ISA Server Kurulumu
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 20 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
ISA Server Kurulumu

Sevgili, "trunkmode" kardeşim...öncelikle ilgine çok teşekkür ederim.Seni epey bi uğraştırmıştım.Sorunun çözülmesinin ardından hem bilgilendirmek hemde benden sonra bu sorun ile karşılaşabilecek arkadaşlarıma bir ışık tutabilirsek ne mutlu diye düşündüm. Sorun;

  1. #1
    compusayar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Mesajlar
    10

    Question ISA Server Kurulumu

    Sevgili, "trunkmode" kardeşim...öncelikle ilgine çok teşekkür ederim.Seni epey bi uğraştırmıştım.Sorunun çözülmesinin ardından hem bilgilendirmek hemde benden sonra bu sorun ile karşılaşabilecek arkadaşlarıma bir ışık tutabilirsek ne mutlu diye düşündüm.

    Sorun; Server üzerinde çalışan IIS'in 8080 portunu kullanıp aynı zamanda sonradan Kurulan ISA Server'in de 8080 portunu kullanması ile ortaya çıkıyormuş..Client'ler sayfa talep ettiğinde ISA ile IIS aynı anda tepki veremediğinden IIS hata safası gönderiyormuş. Çözüm olarak ISA nın Web proxy ayarını 8080 yerine 8089 olarak değiştirdiğimde sorun kalmadı.

    Not: Şöyle saçma bir durum da var ki onu zaten anlamış değilim..İlk Mesajımda da dediğim gibi, daha önce aynı sistem üzerinde (SBS2003+DC+SQL) aynı şartlarda ISA yı çalıştırmıştım..onda neden PORT çakışması olmadı? Belki güncel sistemimde kücük bir yazılım sorunundan ötürü, ISA Kurulum sırasında sistemde IIS varmı diye kontrol edemiyordu etmediği içinde Portları değiştirmiyordu

    Neyse sonuç olarak sorun çözüldü...Tekrar tekrar teşekkür ederim TrunkMode.

    Saygılar,

    __________________________________________________ _________________________
    Merhaba üstadlar,

    ISA Server 2006 kurunca, TEK KURAL İLE TÜM İZİNLERİ VERSEM BİLE localhost dan başkası int. e çıkamıyor?Fakat MSN e bağlanıyorlar? Browseri açınca yetkiniz yok diyor? Neden olabilir bu durum

    Alerts kısmında hatalar mevcut ama anlamadım ve çözemedim de..Bir el atarmısınız acaba?
    Aşağıya resimleri ekliyorum...ilginize şimdiden çok teşekkür ederim.

    NOT: İsa yı kaldırıp tekrar kurdum, SP1 i kurdum banamısın demiyor.Kafama takılan tek sorun şu ki, iç IP'miz standardın dışında.107.108.109.xxx olarak devam ediyor..Bu bir sorunmudur? Gerçi daha önceden bu IP düzeninde çalıştırmıştım isa yı..

    Browser Yeki yok ekranı..Client MSN e bağlanıyor fakat web sayfası açamıyor?


    ISA TAM ERİŞİM KURAL EKRANI(Deneme olarak herşeye izin verdim kendimce ama nafile)


    Isa Alert ekranları



    Konu compusayar tarafından (17.08.2010 Saat 08:58 ) değiştirilmiştir. Sebep: SORUN ÇÖZÜLDÜ

  2. #2
    compusayar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Mesajlar
    10

    Standart

    Bu arada Client'lere ISA Client i yüklememe rağmen durum bu şekilde..
    Yanı sıra browser ayarlarını sadece otomatik kullan' ı da seçtiğimde değişen bişey yok.

  3. #3
    trunkmode isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,332

    Standart

    Merhaba
    yazdığınız kurallar hatalı sorun bundan kaynaklanıyor
    tüm client lar internete çıkacaksa Default rule dışındaki yapılması gereken
    kuralları yazıyorum

    Local Host to Internal
    Internal to Local Host
    Local Host to External
    Internal to External-----------burada sadece DNS-HTTP-HTTPS Protokollerine Allow verin
    Kolay gelsin

  4. #4
    compusayar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Mesajlar
    10

    Standart

    üstadım geç dönüş için kusura bakmayın...

    İSA yı mecburen kaldırmıştım..int. e çıkamayınca..Bugun tekrar kurup sonucu bildiririm size.
    Ama zannedersem dediklerinizi yapmış bulunmaktayım.REsimlerde gördünüz mü?
    Yani o haliyle bağlanması gerekmezmi? işin garibi MSN bağlanıyor?

    Dediğim gibi bugun şirketin durumuna göre bakacağım İSA yi tekrar kuracağım, sonucu bildiririm size.

    İlginize çok çok teşekkür ederim.

    Saygılar,

  5. #5
    trunkmode isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,332

    Standart

    [B]Local Host to Internal
    Internal to Local Host
    Local Host to External
    Internal to External-----------burada sadece DNS-HTTP-HTTPS Protokollerine Allow verin]

    Merhaba
    Resimlere bakarak cevap verdim zaten yazdığınız kurallarla
    internete çıkamazsınız . Yukarıda belirttiğim şekilde yazmanız gerekiyor

  6. #6
    dioeth isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Mesajlar
    9

    Standart

    merhabalar ekran çıktılarınızı göremiyorum. Herneyse.

    trunkmode'un söylediklerine paralel olarak ; messenger'ın kullandığı protokoller UDP ve TCP. bu yüzden messenger sorunsuz açılabilir. izinlerinde http, https gibi protokolleri engellememelisin.

    kolay gelsin..

  7. #7
    compusayar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Mesajlar
    10

    Question İsa'yı kurdum olmadı, tekrar kaldırdım...

    Alıntı trunkmode Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    [B]Local Host to Internal
    Internal to Local Host
    Local Host to External
    Internal to External-----------burada sadece DNS-HTTP-HTTPS Protokollerine Allow verin]

    Merhaba
    Resimlere bakarak cevap verdim zaten yazdığınız kurallarla
    internete çıkamazsınız . Yukarıda belirttiğim şekilde yazmanız gerekiyor
    Üstad lar tekrar merhaba,

    İsayi kurdum baksettiğiniz RUL'ları tek tek oluşturdum..aşağıdaki resimde göreceksiniz zaten.Rullardan hemen sonra ilk denememde clientin birtanesinde google sayfası açıldı..iyi olmuş diyerek, SP1'i yükledim sistem restart etti.Sonra yine bağlanmadı(localhost herzaman bağlanıyor zaten ).Acaba Rullar da mı sorun var diyerek SP1 li halinde iken Rulları tekrar sildim ve bahsettiğiniz gibi oluşturdum sonuç yine aynı.
    Sp1 den midir diycem ama zannetmiyorum? ( bu arada daha önceki tecrübelerden diyorum, İSA nın birkaç gün çalışıp sonra int. dağıtmadığını da gördüm..hemde ayarlarla hiiç oynamadan)

    Bu arada mesajınızı isayi kaldırdıktan sonra gördüm ve dediğinizi eksik mi yaptım diye şüpheye kapıldım."Internal to External-----------burada sadece DNS-HTTP-HTTPS Protokollerine Allow verin"
    ben hepsine all protokols veriyorum? tabiki deneme amaçlı clientler int. e çıkacakmı diye test halindeyim.sonradan kısıtlayacağım.Daha önceki sistemlerde hep "all protokols" ile yapıyordum?


  8. #8
    trunkmode isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,332

    Standart

    Merhaba
    Kurallar tamam görünüyor , IP Configurasyonlarını yazabilirmisiniz
    Domain ortamı varmı ?
    Domain ortamı varsa Isa Server ile aynı sunucudamı kurulu ? Eğer öyleyse Linki inceleyin
    http://www.ciscotr.com/forum/server-...ti-sorunu.html

  9. #9
    compusayar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Mesajlar
    10

    Standart

    Üstad öncelikle ilginine ve alakana çook teşekkür ederim.

    Verdiğiniz linki inceledim; ordaki arkadaş ile benim ip yapım hemen hemen aynı.

    iç ağ ip yapısı 107.108.109.xxx olarak kurulu.( Bu saçma ip düzeni ile alakalı bir sorun oluşurmu?)


    Serverde iki ethernet kartı mevcut, adsl modem direk servere giriş yapıyor;

    Server ip : 107.108.109.1
    Server alt ağ maskesi : 255.255.255.0
    Server Ağ geçicidi : boş
    Server DNS : 107.108.109.1

    Modem ip: 106.108.109.100 ( modemin kendi ip si : 106.108.109.201)
    Modem alt ağ mask: 255.255.255.0
    Modem ağ geçidi: 106.108.109.201
    Modem DNS : 107.108.109.1

    Bu configürasyonda bir sorun varmıdır?

    ( İSA yi daha önce bu ip aralıkları ile çalıştırmıştım, ama ilk kurulumda bile ALERT kısmında ip ile alakalı bişiler demişti ve pek anlamamıştım )
    Not: İSA yı kaldırınca server aynı ip sistemi ile client lere int. dağıtıyor !

  10. #10
    trunkmode isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,332

    Standart

    Merhaba
    Öncelikle Domain ortamı varmı ve Isa bu server üzerindemi kurulu bunlara yanıt vermemişsin
    Ben öyle olduğunu varsayıyorum.
    Yukarıda yazmış olduğun server ip yapılandırması için Internal kısmı doğru (Ağ geçidi boş yazdığınız kısım Internal)
    External yapılandırmasını yazmamışsınız,verdiğim Linkte örnek yapılandırma var,siz onu kendi yapınıza göre örnek alacaksınız
    External interface için yinede örnek yazıyorum ; External yani modemle aynı subnette olacak olan interface
    Ip adres : 192.168.1.2
    Subnet Mask : 255.255.255.0
    Ağ geçidi : 192.168.1.1------------modemin Ip adresi
    Dns : 107.108.109.1 ---------------------------------------burası önemli mutlaka Internal Dns adresini gireceksiniz buraya
    Ip yapılandırmanızıda karışık geliyorsa değiştirebilirsiniz .
    Kolay gelsin

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok