CiscoTR.COM / Cisco.Gen.TR

Geri git   CiscoTR.COM / Cisco.Gen.TR > SERBEST KÜRSÜ > Geri Dönüşüm Kutusu

Kayıt ol Etiketler Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Konu Kapatılmıştır

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Alt 02-11-2008, 15:50
root

Standart Turban kabul edildi

Türbanlı öğrencilerin üniversitelere alınması için Anayasa değişikliği kabul edildi. TBMM'de bugün yapılan oylamada türban yasası 103 red oyuna rağmen kabul gördü.
  #2 (permalink)  
Alt 02-12-2008, 09:33
vurgun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Moderator

tebrikler.Biz turkuz soyumuz var.
vurgun@haciyev.com
  #3 (permalink)  
Alt 02-12-2008, 15:04
Junior Member

çok güzel demokratik bir ülke olma yolunda türkiye
  #4 (permalink)  
Alt 03-10-2008, 11:37
Junior Member

Standart müslümanız elhamdülillah

Müslüman bir ülkede türban nasıl yasak olur anlamıyorum.
hristiyanmıyız yoksa yahudi mi şimdiye kadar neden yasaktı bir türlü anlamamıştım
sonunda tekrar türban serbest olcak
  #5 (permalink)  
Alt 03-10-2008, 11:49
root

merhaba,
bence dusunceniz yanlis. su acidan yanlis diyorum; bazilari dini gorusleri kendilerine sembolize ediyorlar. ben bu hukumet bunu yapiyor demiyorum ama yapanlar var. maalesef muslumanliga yapilan en buyuk harekette budur. insanlarin inanclarini ve goruslerini bir sembol haline getirip kendi catisi altinda toplamak.. cunku din cok ince bir konudur. inanc yine cok ince bir konudur. bu nedenle sembol haline getirilmesi yanlistir. ayrica turban diye birsey bizim dinimizde yoktur. ortu vardir ve ortunme sekli de aynen dinde belirtilmistir. bence insanlari rahat birakmali, gercekten inanan insan turban takmali ve neden takacagini bilmeli. eger bilemiyorsa cikmazda ise gidip devletin dinayet kuruluslarindan bilgi almali. birseyi ne icin yaptigini bilmekle, birseyi bilmeden sadece cikarlar icin, sembolik olarak yapmak arasinda daglar gibi fark var. bu farki en aza indirmek gerekiyor. hem turban ve ortunme konusu uzun zamandir milletimizin kafasini karistirmak icin iyi bir salata oldu. insanlar o arada arkada neler oluyor gormeden turbana yogunlasiyorlar. eskiden sagciyi solcuya vurdururken simdi inanani inanmayana vurdurmak hukumetlerin modasi oldu. bence halkimiz bu galeyana gelmeyip ne yaptigini bilmeli ve bilincli, inancli ve kulturlu bir toplum olmalidir. bunun icin turkiye cumhuriyeti anayasisini okuyacaksiniz, turk ceza kanununu okuyacaksiniz, tuketici haklari yasasini okuyacaksiniz, kuran'i okuyacaksiniz ve musluman bir ulkede Turk gibi yasamayi ogreneceksiniz. benim kendi sahsi gorusum budur.

saygilar
  #6 (permalink)  
Alt 03-11-2008, 05:38
yaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Moderator

Exclamation

Evet Root aynen katiliyorum,

Amacim kimseyi kirmak, kimseye catmak degildir ve bu yazacaklarim bu sitenin dsunceleri ile alakasi yoktur bunlar benim sahsi dusuncem.

Beyler, Bayanlar burasini siyaset meydanina cevirmek degildir amacim ama madem konu acilmis soylemeden gecemem....

Turban dediginiz muslimanlik simgesi degildir,bunun tersini bana ispatliyani anlindan operim, Kuran'in neresinde yaziyor soyleyin bileyim, ama bana demeyinki iste Kuran'in filanca ayeti xxxxxxxxxxx yane soyle soyle yaziyor, hicbir yerde turban olayi yoktu, "nedir" mesela baynlara hitaben "Bir erkegin nefsini uzerinize cekecek davranislardan ve kilik kiyafetten kacinindir, yane edep yerleri" evet muslimaniz, iyikide oyleyiz ama bu bez parcasinin neyi temsil ettigini ben hala anlamiyorum ve neden bukadar takilmaktan yana olundugunu da bilmiyorum.......

Kardesim sen sacini kapatmakla neyi sakliyorsun, sac ayip olsa idi Allah sacsiz yaratirdi, ha sacina turban takan muslimanda takmayan degil oylemi? turban takan namusluda takmayan degil oylemi?

Kusura bakmayin ben egride otursam dogru konusurum sozum turban takanlarda degildir elbbette takin ozgursunuz, ama zamanin ilkel zamaninda sapik fikirli bilmem kim turban muslimanligin sartidir demis bunuda cahil vatandasim yemis....?Ister tasa tutun istersen asin ama hakikattan sasmayin......

Uyanin kardesim uyanin bakin ben elin devletinde adamlar nerelere gelmis diyorum, ya size bu siteden ornek vereyimm KAC TANE TURK CCIE var, kac tane baska muhendis var nekadar doktorumuz var ellerinde ne malzemeleri var ?????yane her seyi birak internet dedginiz seyin hizina bile ulasamamisiz 256kb'ten bahsediyorsunuz Turkiyede.

Sorun bir ya neden niye?...........Ben sahsen neden burada Ingilizin agizinin kokusunu cekeyim cunki mecburum, amac ovunmek degildir ornektir, ibrettir, mesela benim simdi CCIE labim var yane routerlerim switchlerim, Turkiyede olsam bunlari ruyamda gorurdum, cunki benim bu hakkimi KOPEKLER yerdi onlarin katlari yatlari, benim bilincli olarak cahil birakilmis vatandsimin bir lokma ekmegi yok, HALA TURBAN HALLA CUBBE......KARDESIM BEN YANLISSAM ALLAH VERIR CEZAMI ELBET ama eminimki YANLIS DEGILSEK BIZE YANLIS DIYENLER O GUN NE HESAP VERECEKLER GORMEK ISTERIM......ama yinede ulkemin gelecegine fayda saglamak icin elimden geleni yapacagim ve yaparim, zaten bu siteye uye olmaminda amaci budur.

Ne demis.

hararet nardadır sacda değildir
keramet baştadır taçda değildir
her ne ararsan kendinde ara
MEKKEDE KUDÜSTE HACDA DEĞİLDİR......

HACI BEKTAS VELI

EMINIM ARANIZDA BU YAZDIKLARIMI OKUYUP, BUNU YAZAN MUSLUMN DEGILDIR DIYEN OLACAK, BEN MUSLIMANIM ASIL BENIM MUSLIMAN OLMADGIMI DUSUN EN BUYUK GUNAHI iSILER, "NEDEN?" CUNKI BIR INSAN EGER MUSLIMANIM DEMISSE!! DEGILDIR DIYEMEZ KUL, ISTE EN BUYUK GUNAHTIR BU....Onun icin okuyun sonra konusun...

Konu yaman tarafından (03-11-2008 Saat 06:04 ) değiştirilmiştir..
  #7 (permalink)  
Alt 03-11-2008, 10:39
Junior Member

Standart neden

Arkadaşlar yanlış anladınız heralde ben türban takmayan müslüman değildir diye bir imada mı bulundum hayır.
benim sadece anlamadıgım baş örtüsü neden okulda yasaktır o
sadece bunu merak ediyorum
.
baş örtülü olup ta her haltı işleyenide çok gördüm.
başı açık olupda namaz kılanıda çok gördüm.

her kes inandıgına inansın

sözüm yok.

sadece dogru / yanlış - iyi / kötü fikirlere saygı duyalım.

teşekkürler
  #8 (permalink)  
Alt 03-11-2008, 11:04
root - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yönetici

abicim tabii ki herkesin gorusu kendini baglar ve bu sitenin gorusleri degildir. oncelikle bunu burada belirtelim. ikincisi burada birilerine birsey kabullendiremez, dusuncelerini elestiremeyiz. sadece konu uzerinde fikirlerimizi beyan ederek tartisabiliriz. bu birinin dogru digerinin yanlis oldugunu gostermez. burada bir siyaset kavgasi yapmiyoruz. bir kitleyi dusunceyi de ele alip elestirmiyoruz. sadece konu hakkinda fikirlerimizi beyan ediyoruz ve fikirler yanlis olabilir, insana gore degisebilir ve bu bir diger fikirin yanlis oldugu anlamina gelmez.

sadece sunu soyleyebilirim; okullarda turbanin yasak olmasinin amacini belki cok az bir kisim biliyordur. bu o zamanin sartlarinda bana gore gerekli ama musluman bir ulkede ayiptir. ben bunu ima etmeye calistim. bu nedenle de sana yanildigini soyledim. ama bu senin soylediginin aksi ve senin soylediginin yanlis oldugunu gosteren bir beyanim degildir

birbirimizi yanlis anlamayalim, birbirimize sevgimizi, fikirlerimize olan saygimizi her zaman koruyalim.

sevgiler
  #9 (permalink)  
Alt 03-11-2008, 12:26
Junior Member

Standart birbirimizi yanlis anlamayalim, birbirimize sevgimizi, fikirlerimize olan saygimizi her zaman koruya

birbirimizi yanlis anlamayalim, birbirimize sevgimizi, fikirlerimize olan saygimizi her zaman koruyalim.

sevgiler

müslüman bir ülkede baş örtüsünün yasak olması bence ayıptır.

almanyada - amerikada vs ( hristayan ülkelerde ) serbestken

sevgilerkürler
  #10 (permalink)  
Alt 03-11-2008, 12:58
yaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Moderator

Ha soyle ya, arkadaslarim ben burada kimseyi kast ederek yazmadim yazdiklarimi, herkes dusunudugu soylemekte serbestir....

Saygi duyariz...

Sevgiler.

« - | - »

Seçenekler
Stil