Router Emulator (GNS3, Dynagen)
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 16 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Router Emulator (GNS3, Dynagen)

mehabalar ; acaba başlıkta dediğim gibi bir emülatör var mı ? yani pcde herhangi bir işletim sistemine kurup, cisco ios'u taınıtıp, pcye de 2-3 tane ethernet kartı takıp onu cisco

  1. #1
    newbie Guest

    Standart Router Emulator (GNS3, Dynagen)

    mehabalar ;
    acaba başlıkta dediğim gibi bir emülatör var mı ? yani pcde herhangi bir işletim sistemine kurup, cisco ios'u taınıtıp, pcye de 2-3 tane ethernet kartı takıp onu cisco router gibi kullanmaya yarayan bir emulatör ?

  2. #2
    latecollision Guest

    Standart

    Emulator olarak bilmiyorum fakat Linux da zebra ve quagga adlı programlar direk linux makinenizden router olarak faydalanmanızı sağlıyorlarmış,ayrıca bgp ve ospf gibi uygulamalarıda destekliyormuş,

    görmedim fakat bir araştırma yaptım aşağıdaki link te adamlar documentation içinde herşeyi tam anlamıyla açıklamış ve bütün komutları da yazmışlar,ayrıca komutlar cisco ıos daki komutlara çok benziyor.

    Şimdi bu sayede o zaman her linux makine bir router mı demek oluyor??

    http://www.quagga.net/docs/docs-info.php
    Konu latecollision tarafından (25.09.2008 Saat 04:47 ) değiştirilmiştir.

  3. #3
    yaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Londra
    Mesajlar
    245

    Standart

    All kardesim emulatormu dersin artik, simmulator'mi dersin, ne dersen de.

    http://www.gns3.net/download ----web sitesinden windows kurulumu

    GNS3-0.5-win32-all-in-one.exe indir www.youtube.com/watch?v=GAea5CixUJM ---------anlatimini izle

    buradan indir DYNAMIPS, DYNASIM, DYNAGE, ve GNS3 kurlumu,

    butun bilgileri burada, bilgisayarinin RAM ve CPU gucune gore kurulum yapip gercek cisco IOS kullanabilirsin.

    Switcheleri kullanamiyorlar cunki ASICS diye biline arhitecture'si karmasik, ama yinede basic ethernet switch var wede NM-16 ESW router'ra switch modulu takilabilir.

    Ingilizcedir bi okuyun indirin deneyin. Bence supper!!!!
    Yaman

  4. #4
    newbie Guest

    Standart

    yaman sen yanlış anlamışsın hocam ben sanal router kullanmayacağım gerçek router kullanacağım .

    pcyi router olarak kullanacağım yani. açık kaynak olarak vyatta firewallar filan da var ama

    dediğim gibi bir emulatörle cisco iosu kullansak daha güzel olurdu .

    hem baya ucuza gelmiş olurdu cisco routerlar

  5. #5
    gandalf_3466 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2007
    Mesajlar
    264

    Standart

    Alıntı newbie Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yaman sen yanlış anlamışsın hocam ben sanal router kullanmayacağım gerçek router kullanacağım . pcyi router olarak kullanacağım yani. açık kaynak olarak vyatta firewallar filan da var ama dediğim gibi bir emulatörle cisco iosu kullansak daha güzel olurdu . hem baya ucuza gelmiş olurdu cisco routerlar
    Tam isabet olmus
    ama insan dusunmuyor da degil
    ornegin
    Dynamips ile olusturdugumuz sanal routerlari serial interfacelerinin (galiba 2000 nolu porttu) bir terminal program vasitasiyla fiziksel bir router a baglayabilirmiyiz? yani topology nin icinde hem gns3 ile olusturdugumuz sanal router var hemde console dan baglandigimiz fiziksel routerimiz olacak?
    mumkunmudur ustadlar?

  6. #6
    root isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,409

    Standart

    merhaba çok portlu ethernet kartı aldığınızda bu portları sanal dynamips router'in interface'leri gibi çalıştırabiliyorsunuz.

    Ancak routing işlemi çok yavaş ve bazen de geçen paketlerde sorun olacaktır.

    Bunun yerine Linux kurup gateway router gibi çalıştırmanız çok daha mantıklı olur. Vyatta ve bunun gibi linux distro'ları bu işi yaparlar.

    Ben 5 ethernet kartı taktığım bir Linux makineyi gateway olarak 5 şirketin ortasına koymuş aynı zamanda vlan desteği sağlamıştım. Ayrıca ip dağıtıp proxy işlemleri de yaptım ve farkedilen bir yavaşlama söz konusu değildi.

    Linux çekirdeği de en az Cisco IOS kadar sağlam ve güçlü

    selamlar..

  7. #7
    e-mky Guest

    Standart

    arkadaşlar birde vyatta diye bir şery görmüşdüm. o nedir. oda linux gibib ir şey firewall .

    router vs confler yaılabiliyormus bilgisi olan varsa yazabilrmi...

  8. #8
    bhuraque isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    19

    Standart

    Windows server 2003 te rras servisini çalıştırp rip ve ospf yapabilirsiniz.

  9. #9
    root isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,409

    Standart

    vyatta ben kullandim. benim dedigim seyi yapiyor. sanal interface'ler olusturma vlan ve trunk destegi gibi seyler kernele patch edilmis halde bir linux vyatta router isini goruyor anlayacaginiz.. sizin gidip paket cekip kernel patch edeceginize o etmis ve arayuzunu de yapmis halde size sunuyor

  10. #10
    judasis isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    8

    Standart

    bencede vyatta tam senin aradığın linux tabanlı router. vmware kullanarak istediğin kadar ethernet tanımlayıp gerçek bir router gibi kullanabilirsin. Ben ihtiyacım olunca kullanıyorum. kurulum ve konfigurasyonu kolay çok çabuk çözersin. kolay gelsin

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok