Arkadaşlar packet tracer programında bütün uğraşlarıma rağmen yönlendirme yapamadım.Acaba dte dce ilişkisini mi yapamadım;çünkü yönlendirme konusunda tecrübesizim,misal aşağıdaki mimaride ortadaki router her iki cihaz için de dce olsun,diğer routerlarda dte olacak tabi,şekilde de görüldüğü gibi interfaceler tanımlandı,ipleri verildi,dcenin clolck rate'i verildi;
önce statik yönlendirme için ip route [hedef ag adresi][ağ maskesi][çıkış yapılacak routerin interface yada ipsi] yazıldı,daha sonra özel modda show ip route yazıyorum fakat s ile başlayan bir yönlendirme görmüyorum hep c ile başlıyor,c ile başlaması fiziksel bağ olması demek bildiğim,bende birbirine fiziksel bağ olmayan en baştaki routerı ile en sondakine yönlendiriyorum,fakat yine olmuyor,mutlaka hatalarım var düzeltirseniz sevinirim.Hatta en soldaki pcden hemen yanındakine ping bile atamıyorum,ping kabul etmiyor.
ikincisi RIPiçin de yine network [ip] yazıyorum ve o seriali pasif yapıyorum yine bağlantısız ağı yönlendirmeye dahil ediorum fakat yine yalnızca c ile başlıyor r ile başlayan yönlendirme görmüyorum,
demek ki statiktede dinamiktede aynı hatayı yapıyorum,rip ve statik yönlendirmede nerde hata yapıyorum,uğraşıyorum fakat sonuç vermiyor,yardımcı olursanız memnun olurum.