Cisco 3845 Router HWIC-4SHDSL 2 Tel Config
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 13 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco 3845 Router HWIC-4SHDSL 2 Tel Config

Elimde bir adet 3845 ve üzerinde 2 adet HWIC-4SHDSL bulunan bir router var ve karşılığında ise 2811 üzerinde HWIC-2SHDSL olan 3 tane router var ... Bu HWIC-4SHDSL configi nasil yapacagim

  1. #1
    aycanbayar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    6

    Standart Cisco 3845 Router HWIC-4SHDSL 2 Tel Config

    Elimde bir adet 3845 ve üzerinde 2 adet HWIC-4SHDSL bulunan bir router var ve karşılığında ise 2811 üzerinde HWIC-2SHDSL olan 3 tane router var ...

    Bu HWIC-4SHDSL configi nasil yapacagim ? 878 configleri ise yaramiyor.

    tesekkurler

  2. #2
    Orhan ERGUN isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    256

    Standart

    Merhaba,

    Aslında konfigurasyonda cok fark yok ,

    Hwic-4shdsl kartı üzerinde 2 gshdsl hatmı sonlandıracaksınız.? Bunun cevabına gore konfig yapalım. Buna gore dsl group ve pair konfigurasyonu yazayım size , o kartın üzerinde rj11 değil rj45 de hatları sonlandıracaksınız ve hatların çakılış sırasına gore pairleri belirliycez.

    Kolay Gelsin.

  3. #3
    aycanbayar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    6

    Standart 3 tane lokasyon var

    Bir dökümanda
    Q. What is the number of routed interfaces on the HWIC-4SHDSL and HWIC-2SHDSL?
    A. Two. The number of routed interfaces for both the HWIC-4SHDSL and HWIC-2SHDSL is two.

    Yani max iki tane mi shdsl sonlandırabiliyorum onu anlayamadım..

    Aynı kart üzerinde 3 tane sonlandırmazsam o zaman 2 li konfig yapacağız demektir.

    Yardımlar için teşekkür

  4. #4
    Orhan ERGUN isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    256

    Standart

    Evet 2 interface'e route edebiliyorsunuz. 2 hat kullanabilirsiniz.


    Kolay gelsin

  5. #5
    aycanbayar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    6

    Standart

    hocam o zaman buna göre nasıl config yapacağız?

    2 tel gelen shdsller nasıl sonlanmalı RJ 45 te

    teşekkürler

  6. #6
    Orhan ERGUN isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    256

    Standart

    Merhaba,

    controller SHDSL 0/3/0 ( Ios desteklemesi lazım, destekliyorsa slotunuza gore degisebilir.)

    termination cpe
    dsl-group 0 pairs 1 > Rj45 de 1ve 2. uclara takarsanız bu !
    shdsl annex B
    shdsl rate auto
    dsl-group 1 pairs 0 > Rj45 de 4 ve 5. uclara takarsanız pairs 0
    shdsl annex B
    shdsl rate auto


    Pairslerin dizilişi cisco.com da ki incelediğiniz o dokumandada mevcut zaten.


    Bunları controlleri konfig için yapıyoruz. Yani layer 1 için yapıyoruz.

    Şimdi soru hatları point to point mi kullanacaksınız , internet içinmi ?

    İnternet için ise load balance mı yapıyoruz Pbr mı ?

    Kolay Gelsin

  7. #7
    aycanbayar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    6

    Standart Hwıc

    point to point bağlantı sağlanacak

    Merkezde 3845 IOS destekliyor

    Branch da ise HWIC-2SHDSL olan 2811 bulunmakta,

    ATM config de pvc ler nasil tanımlanmalı ?

  8. #8
    Orhan ERGUN isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    256

    Standart

    Pvc ler 0/35 olacak ,

    Fiziksel interface'e ip vermeyin no shu diyin.

    Sub interface'de pvc yi verirsiniz.

    2 hat , karsıda tek bir 2811 e gidicekse

    2 default route yazın eşit metricli ve next hopları atm sub interface ip 'leri verin.


    Yok 2 hat farklı 2 branch da 2811 lere gidiyorsa , remote side'ların subnetlerine gore route yazarsınız zaten..

    Kolay Gelsin.

  9. #9
    aycanbayar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    6

    Standart HWIC-4SHDSL 2 tel config



    Config aslında tam olarak böyle

  10. #10
    Orhan ERGUN isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    256

    Standart

    3. remote side için , 2.Hwic4shdsl için controller configini ilki gibi yapıcaksınız , sadece tek dsl group olacak burada.

    Dolayısıyla 3 atm interface olusacak , 3 sub interface acıp , pvc0/35 belirtiyoruz.

    sub interfacelere karsı tarafla aynı networkte ip ler verıyoruz.

    Merkezdeki 3845'e uc networkler için statik route'lar giriyoruz.

    Kolay Gelsin.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok