Ping Atma
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
Ping Atma

Slm Arkadaslar Arada 3 Yada Daha Fazla Router Olcak Sekılde Bılgısyardan ,bılgısayara Ping Atmak ıstıyorum Bır Turlu Basarılı Olmıyorum Arada 2 Router Oldugunda Ping Atabılıyorum . .... Ellınızde Bunu Resımlı

  1. #1
    lider73 is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    18

    Default Ping Atma

    Slm Arkadaslar Arada 3 Yada Daha Fazla Router Olcak Sekılde Bılgısyardan ,bılgısayara Ping Atmak ıstıyorum Bır Turlu Basarılı Olmıyorum Arada 2 Router Oldugunda Ping Atabılıyorum . .... Ellınızde Bunu Resımlı Sekılde Anlatan Yada Vıdeo Varsa Cok ıyı Olur..... Sımdıden Herkese Tsk Ederım

  2. #2
    root is offline Moderator
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,409

    Default

    merhaba
    bence bizim size bunu resimli anlatmamız yerine
    siz Packet Tracer programı ile bir topology oluşturun ve

    File > Save As

    diyerek *.pkt dosyasını forum'a yükleyin. Bu şekilde troubleshoot yapmak daha kolay olacaktır.

    Burdan size ve soru soran tüm arkadaşlara önerimiz bu yöntemi uygulamanızdır.

  3. #3
    root is offline Moderator
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,409

    Default

    Örnek Topology bu olsun


    Burda dikkat ederseniz Router1 interface ve Router2 için
    ikisi de aynı network'te oldukları için ( sizin yaptığınız konfigurasyonda ip adresleri verdildiği ve no shutdown yazdıldığını varsayarak ) birbirlerine Ping atmamaları için bir neden yok gibi.

    ama işin içine farklı network'ler girdiğinde bazı şeyleri hatırlamamız gerekli
    örneğin router'in her interface'si bir network olması ve aynı network'te olan cihazların routing'e ihtiyaç duymadan birbirine Ping atabilecekleri gibi. farklı network'leri konuşturmak için bir routing protocol seçmemiz gerekli olduğu gibi ( static , default , dynamic route)

  4. #4
    poyraz_42 is offline Junior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    2

    Default

    ya arkadaslar benım bı sorunum var ben paket tracer 4.1 kullanıyorum ve bır takım komutlar yazmam gerekıyor bunun gıbı : istanbul>
    istanbul>enable
    istanbul#configure terminal
    Enter configuration commands, one per line. End with CNTL/Z.
    istanbul(config)#interface fastEthernet 0/0
    istanbul(config-if)#ip address 192.168.1.1 255.255.255.0
    istanbul(config-if)#no shutdown
    istanbul(config-if)#exit
    istanbul(config)#exit
    %SYS-5-CONFIG_I: Configured from console by console
    istanbul#



    ben bu ıslemlerı nasıl yapıcam komut konsolu nasıl yapılır bı de pıng nasıl atıcam cevap verırsenız sevınırım... [email protected]

  5. #5
    hakan is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    istanbul
    Posts
    760

    Default

    Quote Originally Posted by poyraz_42 View Post
    ya arkadaslar benım bı sorunum var ben paket tracer 4.1 kullanıyorum ve bır takım komutlar yazmam gerekıyor bunun gıbı : istanbul>
    istanbul>enable
    istanbul#configure terminal
    Enter configuration commands, one per line. End with CNTL/Z.
    istanbul(config)#interface fastEthernet 0/0
    istanbul(config-if)#ip address 192.168.1.1 255.255.255.0
    istanbul(config-if)#no shutdown
    istanbul(config-if)#exit
    istanbul(config)#exit
    %SYS-5-CONFIG_I: Configured from console by console
    istanbul#



    ben bu ıslemlerı nasıl yapıcam komut konsolu nasıl yapılır bı de pıng nasıl atıcam cevap verırsenız sevınırım... [email protected]
    --------------------------------------------------------------------------------

    network bilginiz ne seviyede, bunları nereye yazıcağınızı biliyor musunuz? bunların ne anlama geldiğini biliyor musunuz?

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts