Packet Tracer, DHCP
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 3 Sayfadan 1. Sayfa 123 SonuncuSonuncu
Toplam 26 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Packet Tracer, DHCP

Arkadaslar Packet tracerda yapmam gereken bir lab var. Clientlari gerekli ipler ile pclere bagltanti yaptim fakat butun ipler static olarak girdim. Bunun DHCP olmasini istiyorum. Butun clientlar ipleri otomatik olarak

  1. #1
    farukdemirhan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    10

    Lightbulb Packet Tracer, DHCP

    Arkadaslar Packet tracerda yapmam gereken bir lab var.

    Clientlari gerekli ipler ile pclere bagltanti yaptim fakat butun ipler static olarak girdim.

    Bunun DHCP olmasini istiyorum. Butun clientlar ipleri otomatik olarak alsin yani.

    Packet tracerda bunu nasil yapabilirim?

    Eklentide dosyayi gonderdim.

    Gerekli dokuman veya aciklayabilirseniz memnun olurum.
    Eklenmiş Dosya Eklenmiş Dosya

  2. #2
    AcLMasteR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,189

    Arrow

    hocam router de

    Router(config)#ip dhcp pool DHPC_POOL_ADI
    Router(dhcp-config)#network NETWORK_ADRESS SUBNET_MASK
    Router(dhcp-config)#default-router ROUTER_IP
    Router(dhcp-config)#dns-server DNS_SERVER_IP (belirtmek zorundaysanız)

    yazarsanız olması lazım.

    Siz bu projede her network için ayrı bi DHCP tanımlaması yaptığınızda sonuca ulaşırsınız bende öyle yaptım.kolay gelsin
    Eklenmiş Dosya Eklenmiş Dosya
    Konu AcLMasteR tarafından (26.03.2008 Saat 22:56 ) değiştirilmiştir.
    The day that never comes

  3. #3
    System isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    Ordu / Ünye
    Mesajlar
    501

    Arrow

    Configurasyon örneğine bakarak topology'i daha da büyütebilirsin.
    Ben bir router 2 switch kullanarak senin topology'nin basic halini yaptım.
    Herhalde bu işini görür.

    sdttin 'i zaten açıklamış.
    ben de ekstra bir şeyler yazayım o halde :)
    dhcp 'de normal şartlarda bu komutlar girilir.
    ama bir server'e , network yazıcısına vs dhcp 'den ip kiralayamazsız.
    yani böyle bir şey yapmak mantıklı olmaz.
    böyle istisnai bir durumda da

    #ip dhcp pool ciscotr
    #host 192.168.1.1 mask 255.255.255.252
    #client-identifier MAC-Adresi-Neyse

    gibi atayabiliriz

    veya

    dhcp pool 'da kullanılmamasını istediğimiz bir ip veya ip aralığını pool'un haricinde bırakabiliriz.
    #ip dhcp excluded-address 192.168.1.1 192.168.1.10

    192.168.1.0 ile 192.168.1.10 arasındaki ip'ler pool'dan ip kiralamazlar.

    veya

    client'ler fiziksel olarak bağlı olduğu router'den de ip almayabilirler her zaman böyle olacak diye bir kural da yok.

    bazen tftp server'da
    #ip dhcp database tftp://172.16.1.1/router-dhcp write-delay 100
    #ip dhcp database ftp://user:[email protected]/router-dhcp timeout 80

    gibi kullanımlar da olabilir.

    bu örnekler çoğalabilir
    DHCP komutları hakkında daha fazla detay için PDF dökümanı indirip okuyabilirsin. ;)
    Eklenmiş Dosya Eklenmiş Dosya

  4. #4
    erginyavuz61 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2007
    Mesajlar
    28

    Standart

    Açıklamalar ve döküman için, hatta konuyu açtığınız için teşekkürler...

  5. #5
    farukdemirhan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    10

    Standart

    Alıntı sdttn_58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam router de

    Router(config)#ip dhcp pool DHPC_POOL_ADI
    Router(dhcp-config)#network NETWORK_ADRESS SUBNET_MASK
    Router(dhcp-config)#default-router ROUTER_IP
    Router(dhcp-config)#dns-server DNS_SERVER_IP (belirtmek zorundaysanız)

    yazarsanız olması lazım.

    Siz bu projede her network için ayrı bi DHCP tanımlaması yaptığınızda sonuca ulaşırsınız bende öyle yaptım.kolay gelsin
    Anlatimlariniz icin tesekkur ederim. Bana gonderdiginiz eki acmaya calisiyorum fakat PacketTracer programinda bos ekran karsima cikiyor. Ben daha PacketTracer programini yeni kullandigim icin ne gibi bir islem yapacagim bilmiyorum bu konuda. Eger bunun icin ne yapmam gerektigini de soylerseniz minnettar kalacagim.

