Cisco 2600 Router, 2950 Switch
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15
Cisco 2600 Router, 2950 Switch

Merhaba arkadaslar Umarım herkes iyidir.arkadaslar ben ccna-2 alıyorum.bir tek skills exam kaldı.Yani en buyugu.Ben hayatımda config yapmıs adam degilim. Instructure ım bana iki secenek sundu: birincisi packect tracer 4.11 ile

  1. #1
    cisco_msa is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    6

    Default Cisco 2600 Router, 2950 Switch

    Merhaba arkadaslar

    Umarım herkes iyidir.arkadaslar ben ccna-2 alıyorum.bir tek skills exam kaldı.Yani en buyugu.Ben hayatımda config yapmıs adam degilim.

    Instructure ım bana iki secenek sundu: birincisi packect tracer 4.11 ile veya 2600 router ve 2950 switch ile confıg yapmam lazım mıs.Ama ne veya nasıl bi sey yapacagım konusunda hic bir fikrim yok.Packet tracer 4.11 ile daha kolay diyor ama.Ben hic kullanmadım onu sadece programı ındırdım ve kurdum.

    Sizden rica edecegim nokta, Packet tracer 4.11 ile skills exam da benden ıstenilen seyleri az da olsa tahmin edebildiginize gore bir konfıg ornegı yazabilirmisiniz.

    Veya 2600 router ile 2950 cisco switch arasında nasıl bir konfıg yapılabılır? Ornek yollayabılır mısınız?

    umarım en kısa zamanda cevap veren cıkar. Simdiden cok tesekkurler....

  2. #2
    System is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Ordu / Ünye
    Posts
    501

    Arrow

    Merhaba böylesine bir soruya tatmin edici bir yanıt vermek pek de mümkün değil.
    Neden mi ?
    Packet Tracer 'i Defter - kalem'e benzetin.

    Boş bir defteriniz ve yazan bir kaleminiz var. Bunlarla ne yapabilirsiniz demek gibi bir şey bu

    Packet Tracer üzerinde
    2600 Serisi bir Router'le Neler yapabiliriz ? Router ve Switch'de değişik mod'lar vardır. privileged mod , exec mod , interface mode , config mode vs. vs. gibi
    Bu mod'ların içinde ? ( soru işareti ) yazarak neler yapabileceğimizi görebilirsiniz.

    • Router>?
    • Router#?
    • Router(config)#?
    • Router(config-if)#?
    • vs vs...

  3. #3
    cisco_msa is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    6

    Default

    anladım.Haklısınız.
    yani ne tavsiye edersiniz

  4. #4
    System is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Ordu / Ünye
    Posts
    501

    Arrow

    Quote Originally Posted by cisco_msa View Post
    anladım.Haklısınız.
    yani ne tavsiye edersiniz

    Öncelikle Türkçe Cisco Notları isimli dökümanı sakin kafayla sindirerek okumanızı öneririm. Bitirmek için değil anlamak için okumalısınız
    Döküman Link'i : Türkce Cisco Notlari (CCNA)


    Router ve Switch'ler'de bol bol soru işareti kullanmanızı tavsiye ederim

    Forum'da bazı konfigurasyon örneklerini incelemenizi önce aynısını , sonra benzerlerini yapmanızı , sürekli pratik yapmanızı tavsiye ederim. Anlamadığınız yeri sorabilirsiniz elbette... Ama soru sormadan evvel bile belli bir alt yapı kazanmak gerekli onu da bu dökümanla kazanabilirsiniz...

  5. #5
    cisco_msa is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    6

    Default

    Sagolun hocam ya.Cok dogru soylıyorsunuz.Soru sormal icin bile bi seyler bilmek lazım.Bi seyler Bilmek icinde o bi seylerle ugrasmam gerek.
    Ah iste hayatta hep kolay ne ise onlara basvurluyo.Bende onu denemeye calısmısdım.
    Neyse. Hemen yanıt verdıgınız icin cok tesekkurler.

    He bu arada bu forumda harika uzman kisiler var. Siz turkıye de miydiniz? Neyse ozel konulara girmiyeyim.
    tekrar tekrar tesekkurler...........

  6. #6
    System is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Ordu / Ünye
    Posts
    501

    Default

    Güzel görüşleriniz için teşekkürler.

    Özel sorularınızı forum'dan değil de PM ile sorabilirsiniz.

  7. #7
    hakan is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    istanbul
    Posts
    760

    Default

    size basitçe bir routerı nasıl conf edileceğine dair bir döküman gönderiyorum..buradan indirerek inceleyin faydası olucaktır...

  8. #8
    cisco_msa is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    6

    Default

    Merhaba

    Ekde yer alan yapıyı acıklayabılırmısınız?


    Tesekkurler............
    Eklenmiş Resim Eklenmiş Resim

  9. #9
    AcLMasteR is offline Administrator
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Ankara
    Posts
    1,189

    Default

    Quote Originally Posted by cisco_msa View Post
    Merhaba

    Ekde yer alan yapıyı acıklayabılırmısınız?


    Tesekkurler............
    ne gibi bi açıklama istiyosunuz ?
    The day that never comes

  10. #10
    cisco_msa is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    6

    Default

    merhaba
    İlk once cevap verdıgınız ıcın sagolun


    Ben ccna-2 skills exam sınavına gırecemde.Bu yapı ile ilgili neler yapılabilir?bU yapıya bakınca ne anlamamız lazım.Daha dogrusu yapıdan ne gıbı sorular cıkabilir?

    Aslında tam olarak ne soracagımı da bılmıyorum ama.Şansımı denıyeyım dedım.



    Iyı geceler
    Last edited by cisco_msa; 01.07.2008 at 12:32.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts