Cisco 878 G-SHDSL Router
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 6 sonuçtan 1 ile 6 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco 878 G-SHDSL Router

Merhaba; Elimde iki adet Cisco 800 serisi modem var biri şuan kullandığım 878W birde yeni aldığım 878 Problemim şu 878 modemi 878W nin yerine kullanacağım SDM ile web arayüzünden birebir

  1. #1
    alpermalas isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    7

    Unhappy Cisco 878 G-SHDSL Router

    Merhaba; Elimde iki adet Cisco 800 serisi modem var biri şuan kullandığım 878W birde yeni aldığım 878 Problemim şu 878 modemi 878W nin yerine kullanacağım SDM ile web arayüzünden birebir aynı yapılandırmayı girdim ama yeni aldığım modem G.SHDSL ışıklarında herangi bir faaliyet olmuyor yani internete çıkamıyorum (üstelik elimde çalışan bir yapılandırma varkan yapamadım bunu ) iyi bir fikri olan varsa yardım edebilirmi acaba ?

  2. #2
    x25
    x25 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2007
    Mesajlar
    331

    Standart

    merhaba sdm tarafında g.hsdsl i hiç incelemedim ama CLI tarafında özellikle fiziksel hattın oturması için gerekli sadece 4 satırlık bir komut var yani CD ışığının aktif olması için herhangi bir konsol programından arayüze erişin bütün konfigurasyonu silin ve şu aşağıdaki satırları girip ışığı tekrar bir kontrol edin

    controller DSL 0/2/0
    mode atm
    line-term cpe
    line-mode 2-wire line-zero
    dsl-mode shdsl symmetric annex B
    line-rate auto

    bu sadece fiziksel kısım için yinede bağlanamıyacaksınız bi deneyelim olursa alternatif konfigurasyonu kontrol ederiz..

  3. #3
    alpermalas isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    7

    Standart

    merhaba söylediğiniz işlemleri birebir yaptım ve CD iışığı aktif oldu daha sonra SDM tarafına geçtim SHD kullanıcı adı ve parolalarını, tanımladım ve DHCP sunucusunu aktif hala getirdim modemi hatta bağladığımda 1,5 dakika sonra CD ve PPP ışığı yanıyor arasıra RXD-TXD ışıklarıda yanıp sönüyor (sanırım modem bağlandı) fakat bu modeme bağladığım PC internete yine çıkamadı yardım için şimdiden teşekkürler.

  4. #4
    x25
    x25 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2007
    Mesajlar
    331

    Standart

    interface Dialer0
    bandwidth 2048 , 1024 , 512 (opsiyonel)
    ip address negotiated
    ip directed-broadcast
    ip virtual-reassembly
    encapsulation ppp
    dialer pool 1
    dialer-group 1
    ppp authentication pap callin
    ppp pap sent-username [email protected] password 7 xxxxxxxxx

    birde bununla devam edelim

  5. #5
    alpermalas isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    7

    Standart

    Tekrar merhaba;
    Belirttiğiniz şekilde Confg. düzeltince, Cihaz takı..takır, Çalışmaya başladı bu arada bu confg. ek olarak SDM tarafında, ttnetin DNS adreslerini ekledim malumunuz onlar olmadan internete çıkamıyordum. yardım için çok teşekkür ederim şimdi hiç problem kalmadı

    Not:ilerde firewall ayarlarını öğrenince onuda aktif hale getiricem şimdilik kapalı

  6. #6
    x25
    x25 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2007
    Mesajlar
    331

    Standart

    iyişinize yaradığına sevindim iyi çalışmalar

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok