| |||||||
| Kayıt ol | Etiketler | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Bütün Forumları okunmuş kabul et |
| ||||
![]() CCNA için önemli olan Transport Layer OSI modelini referans alarak anlatmaya çalışacagım.Belki gereksiz gelebilir bu temeller ögrenilmeden özellikle network yapısını anlamanız mümküm degil.İşte tranporttun OSI de yeri kendisi,bana göre çok önemli yapıda ve yerde duruyor.Network ile Applicationslar arasında köprü-geçiş görev yapıyor diyebilirim Transport Layerden daha üst layerler direk son kullanıcı aygıtta çalışıyor.Bu yüzden Transport Layer bana göre çok önemli. Tranport Layer için şöyle diyebiliriz segmentasyon ve reassembly(bütünleştirme) olaylarına ve bunları üzerinden veri paketlerin kontrolünü yapar(TCP-UDP) ve başka görevler port adresleme gibi,Sırayla konulara gireyim. ![]() Segmentasyon yukarıda gibi bölümlendirme yapmasıdır,segmentasyon nedeni yukarıdan aşagı katmana giderken paketlerin daha kontrol edip,ve böylece veri paketlerini istenen yere adressler.Segmentasyon ederken geçirdigi evreler vardır.Bu evereleri TCP-UDP ile başlıyor diyelim İşte TCP - UDP temel olarak yavaş-hızlı mantıksal atama yapabiliriz. ![]() Evet devamını getiriyorum,Portlarada degineyim.Transport görevinde port lara gönderme vardı,burada amaç hangi applications(uygulama) çalıştırma amacına hizmet eder(Aşağıda var.).Destination(hedef) ve source(kaynak) portlar vardır,bunların amacı uygulamaların çeşitlenmesi ve hız-güven veriyor,mesela web server dışarıdan içeriye sadece 80. porttu açıktır,client(istemci) 1024den 49151kadar(genelde) portları applicationslarda kullanabilr,source port istemci tarafındadır destination port server tarafındadır.Şöyle ip ucu vermek istiyorum,diyelim destination port belli degil,o zaman ne olacak ben derim ki bütün portları dinleyecek bana göre bir paket var mı?burda sizin düşüncelerinizi bekliyorum. Anlamışsınız dır inşaallah.Portlarla ilgili standartlar burda http://www.iana.org/assignments/port-numbers Önemli olan konumuza gelelim.TCP-UDP ![]()
__________________ kurtlukta düşeni yemek kanundur. Konu witurk tarafından (03-27-2008 Saat 18:50 ) değiştirilmiştir.. |
| |||
| tcp ip ve udp üzerine bende detaylı bilgi ye herkesin ihtiyacın var bilen bilmeyen farke tmez netwok ü iyi bilmenin ylu tcp ip protokol kümesi ve osi referasn modelinden geciyor gerçi tcp ip osi nin içind e osi iyi bilen biri gözleri kapalı gezer netwok dünyasında...
__________________ CCNA Eğitim Bitti, sınava Az Kaldı. CCNP Eğitim Devam Ediyor. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|