ISA Server, MSN Engelleme
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 8 sonuçtan 1 ile 8 arasındakiler gösteriliyor.
ISA Server, MSN Engelleme

Arkadaşlar okulda msn ve bazı programları engellemek istiyoruz ama bunu başaramadm..Ipcop , SmoothWall Express vb yazılımları kullandm...port engelleyebileceğim eklentiler kullanadım başaramadım....Ever bilginiz varsa sistemin çöyşe çalışmasını istiyorum...Modenden sonra kablo bir

  1. #1
    ustahalilibrahim isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    10

    Exclamation ISA Server, MSN Engelleme

    Arkadaşlar okulda msn ve bazı programları engellemek istiyoruz ama bunu başaramadm..Ipcop , SmoothWall Express vb yazılımları kullandm...port engelleyebileceğim eklentiler kullanadım başaramadım....Ever bilginiz varsa sistemin çöyşe çalışmasını istiyorum...Modenden sonra kablo bir kasaya gidecek ve bu kasada portları engelleyebileceğim yazılım olacak..kasadan da swicth e dağılıp tüm okul msn portu kapanmış olacak.....

    Lütfen bilgilerinizi esirgemeyin..1 dönem boyu uğraştım bir sonuca varamadım..Düşünebileceğiniz küçük büyük tüm bilgileri paylaşırsanız sevinirim..Şimdiden teşekkrler..

  2. #2
    turkavfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    590

    Standart

    arkadasım eger sıstemde ISA server varsa ordan cok kolay yapabılırsın bu dedıklerını...yoksa modemden kablo gıdecek kasaya bı tane ISA server kurabılırsın bu problemını cozmede yardımcı olur sanırım...

  3. #3
    Hidayet Kurtulmuş isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Bulunduğu yer
    Istanbul
    Mesajlar
    110

    Standart

    Yapmak Istedıgın işlemı Microsoft Isa Server ıle yapabılırsın Aşağıdaki linkten nasıl yapıldıgına bakabılırsın

    http://www.sistemuzmani.com/Articles...aId=1000000346

  4. #4
    ustahalilibrahim isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    10

    Standart

    ben bunu başka pc lere cilient gerekmeyecek ..linux tabanlı firewall larda yapmak istiyorum..ıpcop endian vs..

  5. #5
    kyenilmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Mesajlar
    18

    Standart

    ISA kurun rahat edersiniz..Başınız ağrımaz...

  6. #6
    ustahalilibrahim isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    10

    Standart

    ISA da networkdaki pc lere cilient kurmak gerekiyormu ?

  7. #7
    kyenilmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Mesajlar
    18

    Standart

    Alıntı ustahalilibrahim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ISA da networkdaki pc lere cilient kurmak gerekiyormu ?
    Client derken Firewall Client ı kastettiniz herhalde..Gerek yok ISA yı proxy ya da gateway olarak gösterseniz de sorun çözülür...

  8. #8
    e-diablo isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2008
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    7

    Standart

    Ek bilgi olarak söylüyorum. Msn ve p2p programları gibi yazılımlar değişik portlar kullanabilme kabiliyetine sahiptir. Ya da port tarayıp uygun olan porttan çıkabilme gibi ki genelde 80 ilk tercihleri olur. Hepimizde firewallarımızda 80 portunu http için kullandığımıza göre programlar çıkacaktır. Bu nedenle bu tür programları önlemek ips gibi sistemler ile paketlerin incelenmesi ve paket içeriğinde bu tür programların imzalarına rastlanması sonucu kısıtlanır.
    Gelişmiş firewallarda msn gibi progrmlarda yazışmalara izin verilirken data, video, ses gibi iletişimlere izin verilmeyebiliyor.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok