CiscoTR.COM / Cisco.Gen.TR

Geri git   CiscoTR.COM / Cisco.Gen.TR > LINUX / UNIX > Linux Dağıtımları > Pardus Linux

Kayıt ol Etiketler Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et
  #1 (permalink)  
Alt 01-22-2008, 13:26
sokakserserisi46çy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

Arrow Pardus Linux

slm arkadaşlar parduş açık kaynaklı işletim sistemi çok güzel ve avantajlı bir işletim sistemidir ben size tavsiye ederim ama bilgisayar kullanmayı fazla bilmeyenler hiç yüklemesi baya bi zor çünkü farklı özellikleri var aynı zamanda xp ile ortak özellikleride var ama siz yinede bi deneyin memnun kalırsanız devam edersiniz kullanmaya karar sizin...ama ben parduşun xpden daha ii oldugunu düşünüyorum ne olursa olsun parduş aksini iddaa eden nedenleriyle cevap versin lütfen...
  #2 (permalink)  
Alt 01-22-2008, 23:30
x25 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
x25 x25 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yönetici

bir işletim sisteminin diğer işletim sisteminden daha iyi olduğunu düşünüyorsanız yeteneklerini ve ekstra özelliklerini maddeler halinde belirtmeniz gerekmektedir.linux ve türevlerinin sun solaris vb OS ler dahil bir çok işletim sistemini kullandım.karşılıklı olarak bi çok servis ve özellikleri bir birleriyle yarışabilir durumda ama son kullanıcının XP yerine neden pardus gibi gnome serisi bir işletim sistemini kullanmaları gerektiğini belirtmen gerekecek...farzedelimki ben bir sıradan XP kullanıcısıyım Windowsun bu serisinde yapamadığım kullanamadığım hangi özelliği pardusta bulabilirm???eğer bu sorunun cevabı yoksa benim için pardusunda bi anlamı yoktur...??? işte size soru
  #3 (permalink)  
Alt 01-23-2008, 02:03
kpazen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

işletim sistemi ayrıdır grafik tasarım ayrı. pardus grafik tasarım acısından daha iyi olabilir. bence tek avantajlı kısmı open source olmasıdır. insanların en zorlandıgı durum alışkanlıklarından vazgeçmesidir. ve vazgeçmek icin geçerli bir nedenin olmasıdır. bir son kullanıcı icin (home preimuım) pardus gayet gereksizdir. ama buyuk kurumlar icin bence cok mantıklıdır. cunku yazılıma verilen telifden dolayı donanım enkaz bicimde kalıyor.
  #4 (permalink)  
Alt 03-18-2008, 11:42
Junior Member

linux ile farklı işletim sistemlerine ulaşım nasıl oluyor? yardımcı olursanız sevnırım ...
  #5 (permalink)  
Alt 03-18-2008, 17:17
root - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yönetici

tsc dedigimiz Terminal Server Client paketini kurduktan sonra uzaktaki makinelere uzaktan masaustu baglantisi (remote desktop hatta rdp) yapabilirsiniz.
  #6 (permalink)  
Alt 03-29-2008, 21:45
Junior Member

Alıntı:
x25´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bir işletim sisteminin diğer işletim sisteminden daha iyi olduğunu düşünüyorsanız yeteneklerini ve ekstra özelliklerini maddeler halinde belirtmeniz gerekmektedir.linux ve türevlerinin sun solaris vb OS ler dahil bir çok işletim sistemini kullandım.karşılıklı olarak bi çok servis ve özellikleri bir birleriyle yarışabilir durumda ama son kullanıcının XP yerine neden pardus gibi gnome serisi bir işletim sistemini kullanmaları gerektiğini belirtmen gerekecek...farzedelimki ben bir sıradan XP kullanıcısıyım Windowsun bu serisinde yapamadığım kullanamadığım hangi özelliği pardusta bulabilirm???eğer bu sorunun cevabı yoksa benim için pardusunda bi anlamı yoktur...??? işte size soru
- Linux çekirdekli işletim sistemlerinde kullanıcıdan habersiz çalışan spyware - ad/banner gibi kötü amaçlı yazılımlar yoktur.
- Masaüstü kullanımı için Explorer gibi kararsız bir araca muhtaç değilsiniz. Linux dağıtımlarında KDE ve Gnome başta olmak üzere onlarca grafik masaüstü var. aslında masa üstü kullanmak zorunda bile değilsiniz
- linux dağıtımlarında virüs yok, trojan yok, şunu satın al bunu satın al diyip duran ajanlar hiç yok...
- Windows ile yapabildiğin "herşey"i bir linux dağıtım ile de yapabilirsin. sakın "CALL of DUTY 4" çalışıyor mu diye sorma, çünkü işletim sistemlerine spesifik derlenip dağıtılan kapalı kaynaklı yazılımları bu karşılaştırmanın dışında tutmalıyız.
- Linux çekirdeği ve bunu kullanan tüm dağıtımlar ücretsiz olarak edinilebilirler. Ms windows sürümleri ise 199~500$ arasında değişir.
- 500$ verip kurduracağın MS Windows Enterprise Server işletim sistemi ile yapabileceğin herşeyi de bir inux dağıtımı ile yapabilirsin
yani sonuç olarak tercih kullanıcınındır. ister 200 dolar verip windows uygulamalarının tadını çıkarırsın (tabi bu uygulamaların da çoğu ücretlidir, oyunlar 50~150$, bir download manager bile 30~40$) ya da bunlara ihtiyacın yoksa linux kullanırsın... Tabi şunu da belirtelim Bir linux dağıtımında ofis paketinden cd/dvd araçlarına, browserlardan multimedia toollarına kadar binlerce yazılım da ücretsiz gelir.
- Masaüstü görselliğini açmıyorum bile. youtube'da compiz veya beril yazıp aratın.
Bir de "Gnome serisi" ile ne demek istedin? Gnome sadece bir masaüstü grafik arayüzüdür. Kurmak zorunda bile değilsin...
Pardus projesi milli bir projedir. Sırf bunun için bile desteklenmeli. Gizlilik gerektiren işlerde (askeri, siyasi, bilimsel ...) MS ürünleri kullanmak saflıktır.
  #7 (permalink)  
Alt 11-13-2008, 20:43
GoKhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

Evet devletin güvenliğinin söz konusu olduğu kurumlarda kesinlikle milli bir işletim sistemine ihtiyaç vardı ve Pardus bu açığı kapattı. Bu bakımdan kesinlikle desteklenmeli.

Seçenekler
Stil