Cisco 2800 Router
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
Cisco 2800 Router

Arkadaşlar, benim çalıştığım yerde cisco 2800 router var, bu routerın özellikelrini öğrenmek istiyorum bir aux portu var, birde console, console portu bildiğimiz ethernet portu imiş, ben farklı bir port zannediyordum

  1. #1
    e-mky Guest

    Default Cisco 2800 Router

    Arkadaşlar,
    benim çalıştığım yerde cisco 2800 router var, bu routerın özellikelrini öğrenmek istiyorum bir aux portu var, birde console, console portu bildiğimiz ethernet portu imiş, ben farklı bir port zannediyordum yapısal olarak,

    aux portu nedir ne işe yarar özelliklede,

    routerlarda, portlar hakkında ve cisco 2800 series hakkında bilgi veririmisiniz ??? tşkler şimdiden.

  2. #2
    root is offline Moderator
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,409

    Default

    merhaba e-mky
    bu sorduklarınız router'e bağlantı şekileriden bazılarıydı.
    aux portu , console portu vs. ile router'e doğrudan kablo ile veya uzaktan bağlanmanıza imkan verir.
    aux portu router'e uzaktan modem yoluyla bağlanmak için kulanılan bir porttur.
    konsol bağlantısı zaten bildiğiniz gibi router'e direk kablo ile bağlantı şekli.
    diğer bir bağlantı şekli de telnet'ten yapılır. ethernet interfacesinden veya seri interface'lerden bağlantı için kullanılır. ip adresleri ve telnet konfigurasyonu yapabilmek için 3 , 4 satırlık çok kısa bir konfigurasyon yapmak yeterlidir.

    çalıştığınız şirkette 2800 'ün hangi model'i varsa ona göre

    http://www.cisco.com/en/US/products/ps5854/index.html

    bu link'ten üzerinde gelen modüllere , takabileceğiniz modüllere ve diğer ayrıntılara ulaşabilirsiniz.





  3. #3
    e-mky Guest

    Default

    tşkler admin usta,

    sorduklarıma verdiğin cvplar için saol... yorumlarından bazı noktaları kavradım biraz olsun.. yanlız insan açılınca bir cok seyin daha yeni farkına varıyor.. şimdi,
    anladığım kadarıyla aux kablosuz uzakdan bağlantı portu,
    console bildiğimiz ethernet portu ama adı console sanırım, pc nin ethernetine bağlanıyor cat 5 cable ile,

    ... ethernet interfacesinden veya seri interface'lerden , derken ne kast ettiniz tam olarak switchler için başka bir sorum olacak mesala switchleri configüre etmeden de kullanabiliyormuyuz, şimdi ofisde bir switch vardı 3 com büyük bir switch biz onu taktık normalde calıstım configüre edilmesi gerekmezmiydi. sanırım sorumdan ne d emek istediğimi anladınız.

    ayrıca routerlar ve switchler hakkında bir döküman önerebilrmisiniz bağlantı nokları, ile ilgili, çalışma prensiblerini azcıkd aolsa biliyorum router lar switchlere gör edaha güçlü cihazlar, osi 3 katmanda calısır, ve ios işletim sistemine sahip olan, switchlere göre yapısı programlana bilen bir cihazdır doğrumu söyledim.. tşklr..

  4. #4
    root is offline Moderator
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,409

    Default

    Bazı Switch 'ler layer 2 çalışır tıpkı hub gibi yönetimsel bir özelliği yoktur.
    bazıları da layer 2 , 3 çalışır ve yönetilebilir. sizin kullandığınız ne tür bir switch onu bilemiyoruz.
    router ile switch kıyaslamayı bence bırakın. o mu güçlü bu mu güçlü hangisi döver bunun bir önemi yok.
    network admin'i olarak hem router hem de switch konfigure edeceksiniz , switch veya router'in önüne oturduğunuzda ne yapacağınızı biliyorsanız gerisi önemli değil.

  5. #5
    e-mky Guest

    Default

    "switch veya router'in önüne oturduğunuzda ne yapacağınızı biliyorsanız gerisi önemli değil."

    bunu anlamadım yani ne demek istediniz , switch ve router configüre etmeyi öğrendikden sonra abilebilrim elbette,
    router ve switch kıyaslamasının yanlış olduğuna katılıyorum tamaemn saçma bir durum,
    bizim şu anda kullandığımız 3com 4226 T
    15 gün önce 3com 4924 takıp kullandık config yapmadan hatt ikinci bir switch olarak, daha sonra onu çıkardık,
    şimdi 3com 4226T den hat alıyoruz ....
    şimdi anladım biraz olsun.

    bazı switchler layerr 2 deçalıştığı için confi edilemiyor bazıları layer 3 de çalıştoğı için confg edilebiliyor doğrumu ??
    tşkler...

  6. #6
    kalem_2005 is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    13

    Default

    merhaba

    cısco 2800 ıle ılgılı olarak dokumanlara ıhtıyacım var.en kucugunden en buyugune sayın root yardımlarınız ıcın sımdıden tessekkur ederım saygılarımla

  7. #7
    serhatxp is offline Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    38

    Default

    Arkadaşlar bir şeyi açıklık getirmek istiyorum; console port sadece yönetim amaçlıdır şekli ethernet şekline benzesede diğer ucu com port tur... tabi bunu ilk konfigirasyon yaptığımızda kullanırız genelde daha sonra telnet yaparız... Size c2800 için daha ayrıntılı bilgi vermesi açısından upload ettiğim bir pdf dosyasını sizinle paylaşmak isterim...

    http://rapidshare.com/files/10078438...CNA_1.rar.html

  8. #8
    turkavfatih is offline Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    İstanbul
    Posts
    590

    Default

    e-mky arkadsım 1.cı console portu bılgısayarın ethernet portuna baglanmas console kablosu dedıgımız kablonun bır ucu rj-45 tır dıger ucu ıse rs-232 dedıgımıs yanı comport tur.rj-45 tarafı swıtch yada routerın console portuna rs232 ucu ıse bılgısayarın comportuna takılır.2. olarak l2-swıtch konf edılemes l3 edılebılır gorusu tamamen yanlıs bı gorustur.manage edılebılır swıtchler vardır edılemeyenler wardır ama bu hankı layerda calıstıgıyla alakalı deıl.l3 dedıgın swıtch yonlendırme osellıgı olan swıtchtır farkı bu ..kesınlıkle konfıg edılebılmesı calıstıgı layerla alakalı deıl...

  9. #9
    irony is offline Senior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    914

    Default

    Arkadaslar,

    Elinde cisco 2800 call manager ' in confiration guide' i olan var mi? Varsa paylasabilirseniz sevinirim.

  10. #10
    hakan is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    istanbul
    Posts
    760

    Default

    Quote Originally Posted by irony View Post
    Arkadaslar,

    Elinde cisco 2800 call manager ' in confiration guide' i olan var mi? Varsa paylasabilirseniz sevinirim.

    bu linktekini indirip bir incele istersen. Bunun dışında birde BU LİNKE bir bak

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts