BGP Next Hop Self
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9
BGP Next Hop Self

selamlar, next-hop-self komutunun kullanma sebebini okuduğum dökümanlardan anlamadım.yardımcı olabilir misiniz ?

  1. #1
    heavenix is offline Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    99

    Default BGP Next Hop Self

    selamlar,
    next-hop-self komutunun kullanma sebebini okuduğum dökümanlardan anlamadım.yardımcı olabilir misiniz ?

  2. #2
    latecollision Guest

    Default

    Aynı AS de çalışan bütün BGP routerlara girilen bir komut,aynı AS deki routerların birbirleriyle komşuluk kuramadıklarından dolayı.

  3. #3
    burner Guest

    Default

    Slm;

    Next-hop intra as de degismez, sadece inter as lar arasinda degisir by default, ancak bu beahaviour u next-hop-self ile degistirebiliriz intra as daki routerler arasinda...
    ornek olarak: r1, r2 ve r3 as100 de; r5, r6 as200 de, r1-r2-r3 ...ve.. r5-r6 birbirleri ile ibgp peering yapiyor, ayni zamanda r3-r5 ebgp peering yapiyor..
    ibgp peerleri arasinda advertise edilen prefixlerin next-hop lari degismez ancak ebgp peerler arasinda advertise edilen prefixlerin next hoplari degisir...vice versa

    ebgp peerler r3-r5: r3(3.3.3.3) , r5(5.5.5.5)...
    prefixler 3 ten 5 e giderken next hop 3.3.3.3 diye degisir, ayni sekilde prefixler 5 ten 3 e giderken next hop 5.5.5.5 diye degisir.

    dusnce, sorun...etc!!! r2 nin 5.5.5.5 e herhangibir route si yok yani ulasamiyor ise.. izleyecegimiz yollardan birtanesi..
    r3 uzerinde
    neig 2.2.2.2 next-hop-self diyerek sorunu cozebiliriz...

    bu sorunu daha degisik yollardanda cozebiliriz ancak bu en kolay yolu..( pbr ve tunnel kullanarak mesela)

    Umarim biraz da olsa yardimci olabililir...

    Iyi gunler

  4. #4
    heavenix is offline Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    99

    Default

    teşekkürler arkadaşlar

  5. #5
    root is offline Moderator
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,409

    Default

    burner eline parmaklarina saglik dostum, yine bizi aydinlattin..

  6. #6
    heavenix is offline Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    99

    Default

    arkadaşlar ben beceremedim bir türlü..

    şekildeki gibi bir topolojide R265100 routerından farklı AS'deki R165200 routerının ethernet portunu pingleyemedim.R265100 routerının sh ip bgp çıktısında next hop 192.168.1.1(R065100'ün serial bacağı) olarak gözüküyor ama > işareti yok.Ben routerlarda AS'ler arası tek bir bağlantı olduğu için loopback ip kullanmadım.Bununla bir alakası yoktur heralde değil mi?Yardımcı olabilir misiniz?

  7. #7
    ercanusa is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    İstanbul
    Posts
    513

    Default

    Sanirim show run lari gormeden yorum yapilamaz.Eger ciktilari verebilirsen yardimci olmaya calisirim

  8. #8
    Orhan ERGUN is offline Senior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    256

    Default

    Merhaba,

    r165200 de bir loopback olusturup pinglemeyi denermisiniz , ethernetimiz up olmayabilir, yada eth altında no keepalive yazıp pingleyin birde .

    Kolay Gelsin

  9. #9
    heavenix is offline Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    99

    Default

    routing ile ilgili bir eksiklik olmuş düzelttim.teşekkürler arkadaşlar

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts