| |||||||
| Kayıt ol | Etiketler | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Bütün Forumları okunmuş kabul et |
| |||
| Hocam, avrupada" ki ISP' ler tam olarak ne zaman gececekler ipv6 ya ? Dolayisiyla biz de nezaman gececegiz? Ben biraz arastirdim ama goremedim, sadece Korea 2013" te kesin olarak tum sistemi geccirecegini taahut etmis. |
| ||||
| ULAKBİM Onur Bektaş tan IPv6 hakkında almış olduğumuz en son bilgiler aynen değiştirmeden aşağıdadır! ''Bunun için bir tarih öne sürmek zor.ULAKNET olarak bizde 2003 yılından beri üniversitelerde çokça yaygınlaşmasada kullanılıyor.Telekomünikasyon kurumu ülkemizde IPv6'nın yaygınlaşması için çalışan kurumların başında geliyor.Sektörle yapılan toplantılar ile IPv6'nın İSS tarafından kullanılması için çalışmlarda buluyorlar.Şu anda Türkiyeden 17 ISS IPv6 adresi almış durumda. SixXS - IPv6 Deployment & Tunnel Broker :: Ghost Route Hunter : IPv6 DFP visibility : All Türk telekomunda IPv6 konusunda geçiş için çalışmalar yapıyor.Diğer ISS'şerinde planları olduğunu yaptığımız ISS, TK , ULAKBİM olarak bereber yaptığımız toplantısıda öğrendik.Pratik olarak ISS'lerin çoğu Türk telekomdan hat aldığı için T. Telekom IPv6 geçişini gerçekleştirmeden diğer ISS'lerin geçmesi zor gözüküyor.TK'daki toplantıda yaptığım sunumu bilgi sahibi olmanız açısından ekte gönderdim. TK, ULAKBİM, Gazi Üniveristesi ve Çanakkale Üniversitesi olarak Ulusal Çapta IPv6 geçişinin sağlanması için TUBİTAK'a bir proje önerimiştik. Proje kabul aldı. Ekim ayı gibi imzalanmasını beklediğimiz projenin hayata geçmesi ile Türkiyede gerek Kamuda gerek se ISS tarafında bu konuda bir ivmelenme olacaktır. Çin,Japonya ve tayland gibi ülkeler IPv6 kullanımda önde gidiyor.Tamamen geçiş yapan ülke şu anda yok.Daha çok IPv6/IPv4 protokolünün berebar kullanılması söz konusu''. ULAKNET IPv6 TECRÜBELERİ ektedir.
__________________ Zindanı kabul ederiz ama zilleti asla!Bize zulüm etmek belki mümkündür ama bizi küçültmek asla! Konu korhanaydın tarafından (08-27-2008 Saat 02:50 ) değiştirilmiştir.. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|