Static Routing
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3
Static Routing

Selam, 4 tane router ım var seri bağlı ve topoloji olarak aşağıdaki şekilde; [[ROUTER R1]] autostart = False model = 7200 s1/0 = R2 s1/1 console = 2000 [[ROUTER R2]]

  1. #1
    Ciscoist is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    189

    Lightbulb Static Routing

    Selam,

    4 tane router ım var seri bağlı ve topoloji olarak aşağıdaki şekilde;

    [[ROUTER R1]]
    autostart = False
    model = 7200
    s1/0 = R2 s1/1
    console = 2000


    [[ROUTER R2]]
    autostart = False
    model = 7200
    s1/0 = R3 s1/1
    console = 2001


    [[ROUTER R3]]
    autostart = False
    model = 7200
    s1/0 = R4 s1/1
    console = 2002


    [[ROUTER R4]]
    autostart = False
    model = 7200
    console = 2003


    Routerlar kendilerine direk olarak bağlı olan diğer router ın bacağına ping atabiliyorlar. Ancak arkadaki router lara ping atamıyorlar.

    Topolojiyi static route dan RIP e aldığım zaman çalışıyor ama static route da çalışmıyor.

    Static router ların doğru olduğunu düşünüyorum, acaba dynagen de static route mu yemiyor ? Eğer static router çalışıyorsa sizce nerede bir hata yapıyorum? Teşekkürler.


    R1

    interface Serial1/0
    ip address 201.100.11.1 255.255.255.0
    serial restart-delay 0


    R2

    interface Serial1/0
    ip address 199.6.13.1 255.255.255.0
    serial restart-delay 0
    !
    interface Serial1/1
    ip address 201.100.11.2 255.255.255.0
    serial restart-delay 0
    !
    ip route 204.204.7.0 255.255.255.0 199.6.13.2
    !


    R3

    interface Serial1/0
    ip address 204.204.7.1 255.255.255.0
    serial restart-delay 0
    !
    interface Serial1/1
    ip address 199.6.13.2 255.255.255.0
    serial restart-delay 0
    !
    ip classless
    ip route 201.100.11.0 255.255.255.0 199.6.13.1
    !


    R4

    interface Serial1/1
    ip address 204.204.7.2 255.255.255.0
    serial restart-delay 0

    ip classless
    ip route 199.6.13.0 255.255.255.0 204.204.7.1
    ip route 201.100.11.0 255.255.255.0 204.204.7.1
    !

  2. #2
    GhoSt is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,664

    Default

    şu konfiglerle R4 ten R2 ye ping atabilirsiniz ama R1 de R3 ve R4 için route yazılmadığı için R1 3ve4 le haberleşemez
    Mr.google knows everything , ask to him...

  3. #3
    Ciscoist is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    189

    Default

    Süper ya..

    Tabi ben cisco ya bakmayalı epey oldu ve icmp paketinin nasıl eve geri döndüğünü de unutmuşum

    Teşekkürler takır takır ping liyor.

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts