Static Yönlendirme (Static Routing)
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

+ Konuyu Cevapla
Toplam 9 sonuçtan 1 ile 9 arasındakiler gösteriliyor.
Static Yönlendirme (Static Routing)

Arkadaşlar packet tracer programında bütün uğraşlarıma rağmen yönlendirme yapamadım.Acaba dte dce ilişkisini mi yapamadım;çünkü yönlendirme konusunda tecrübesizim,misal aşağıdaki mimaride ortadaki router her iki cihaz için de dce olsun,diğer routerlarda dte

  1. #1
    AcemiCE isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    16

    Arrow Static Yönlendirme (Static Routing)

    Arkadaşlar packet tracer programında bütün uğraşlarıma rağmen yönlendirme yapamadım.Acaba dte dce ilişkisini mi yapamadım;çünkü yönlendirme konusunda tecrübesizim,misal aşağıdaki mimaride ortadaki router her iki cihaz için de dce olsun,diğer routerlarda dte olacak tabi,şekilde de görüldüğü gibi interfaceler tanımlandı,ipleri verildi,dcenin clolck rate'i verildi;

    önce statik yönlendirme için ip route [hedef ag adresi][ağ maskesi][çıkış yapılacak routerin interface yada ipsi] yazıldı,daha sonra özel modda show ip route yazıyorum fakat s ile başlayan bir yönlendirme görmüyorum hep c ile başlıyor,c ile başlaması fiziksel bağ olması demek bildiğim,bende birbirine fiziksel bağ olmayan en baştaki routerı ile en sondakine yönlendiriyorum,fakat yine olmuyor,mutlaka hatalarım var düzeltirseniz sevinirim.Hatta en soldaki pcden hemen yanındakine ping bile atamıyorum,ping kabul etmiyor.

    ikincisi RIPiçin de yine network [ip] yazıyorum ve o seriali pasif yapıyorum yine bağlantısız ağı yönlendirmeye dahil ediorum fakat yine yalnızca c ile başlıyor r ile başlayan yönlendirme görmüyorum,
    demek ki statiktede dinamiktede aynı hatayı yapıyorum,rip ve statik yönlendirmede nerde hata yapıyorum,uğraşıyorum fakat sonuç vermiyor,yardımcı olursanız memnun olurum.
    Eklenmiş Resim Eklenmiş Resim

  2. #2
    System isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    Ordu / Ünye
    Mesajlar
    501

    Arrow

    Merhaba.
    Packet Tracer 'de

    File > Save AS

    diyerek buraya *.pkt uzantılı dosyayı yükleyin.
    Daha hızlı troubleshoot imkanı olsun

  3. #3
    AcemiCE isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    16

    Standart

    kardeş ilk gönderdiğim eksikti buna baksan daha iyi olur.
    Eklenmiş Dosya Eklenmiş Dosya
    Konu AcemiCE tarafından (24.06.2008 Saat 01:09 ) değiştirilmiştir.

  4. #4
    System isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    Ordu / Ünye
    Mesajlar
    501

    Arrow

    Bu verdiğiniz örnekte tek bir router'de static routing vardı o da hatalı.
    Diğer router'lerde herhangi bir routing işlemi yapılmamış.




    Kod:
    RouterA için
    !
    interface Serial2/0
     ip address 192.23.24.1 255.255.255.0
     clock rate 64000
    !
    ip classless
    ip route 192.23.26.0 255.255.255.0 192.23.24.2 
    ip route 192.23.25.0 255.255.255.0 192.23.24.2 
    ip route 192.23.27.0 255.255.255.0 192.23.24.2 
    !
    Kod:
    RouterB için
    !
    ip classless
    ip route 192.23.23.0 255.255.255.0 192.23.24.1 
    ip route 192.23.27.0 255.255.255.0 192.23.26.2 
    !
    Kod:
    RouterC için
    ip classless
    ip route 192.23.25.0 255.255.255.0 192.23.26.1 
    ip route 192.23.24.0 255.255.255.0 192.23.26.1 
    ip route 192.23.23.0 255.255.255.0 192.23.26.1 
    !
    !
    Eklenmiş Dosya Eklenmiş Dosya

  5. #5
    AcemiCE isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    16

    Standart

    evet bende sadece birine statik routing yaptım birtanesini becersem diğerlerini getirecem,hatalı olan yerleri söylermisiniz?Öğrenmem lazım şu işi.
    Konu AcemiCE tarafından (24.06.2008 Saat 01:25 ) değiştirilmiştir.

  6. #6
    AcemiCE isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    16

    Standart

    Aynı işlemi diğerlerinede yapacam biliyorum acele oldu o yüzden yalnız birine route yaptım ,hocam siz bana güzel bir örnek verir misiniz,dinamik de olursa iyi olur.

  7. #7
    System isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    Ordu / Ünye
    Mesajlar
    501

    Arrow

    Eklenmiş Dosyayı indirin

    Buraya bakarak hataları ve eksikleri görebilirsiniz.
    RouterA da yazılan static routing'te de hata ve eksiklikler vardı ,
    aynı zamanda serial interface'nin DCE olan tarafında clock rate işlemi yoktu.

  8. #8
    AcemiCE isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    16

    Standart

    Üstat,bilgiler için sağol benim için çok yararlı oldu.
    To be continued....

  9. #9
    System isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    Ordu / Ünye
    Mesajlar
    501

    Arrow

    Alıntı AcemiCE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Üstat,bilgiler için sağol benim için çok yararlı oldu.
    To be continued....
    Alıntı AcemiCE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynı işlemi diğerlerinede yapacam biliyorum acele oldu o yüzden yalnız birine route yaptım ,hocam siz bana güzel bir örnek verir misiniz,dinamik de olursa iyi olur.

    Dynamic Routing te de mantık daha kolay.
    Config Mod'da Router yazıp Routing protokolünü seçiyorsunuz.
    Soru işaretleri sizi zaten yönlendiriyor oradan yardım alabilirsiniz.
    Routing protokolünüzü seçip sonra Router üzerindeki network'leri ekliyorsunuz...


    Kod:
    Router(config)#router ?
    gibi...

    Alıntı AcemiCE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Üstat,bilgiler için sağol benim için çok yararlı oldu.
    To be continued....
    Estafurullah, bizim üstatlık bir durumumuz yok. Temel bazı şeyler işte.
    Yardımcı olmuşsak dahası faydalı olmuşsak öğrenmenizde ufak katkımız olmuşsa ne mutlu...

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok