Cisco Gigabit (Gbit) Switch - Ring Topoloji
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

+ Konuyu Cevapla
Toplam 8 sonuçtan 1 ile 8 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco Gigabit (Gbit) Switch - Ring Topoloji

Merhaba arkadaşlarr 16 tane Cisco Gigabit Switchim var bu sistemde IP telefon serverlar 170 kamera kayıt cihazı falan resme bakarsanız doğru bir yöntem mi bana yardımcı olabilirmisiniz network diagram version

  1. #1
    sinanPass3401 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2008
    Mesajlar
    16

    Standart Cisco Gigabit (Gbit) Switch - Ring Topoloji

    Merhaba arkadaşlarr 16 tane Cisco Gigabit Switchim var bu sistemde IP telefon serverlar 170 kamera kayıt cihazı falan resme bakarsanız doğru bir yöntem mi bana yardımcı olabilirmisiniz

    network diagram version 1.0.jpg

  2. #2
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Selamlar,

    Bu şekilde bir yapıda ring topoloji yaparsanız çok fazla performans kaybı yaşanır , bir kullanıcı internete çıkmak istediğinde 5-6 switch üzerinden atlıyor ve yoğun trafikte problem yaratır , bu gibi yapılarda bir toplanma noktası olarak omurga switch kullanılır , bu switch üzerinden diğer switchlere bağlantı yapılır , yani son kullanıcı bir kenar birde omurga switch üzerinden geçiş yapar , tabi kablolama yapısı yada binanın durumunu bilemiyoruz
    Mr.google knows everything , ask to him...

  3. #3
    sinanPass3401 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2008
    Mesajlar
    16

    Standart

    arkadaşım haklısın bunun bende farkındayım omurga switch olarak kullanmam geren şemayı yapamıyorum basit anlamda ring kullanmalıyım yalnız resimde hangisini omurga yapıp nasıl düzenlemeliyim yardımcı olurmusunuz

  4. #4
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Switch in modelinden çok kablolama önemli , kenar noktaların hepsinden merkeze kablo geliyor mu ?
    Mr.google knows everything , ask to him...

  5. #5
    sinanPass3401 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2008
    Mesajlar
    16

    Standart

    kenar switchlerde ıp cameralar var bunlar teknik ofisteki bilgisayardan izlenecek teknik ofiste 2 tane layer 3 switch var ring yaptığım için switchlere atlama verdim merkeze vermedim merkezden girdi ve çıktı yaptım kenar switchler merkeze uzak mesafelerde 180 200 metre

  6. #6
    trunkmode isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,332

    Standart

    Ghostunda belirttiği gibi Dizayn hatası var , kenar Switchleri direk olarak Layer3 Switchlere oradanda Gatewaye bağlarsanız daha verimli bir Network olur.
    Mümkünse bu şekilde yapın , değilse giga portlarınız varsa uplink olarak onları kullanın.

  7. #7
    sinanPass3401 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2008
    Mesajlar
    16

    Standart

    Çok teşekkürler arkadaşlar güzel aktarımlarınız ile şekillendirdim birde bu networkün band genişliği kapasitesini hesaplama formülleri nedir nasıl yapılır bununla ilgili yardımcı olabilirmisiniz

  8. #8
    trunkmode isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,332

    Standart

    Ip telefonlar için voice vlanlar oluşturup QoS yaparsanız daha verimli olacaktır.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok