Cisco Router 3600 Ping Sorunu
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8
Cisco Router 3600 Ping Sorunu

selamlar cisco 3600 router durup dururken ping almaz oldu ikide bir interneti kesiyor acil olarak ne yapmalıyım teşekkürler..

  1. #1
    ayucelen is offline Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    48

    Arrow Cisco Router 3600 Ping Sorunu

    selamlar
    cisco 3600 router durup dururken ping almaz oldu ikide bir interneti kesiyor acil olarak ne yapmalıyım teşekkürler..

  2. #2
    hakan is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    istanbul
    Posts
    760

    Default

    mevcut interfacler up durumda mı değili mi ilk önce bunu kontrol edin...

    mümkünse " show ip interface brief " sonucunu yazın buraya kesintiniz telekom kaynaklı da olabilir....

    hattınızı teste aldırın eğer tt tarafında sorun yoksa localde problem çözümüne bakarız

  3. #3
    ayucelen is offline Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    48

    Default Cisco Router 3600 Ping Sorunu

    hepsi up durumda

  4. #4
    hakan is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    istanbul
    Posts
    760

    Default

    o zaman clock rate yada elektriksel bir problem olabilir...
    ama internet erişiminiz devamlı gidip geliyorsa hizmet aldığınız servis sağlayıcı ile görüşmenizde fayda var,
    akabinde adım adım routerınızın gelen hattı kablolar dahil olmak üzere test etmenizi öneririm

  5. #5
    ayucelen is offline Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    48

    Default Cisco Router 3600 Ping Sorunu

    Sorun aslında sadece ping değil cihazla iletişimimizi kaybediyorum. İnternet gidip geliyor cihaza ulaşamıyorum.
    Telekomun hattından kaynaklanamaz çünkü ben cihaza ulaşamıyorum sürekli restart atıyorum
    bir süre düzeliyor sonra tekrar bozuluyor.

  6. #6
    hakan is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    istanbul
    Posts
    760

    Default

    cihaz üzerinde ki tüm trafiği kesip, laptopınızla direk bağlanıp bir süre nete çıkamayı deneyin
    bakalım trafiğin tamamı kesilince bir değişiklik olucak mı

  7. #7
    kurzon is offline Junior Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    istanbul
    Posts
    14

    Default

    sorun olduğu sırada "show processes cpu" komutu ile cpu değerine bir bakın derim.

    cpu sık sık %100 filan yapıyorsa ping'e bile cevap veremez hale gelebilir.

  8. #8
    Orhan ERGUN is offline Senior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    256

    Default

    Merhaba,

    Cpu gibi gorunuyor , cihaz crash olup , reload da olabilir. sh ver cıktısında last reload reason gorebilirsiniz.

    Kolay Gelsin

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts