G.SHDSL, Metro Ethernet
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 11 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
G.SHDSL, Metro Ethernet

Merhabalar, Merkez ofisimizde şuan 2mb Gdat var ve 4 tane civar ofise giden 2 mb (512K'şer şeklinde) LeasedLine hat mevcut. Biz bağlantıdan memnun değiliz sürekli sorun çıkıyor bağlantılar aşırı yavaş.

  1. #1
    DaMNN isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2009
    Mesajlar
    7

    Standart G.SHDSL, Metro Ethernet

    Merhabalar,

    Merkez ofisimizde şuan 2mb Gdat var ve 4 tane civar ofise giden 2 mb (512K'şer şeklinde) LeasedLine hat mevcut. Biz bağlantıdan memnun değiliz sürekli sorun çıkıyor bağlantılar aşırı yavaş. Bu yüzden Metro ethernete geçmeye karar verdik (henüz tarih belli değil). Ancak merkez ofiste Cisco 2600 Series router 3com 2250 Plus switch ve modem olarak Leased Line için Us Robotics, G.dat için Zyxel Prestige 700 ve telekomdan gelen adsl için Zyxel Prestige 600 modemler mevcut. Bu yapıya göre metro ethernet için değişmesi gereken cihaz varmıdır sizce? bunlar yeterlimidir? Metro ethernet geldiği zaman telekom sadece uçları getirip bırakıyormus yanlış hatırlamıyorsam. Bu aşamada yapmam gereken işlemler nelerdir sizce? nelere dikkat etmeliyim? Tecrübesizim bu konuda yardımlarınızı ve bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

  2. #2
    turkavfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    590

    Standart

    Merhaba,

    http://www.ciscotr.com/forum/cisco-g...l-yardimi.html

    linki incelersen baya yardımı olucaktır.

    İyi gunler,

  3. #3
    DaMNN isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2009
    Mesajlar
    7

    Standart

    verdiğiniz linke tıkladığımda;

    DaMNN, Sizin bu Sayfaya giriş yetkiniz bulunmuyor. Aşağıdaki sebeplerden birinin rolü olabilir:

    Başka bir Üyenin yazmış olduğu Mesajı değiştirmek yada Yönetici Panelini kullanmak istiyorsunuz.
    Mesaj yazmak istediyseniz eğer Üyeliğiniz yasaklanmış yada Üyeliğinizin aktifleştirilmesi gerekebilir.


    hatayı veriyor

  4. #4
    turkavfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    590

    Standart

    Selam,

    Haklısınız sadece yönetim grubu altında açılan bir konuymuş şimdi farkettim.o zaman kısaca şöyle anlatayım.

    TT den metro ethernet aldığınız zaman dediğiniz gibi tt uçları fiber optik switche takıyor başka herhangi bi konfig yapmıyor.burda sizin ihtiyacınız olan şey metro hattı sonlandıracak metro ethernet switch dedıgımız cıhaza ıhtıyacınız var.cisco 2960g onerebılırım.daha sonra tt nın cektıgı bu fıber hattı bu cıhazda sonlandırmanız gerekıyor.cahız ustunde yapacagınız konfıg ıse tt den sıze tahsıs edılmıs /30 lu IP adresını ve yıne tt den sıze tahsıs edılmıs vlan ID sını switch ustunde tanımlamanız gerekıyor.tabı default route ve gateway tanımlamalarınıda yapmanız gerekıyor.

    İyi gunler,

  5. #5
    DaMNN isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2009
    Mesajlar
    7

    Standart

    aslında suan bosta cisco2950 bir switch mevcut gerçi kontrol etmedim çalısıp çalısmadığını. Birde bu LeasedLine hattı ses kayıt ve civar ofisteki ağ için kullanıyoruz. Bu hizmetide G.Dat'ı aldığımız yerden alıyoruz. Mertoya geçtiğimizde bu hattı metroya geçirme şansımız varmı ? Çünkü LeasedLine hatta ayrı 2 mb olduğundan yine G.datı aldığımız şirket vasıtasıyla geliyor.

  6. #6
    turkavfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    590

    Standart

    2950 nın metro destegı varmı emın degılım ama hatırladıgım kadarıyla yok bakmak gerekıyor.gdat hattı metroya gecırme sansımız varmı derken o hattı metro olarak kullanamazsınız ancak o hatta denk gelen baglantı ıcın metro alabılırmısınız onu hattı aldıgınız yerle gorusmenız gerekır dıye dusunuyorum cokta emın degılım bu konuda sızıde yanıltmak ıstemem.

    Kolay gelsin,

  7. #7
    DaMNN isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2009
    Mesajlar
    7

    Standart

    Peki bu 3Com 2250 Plus switch Metro'yu desteklermi bu konuda bir bilginiz varmı? yada destekleyip desteklemediğini nerden nasıl anlarız?

  8. #8
    turkavfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    590

    Standart

    ınternette 3com un sıtesınden bakarsanız orda yazar dıye dusunuyorum.

  9. #9
    Cagdas Yalman isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    427

    Standart

    Metroyu desteklemesi için uzerinde fiber sonlanabilmesi ve vlan tanımlanması gerekiyor.

    aşağıda 2950 swlerin özellikleri var sizin sw gbic portu varsa işinizi görebilir.

    Catalyst 2950 Series Switches1
    WS-C2950G-48-EI Catalyst 2950G-48 switch with 48 10/100 ports and 2 Gigabit Interface Converter (GBIC)-based GE ports
    WS-C2950G-24-EI Catalyst 2950G-24 switch with 24 10/100 ports and 2 GBIC ports
    WS-C2950G-24-EI-DC Catalyst 2950G-24-DC switch with 24 10/100 ports, 2 GBIC ports and DC Power
    WS-C2950G-12-EI Catalyst 2950G-12 switch with 12 10/100 ports and 2 GBIC ports
    WS-C2950T-24 Catalyst 2950C-24T switch with 24 10/100 ports and two fixed 1000BaseT Uplink ports
    WS-C2950C-24 Catalyst 2950C-24 switch with 24 10/100 ports and two fixed 100BaseFX Uplink ports
    WS-C2950-24 Catalyst 2950-24 switch with 24 10/100 ports
    WS-C2950-12 Catalyst 2950-12 switch with 12 10/100 ports
    WS-C2950SX-24 Catalyst 2950SX-24 switch with 24 10/00 ports and two fixed 1000BaseSX Uplink ports
    Gigabit Interface Converters (GBICs)
    WS-X3500-XL GigaStack GBIC Gigabit Ethernet stacking GBIC and 50 cm cable
    WS-G5484= 1000BaseSX GBIC short wavelength GBIC (multimode fiber only)
    WS-G5486= 1000BaseLX/LH GBIC long wavelength/long haul GBIC (single or multimode fiber)
    WS-G5487= 1000BaseZX GBIC extended-reach GBIC (single mode fiber only)
    WS-G5483= 1000BaseT GBIC- Gigabit-Ethernet-over-copper GBIC
    Carpe dieM

  10. #10
    Cagdas Yalman isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    427

    Standart

    buda 3com ozellilleri sfp var diyor uzerinde.

    Product Specifications

    # Ports: 48 10BASE-T/100BASE-TX and 2 dual-purpose ports for 10BASE-T/100BASE-TX/1000BASE-T or SFP slots. Auto MDI/MDIX on all ports
    Carpe dieM

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok