| |||||||
| Kayıt ol | Etiketler | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Bütün Forumları okunmuş kabul et |
| |||
| Arkadaslar Packet tracerda yapmam gereken bir lab var. Clientlari gerekli ipler ile pclere bagltanti yaptim fakat butun ipler static olarak girdim. Bunun DHCP olmasini istiyorum. Butun clientlar ipleri otomatik olarak alsin yani. Packet tracerda bunu nasil yapabilirim? Eklentide dosyayi gonderdim. Gerekli dokuman veya aciklayabilirseniz memnun olurum. |
| ||||
| Configurasyon örneğine bakarak topology'i daha da büyütebilirsin. Ben bir router 2 switch kullanarak senin topology'nin basic halini yaptım. Herhalde bu işini görür. sdttin 'i zaten açıklamış. ben de ekstra bir şeyler yazayım o halde :) dhcp 'de normal şartlarda bu komutlar girilir. ama bir server'e , network yazıcısına vs dhcp 'den ip kiralayamazsız. yani böyle bir şey yapmak mantıklı olmaz. böyle istisnai bir durumda da #ip dhcp pool ciscotr #host 192.168.1.1 mask 255.255.255.252 #client-identifier MAC-Adresi-Neyse gibi atayabiliriz veya dhcp pool 'da kullanılmamasını istediğimiz bir ip veya ip aralığını pool'un haricinde bırakabiliriz. #ip dhcp excluded-address 192.168.1.1 192.168.1.10 192.168.1.0 ile 192.168.1.10 arasındaki ip'ler pool'dan ip kiralamazlar. veya client'ler fiziksel olarak bağlı olduğu router'den de ip almayabilirler her zaman böyle olacak diye bir kural da yok. bazen tftp server bazen #ip dhcp database tftp://172.16.1.1/router-dhcp write-delay 100 #ip dhcp database ftp://user:password@192.168.1.1/router-dhcp timeout 80 gibi kullanımlar da olabilir. bu örnekler çoğalabilir DHCP komutları hakkında daha fazla detay için PDF dökümanı indirip okuyabilirsin. ;)
__________________ Sitemize Girebileceğiniz Alan Adları www.cisco.gen.tr & www.ciscotr.net & www.ciscotr.com --- Cisco Sınavlarında %20 indirim kuponu almak almak için ![]() 7 Eylül 2008 İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkez Komutanlığı / Isparta |
| |||
| Alıntı:
|
| |||
| Alıntı:
![]() |
| ||||
| Alıntı:
__________________ 66 Vatan,10 ( Baku)Mekân... Azerbaycan Teknik Üniversitesi Bilgisayar Sistemleri ve Ağları CCNP Yolunda ufak adımlarla... |
| |||
| bendeki 4.01 surumu. forumda aradim ama 4.11 surumunu bulamadim. Eger elinizde varsa yayinlayabilir misiniz? |
| ||||
| Alıntı:
Packet Tracer 4.11 Downlaod http://www.4shared.com/file/39094137/7c149934/Pack etTracer411_setup_noTutorials.html? şifre istiyor mu hatırlamıyorum ama isterse de : www.ciscotr.com
__________________ Sitemize Girebileceğiniz Alan Adları www.cisco.gen.tr & www.ciscotr.net & www.ciscotr.com --- Cisco Sınavlarında %20 indirim kuponu almak almak için ![]() 7 Eylül 2008 İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkez Komutanlığı / Isparta |
| |||
| Alıntı:
gonderdiginiz eki calistirdim gayet guzel calisiyor fakat ayni sitemi ben kendim yapmak istiyorum. Soracaklarim size cok basit gelebilir ama gercekten ogrenmek istiyorum. Yukarida verdiginiz komutlari her bir ethernet icin mi uygulayacagim? veya bana FastEthernet0/0 ve FastEthernet1/0 icin yapilmasi gereken komutlari yazarsaniz geri kalani ben kendim yapamaya calisirim. Daha bu iste cok acemiyim anlayacaginiz ![]() |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|