  6. #6
    farukdemirhan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    10

    Standart

    Alıntı System Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Configurasyon örneğine bakarak topology'i daha da büyütebilirsin.
    Ben bir router 2 switch kullanarak senin topology'nin basic halini yaptım.
    Herhalde bu işini görür.

    sdttin 'i zaten açıklamış.
    ben de ekstra bir şeyler yazayım o halde :)
    dhcp 'de normal şartlarda bu komutlar girilir.
    ama bir server'e , network yazıcısına vs dhcp 'den ip kiralayamazsız.
    yani böyle bir şey yapmak mantıklı olmaz.
    böyle istisnai bir durumda da

    #ip dhcp pool ciscotr
    #host 192.168.1.1 mask 255.255.255.252
    #client-identifier MAC-Adresi-Neyse

    gibi atayabiliriz

    veya
    dhcp pool 'da kullanılmamasını istediğimiz bir ip veya ip aralığını pool'un haricinde bırakabiliriz.
    #ip dhcp excluded-address 192.168.1.1 192.168.1.10

    192.168.1.0 ile 192.168.1.10 arasındaki ip'ler pool'dan ip kiralamazlar.

    veya
    client'ler fiziksel olarak bağlı olduğu router'den de ip almayabilirler her zaman böyle olacak diye bir kural da yok.
    bazen tftp server bazen
    #ip dhcp database tftp://172.16.1.1/router-dhcp write-delay 100
    #ip dhcp database ftp://user:[email protected]/router-dhcp timeout 80

    gibi kullanımlar da olabilir.

    bu örnekler çoğalabilir
    DHCP komutları hakkında daha fazla detay için PDF dökümanı indirip okuyabilirsin. ;)
    Kardesim anlatimlarin icin tesekkurler. Guzel bir aciklama olmus. :)

  7. #7
    AcLMasteR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,189

    Standart

    Alıntı farukdemirhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anlatimlariniz icin tesekkur ederim. Bana gonderdiginiz eki acmaya calisiyorum fakat PacketTracer programinda bos ekran karsima cikiyor. Ben daha PacketTracer programini yeni kullandigim icin ne gibi bir islem yapacagim bilmiyorum bu konuda. Eger bunun icin ne yapmam gerektigini de soylerseniz minnettar kalacagim.
    bende normal açılıyo eğer sizde açılmıyosa packet tracer i çalıştırdıktan sonra open dan açmayı deneyin.Birde sizdeki packet tracer sürümü ne ben 4.11 kullanıyorum.
    The day that never comes

  8. #8
    farukdemirhan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    10

    Standart

    Alıntı sdttn_58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende normal açılıyo eğer sizde açılmıyosa packet tracer i çalıştırdıktan sonra open dan açmayı deneyin.Birde sizdeki packet tracer sürümü ne ben 4.11 kullanıyorum.
    bendeki 4.01 surumu. forumda aradim ama 4.11 surumunu bulamadim. Eger elinizde varsa yayinlayabilir misiniz?

  9. #9
    System isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    Ordu / Ünye
    Mesajlar
    501

    Arrow

    Alıntı farukdemirhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bendeki 4.01 surumu. forumda aradim ama 4.11 surumunu bulamadim. Eger elinizde varsa yayinlayabilir misiniz?


    Packet Tracer 4.11 Downlaod
    http://www.4shared.com/file/39094137/7c149934/PacketTracer411_setup_noTutorials.html?

    şifre istiyor mu hatırlamıyorum ama
    isterse de : www.ciscotr.com

  10. #10
    farukdemirhan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    10

    Standart

    Alıntı sdttn_58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam router de

    Router(config)#ip dhcp pool DHPC_POOL_ADI
    Router(dhcp-config)#network NETWORK_ADRESS SUBNET_MASK
    Router(dhcp-config)#default-router ROUTER_IP
    Router(dhcp-config)#dns-server DNS_SERVER_IP (belirtmek zorundaysanız)

    yazarsanız olması lazım.

    Siz bu projede her network için ayrı bi DHCP tanımlaması yaptığınızda sonuca ulaşırsınız bende öyle yaptım.kolay gelsin

    gonderdiginiz eki calistirdim gayet guzel calisiyor fakat ayni sitemi ben kendim yapmak istiyorum.

    Soracaklarim size cok basit gelebilir ama gercekten ogrenmek istiyorum.

    Yukarida verdiginiz komutlari her bir ethernet icin mi uygulayacagim?

    veya bana FastEthernet0/0 ve FastEthernet1/0 icin yapilmasi gereken komutlari yazarsaniz

    geri kalani ben kendim yapamaya calisirim.

    Daha bu iste cok acemiyim anlayacaginiz

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok