cunki baska arkadaaslarin bu konu kafa yormalari daha egitici olucaktir onlar icin.....
    Yaman

  4. #4
    Hypnotic is offline Co Administrator
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    İstanbul
    Posts
    769

    Default

    R5, R3 ve R2 deki Networks yazan ip leri nasıl yapcamızı çözemedim. Seneryo falan olsaydı iyi olurdu.

  5. #5
    ercanusa is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    İstanbul
    Posts
    513

    Default

    Networkleri loopback acarak yazabilirsiniz.R5 ile R6 arsindaki baglantida sorun yokmu sizce /32 olabilirmi orasi yoksa yanlislikla /30 yerine /32 mi yazmistir.

  6. #6
    Hypnotic is offline Co Administrator
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    İstanbul
    Posts
    769

    Default

    Quote Originally Posted by ercanusa View Post
    Networkleri loopback acarak yazabilirsiniz.R5 ile R6 arsindaki baglantida sorun yokmu sizce /32 olabilirmi orasi yoksa yanlislikla /30 yerine /32 mi yazmistir.
    evet onu bende anlamadım bad mask diyor. gns3 te denedim oda aynısını verdi..
    //
    Ben senin beni pingleyebilme ihtimalini sevdim.
    Ben seninle bir gün bir debug çıktısında,
    Ben seninle sadece bilmek zorunda kalanların bildiği bir routing tablosunda olabilme ihtimalini sevdim.
    //

  7. #7
    ercanusa is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    İstanbul
    Posts
    513

    Default

    Tesekkurler ben oranin /30 oldugunu dusunerek basliyorum.Asagi yukari kafamda sekilllendi lab.Eger dynamips pc yi cataltmazsa yapmaya calisacam.
    Tum yarisma arkadaslarima basarilar dilerim

  8. #8
    burner Guest

    Default

    Slm;


    Quote Originally Posted by ercanusa View Post
    Sanirim R5 ile R6 arsindaki networkun subneti 10.1.1.0 /30 olacak.Yada sizin dediginiz gibi /32 li oluyormu? ben bir turu fastethernet bacagina /32 li bir ip veremedim.Bilen biri varsa lutfen aciklasin

    configleri daha detayli gosteremeyecegim cunku isin espirisi kacar, o bolumun cevabida verilmis olur....

    gateway1#sh cdp nei det | inc IP address
    IP address: 20.1.1.1
    IP address: 20.1.1.2
    gateway1#
    gateway1#show ip route rip
    100.0.0.0/24 is subnetted, 1 subnets
    R 100.1.1.0 [120/1] via 20.1.1.2, 00:00:14, Serial0/0
    20.0.0.0/32 is subnetted, 2 subnets
    R 20.1.1.2 [120/1] via 20.1.1.2, 00:00:14, Serial0/0
    gateway1#ping 20.1.1.2

    Type escape sequence to abort.
    Sending 5, 100-byte ICMP Echos to 20.1.1.2, timeout is 2 seconds:
    !!!!!
    Success rate is 100 percent (5/5), round-trip min/avg/max = 28/29/32 ms
    gateway1#ping 100.1.1.1

    Type escape sequence to abort.
    Sending 5, 100-byte ICMP Echos to 100.1.1.1, timeout is 2 seconds:
    !!!!!
    Success rate is 100 percent (5/5), round-trip min/avg/max = 28/29/32 ms
    gateway1#
    ================================================== =
    R1#show cdp neighbors detail | inc IP address
    IP address: 20.1.1.1
    IP address: 20.1.1.1
    R1#
    R1#show ip route rip
    20.0.0.0/32 is subnetted, 2 subnets
    R 20.1.1.1 [120/1] via 20.1.1.1, 00:00:07, Serial0/0
    R 200.1.1.0/24 [120/1] via 20.1.1.1, 00:00:07, Serial0/0

    R1#ping 20.1.1.1

    Type escape sequence to abort.
    Sending 5, 100-byte ICMP Echos to 20.1.1.1, timeout is 2 seconds:
    !!!!!
    Success rate is 100 percent (5/5), round-trip min/avg/max = 28/28/28 ms
    R1#ping 200.1.1.1

    Type escape sequence to abort.
    Sending 5, 100-byte ICMP Echos to 200.1.1.1, timeout is 2 seconds:
    !!!!!
    Success rate is 100 percent (5/5), round-trip min/avg/max = 28/28/32 ms
    R1#
    Last edited by burner; 18.02.2009 at 12:56.

  9. #9
    ercanusa is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    İstanbul
    Posts
    513

    Default

    Tesekkurler aslinda ben sadece yapilabiliyormu diye sormak istedim.

    Tabi sorunnun cevabi ile ilgili cikti vermemek gerekir.En iyisi ben bu isin nasil yapildigini arastiriyim.
    Yeni birsey ogrenmis oluruz.Soru icin tesekkurler

  10. #10
    ercanusa is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    İstanbul
    Posts
    513

    Default

    Soruya ilk cevabi ben gonderiyim.

    Routerlarin configleri ekde.Calisip calismayacagini bilmiyorum cunku benim pcde maalesef butun routerlari ayni anda calistiramadim.
    En fazla 4 router acabiliyorum .Ancak bugun sayenizde yeni bir sey ogrendim fastehernet portlarina /32 li ip verilebiliyormus.Sorunun dogru cevabinida dort gozle bekliyorum en azindan yanlislarimi gorurum.
    Last edited by ercanusa; 01.03.2009 at 14:15.

+ Reply to Thread
Page 1 of 10 123 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts