Alıntı:
x25´isimli üyeden Alıntı
bir işletim sisteminin diğer işletim sisteminden daha iyi olduğunu düşünüyorsanız yeteneklerini ve ekstra özelliklerini maddeler halinde belirtmeniz gerekmektedir.linux ve türevlerinin sun solaris vb OS ler dahil bir çok işletim sistemini kullandım.karşılıklı olarak bi çok servis ve özellikleri bir birleriyle yarışabilir durumda ama son kullanıcının XP yerine neden pardus gibi gnome serisi bir işletim sistemini kullanmaları gerektiğini belirtmen gerekecek...farzedelimki ben bir sıradan XP kullanıcısıyım Windowsun bu serisinde yapamadığım kullanamadığım hangi özelliği pardusta bulabilirm???eğer bu sorunun cevabı yoksa benim için pardusunda bi anlamı yoktur...??? işte size soru |
- Linux çekirdekli işletim sistemlerinde kullanıcıdan habersiz çalışan spyware - ad/banner gibi kötü amaçlı yazılımlar yoktur.
- Masaüstü kullanımı için Explorer gibi kararsız bir araca muhtaç değilsiniz. Linux dağıtımlarında KDE ve Gnome başta olmak üzere onlarca grafik masaüstü var. aslında masa üstü kullanmak zorunda bile değilsiniz

- linux dağıtımlarında virüs yok, trojan yok, şunu satın al bunu satın al diyip duran ajanlar hiç yok...
- Windows ile yapabildiğin "herşey"i bir linux dağıtım ile de yapabilirsin. sakın "CALL of DUTY 4" çalışıyor mu diye sorma, çünkü işletim sistemlerine spesifik derlenip dağıtılan kapalı kaynaklı yazılımları bu karşılaştırmanın dışında tutmalıyız.
- Linux çekirdeği ve bunu kullanan tüm dağıtımlar ücretsiz olarak edinilebilirler. Ms windows sürümleri ise 199~500$ arasında değişir.
- 500$ verip kurduracağın MS Windows Enterprise Server işletim sistemi ile yapabileceğin herşeyi de bir inux dağıtımı ile yapabilirsin
yani sonuç olarak tercih kullanıcınındır. ister 200 dolar verip windows uygulamalarının tadını çıkarırsın (tabi bu uygulamaların da çoğu ücretlidir, oyunlar 50~150$, bir download manager bile 30~40$) ya da bunlara ihtiyacın yoksa linux kullanırsın... Tabi şunu da belirtelim Bir linux dağıtımında ofis paketinden cd/dvd araçlarına, browserlardan multimedia toollarına kadar binlerce yazılım da ücretsiz gelir.
- Masaüstü görselliğini açmıyorum bile. youtube'da compiz veya beril yazıp aratın.
Bir de "Gnome serisi" ile ne demek istedin? Gnome sadece bir masaüstü grafik arayüzüdür. Kurmak zorunda bile değilsin...
Pardus projesi milli bir projedir. Sırf bunun için bile desteklenmeli. Gizlilik gerektiren işlerde (askeri, siyasi, bilimsel ...) MS ürünleri kullanmak saflıktır.