| |||||||
| Kayıt ol | Etiketler | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Bütün Forumları okunmuş kabul et |
| ||||
| güzel analtım paylaşımın için saol yalnız enk sıralaması şöylede değişebilir yani bir çift renk bir tek renk örneğin başlangıç ; mavi-beyaz turuncu - kahverengi beyaz - yeşil gibi de oalbilir demek istediğim bir çift enk bi tek renk olursada olur ama kablo sonu da aynı ilk baştaki gibi renk düzeninde olması lazım biraz mualifet gibi oldu ama af buyur ![]()
__________________ Akıllı İnsan Aklını Kullanır , Daha Akıllı İnsan Başkalarının Aklınıda Kullanır ... Muhammed KAYA En Yeni Sürüm ;) ComptiA+ MCSE CCNA CEH http://img240.imageshack.us/img240/1702/f2698176ua4.jpg |
| ||||
| Alıntı:
yanlız şöyle bir şey var ki bizim orda izah ettiğimiz bir standart ![]() kafadan uydurulmuş bir şeyler değil. şöyleki
cross kablo'da bir ucu aynı diğer ucu 1 ile 3 , 2 ile 6 yer değiştirecek şekilde olur. Bunun nedeni aynı katman cihazlarda bazı teller gönderen , bazı teller de veriyi alan taraf olduğu için yer değiştirilir. Bunu yapmazsak ne olur ? ikisi aynı anda veri gönderirse hem alıp hem veri göndermeyi iki uc da doğru yapamadığı için collision denen olay olur ( çarpışma ) roll over 'de de bir ucu düz sıralama diğer ucu ona sayıca tam ters olan taraf yani 1-8 2-7 3-6 vs. şekliyledir. bunun haricinde 8 tel olan kablo'nun 4 ile de veri göndermek mümkündür ![]() ayrıca sizin dediğiniz sıralamaya göre bir ucu rasgele bir dizilim yaptık varsayalım , diğer ucu da aynı şekilde yaparsak kablo yine çalışır. bizim gösterdiğimizse standart'lara uyan kısımdı. umarım yardımcı olabilmişimdir ![]()
__________________ Cisco Certified Network Engineer |
| ||||
| aslına bakarsanız marifet kabloda değil ethernetin üzerindeki 4 yada 8 kanallı yoldadır.renk elbette önemli ama olayın mantığı şudur ethernetin bir tarafına RX olarak taktınığız 2 yada 4 teli karşı tarafa TX yine aynı şekilde TX olarak taknığız kablonun karşı tarıfını RX olarak ayarlamaktır.cross un espirisi arada bir çevrici olmadğı için karşı tarafın mantıksal olarak düz olması beklenmemektedir. |
| |||
| peki ben şunu soracağım ; mesela iki pc arasında bağlantı için cross kablo gerekiyor ya, bazı ethernet kartları straight through kablo bağlansa bile bağlantıyı sağlıyabiliyor.. yani şu rx tx olaylarını kendisi ağın durumuna göre ayarlıyabiliyormuş... benim ethernet kartımın bu özelliği destekleyip desteklemediğini nasıl anlayabilirim ? yani windowsta nereye bakmam gerekir everest home editionda bulamadım ya da anlayamadım herneyse... |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|