MPLS VPN Konfigrasyon
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 11 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
MPLS VPN Konfigrasyon

Merhabalar; Merkez lokasyonumuzda metro ethernet şubelerimizde gshdsl kullanıyoruz ve yapımızı mpls vpn e geçirmek istiyoruz bunun için örnek konfigrasyon verebilecek bir arkadaşımız varmıdır acaba ? Şimdiden çok teşekkürler...

  1. #1
    mr.akrep isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2010
    Mesajlar
    6

    Standart MPLS VPN Konfigrasyon

    Merhabalar;

    Merkez lokasyonumuzda metro ethernet şubelerimizde gshdsl kullanıyoruz ve yapımızı mpls vpn e geçirmek istiyoruz bunun için örnek konfigrasyon verebilecek bir arkadaşımız varmıdır acaba ?

    Şimdiden çok teşekkürler...

  2. #2
    Soul isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,080

    Standart

    Akrep arkadasım mpls vpn yapısı senin düşündüğün kadr kolay bir iş değildir.

    1. Neden mpls networkune ihtiyac duyuyorsun?
    2. Mevcut yapın ve donanımın destekliyormu?

    gdat routerin nedir? 878 ise mpls destegi bile yok ki mpls vpn den bahsediyorsun.. Demek istedigin öncelikle yapının mpls vpn yapısına uygun hale getirmen gerekiyor.

    kolay gelsin
    www.cliguru.com

  3. #3
    mr.akrep isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2010
    Mesajlar
    6

    Standart

    Merhaba;

    1- mpls vpn nin telekom tarafında çok iyi fiyat avantajları var (araştırmanızı tavsiye ederim.)
    2- Mevcut yapımın ve donanımlarımın destekledigini biliyorum (telekom tarafından teyit ettim)

    gdat routerlarım 878 ve 878lerin mpls vpn i destekledigini Cisco IOS Release 12.3(14)YT [Cisco 2800 Series Integrated Services Routers] - Cisco Systems bu linkten görebilirsin.

    fikirlerin için teşekkürler ama elinde paylaşabilecegin örnek bir konfigrasyon varsa paylaşırsan sevinirim.

    Zaten cisco.com dada basic config ler var ama ben hali hazırda çalışan bir konfig varmdır diye soruyorum.

  4. #4
    Soul isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,080

    Standart

    Merhaba

    Cisco 870 Series Integrated Services Routers for Small Offices [Cisco 800 Series Routers] - Cisco Systems

    Ustteki linkte 870 serisinin data sheetini bulabilirsin. ios firewall özelliğinin vrf-aware olması farklı bişeydir.

    Kolay gelsin
    www.cliguru.com

  5. #5
    mr.akrep isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2010
    Mesajlar
    6

    Standart

    Merhaba;

    TürkTelekom 3640 ve 878 routerler ile mpls vpn telekomun isimlendirdigi şekilde de TTVPN in yapılabilecegini söylüyor hatta ios bilgilerinide çek ettim elimde olan 12.4.22 lerde çalışacagını bir sıkıntı olmayacagını söylediler.

    Biraz kafam karıştı sanırım.

  6. #6
    Soul isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,080

    Standart

    Merhaba

    Şimdi şunu söylemiş olabilirler sen default route ile gönderirsin. seni bir vrf e alır ve l3 vpn seklinde taşır seni. Bu durumda da sen C olarak kalırsın yani senin configurasyon tarafında birşeyin olmaz.

    Kolay gelsin
    www.cliguru.com

  7. #7
    kozalak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    457

    Standart

    hizmeti telekomdan alırsan router modelin farketmez. Soul un dediği gibi herşeyi telekoma router edersin. paket telekomun bacağına girdiğinde mpls e girmiş olur. ama sen ben kendi backbone routerımı kullanıp mpls vpn yapıcam diyosan o zaman işler değişiyor. teekomun senin gdat hatlarını taşıdığı santralde(ya da nerdeyse bilmiyorum) kullandığı VCI değerleri var, onlar falan gerekiyor.

  8. #8
    mr.akrep isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2010
    Mesajlar
    6

    Standart

    Merhaba;

    Sanırım tam olarakta bu dediginiz durum olucak bende peki kafama takılan bir diger nokta ise merkezimde ve x bir lokasyonumda metro ethernet var ve 3640 da routerim var oralarda ne gibi bir değişiklik yapmam gerekecek ?

    Yardımlarınız için çok teşekkürler...

  9. #9
    Soul isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,080

    Standart

    Senin hiçbişey yapman gerekmiyor Ancak bildigin kadarıyla TE kullanmıyor telekom(emin değilim) bu yuzden eger voip gibi bir yapın varsa bu senin için sıkıntı olabilir.

    Iyi calışmalar
    www.cliguru.com

  10. #10
    kozalak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    457

    Standart

    sen sadece networkler için route yazıyosun. o kadar

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok