Proxy Çalışma Mantığı
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
Proxy Çalışma Mantığı

Merhaba Proxy çalışma mantığı hakkında bilgi almak istiyordum. Bildiğim kadarıyla ; Proxy sunucusu üzerinden internete çıkan bir kurumda , proxy ayarları girildiği zaman rahatlıkla internete çıkması gerekir. Kontrolünü yaptığım kurumda

  1. #1
    osmanbabür is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    20

    Default Proxy Çalışma Mantığı

    Merhaba
    Proxy çalışma mantığı hakkında bilgi almak istiyordum.
    Bildiğim kadarıyla ;
    Proxy sunucusu üzerinden internete çıkan bir kurumda , proxy ayarları girildiği zaman rahatlıkla internete çıkması gerekir. Kontrolünü yaptığım kurumda bu açıdan bir problem yok. Fakat Kullanıcıların bilgisayarlarına proxy ayarları girilmediği zaman , http ve https sitelerine girebilir mi ? bu kurumda http sitelerine giriyor fakat https sitelerine giremiyor?
    bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

  2. #2
    ebfo45 is offline Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    İstanbul
    Posts
    386

    Default

    Kullanılan proxy hakkında bilgi verseydiniz. Donanım tabanlı olan var yazılım tabanlı olan var websensi var sonici var

  3. #3
    osmanbabür is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    20

    Default

    ISA Server 2006 kullanılıyor. Aslında pek anlamadığım için hangi bilgileri vermem gerektiğini de bilmiyorum.

  4. #4
    ebfo45 is offline Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    İstanbul
    Posts
    386

    Default

    Tüm https sitelere girilmiyorsa 443 numaralı port kapatılmış olabilir. bazı sitelerde https girmiyorsa url bazlı fitlreleme yapılmış olabilir.Sonuçta bir domain yapısı varsa.... Hmm ya pek ISA bilmiyorum

  5. #5
    trunkmode is offline Administrator
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,331

    Default

    Domain ortamı varsa proxy dediğiniz şey yine Isa serverin L3 adresidir. Microsoft Firewall Client yazılımını kullanırsanız client bu ayarları dinamik olarak Isa Server dan alır.Proxy kısmı bu şekilde . Erişilemeyen siteler Isa Server da bir kurala takılıyor olabilir. Genel olarak http ve ftp ye izin verilirken https için kural yazılmamış olabilir. Siz bu aşamada https için izin kuralı yazmak durumundasınız .Isa Server tarafına hakim değilseniz fazla kurcalamanızı önermem zira varolan bağlantı içinde sorun yaşayabilirsiniz.

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts