Merhaba arkadaşlar
Belki çoğumuz interntte gezerken rastlamışızdır ama yinede forumda paylaşmak istedim. Son derece doğru tespitler olduğuna inandığım için forumda olmasını gerekli görüyorum. Artık iş ararken bunlarıda gözönüne alırsınız yada görmezden gelirsiniz size kalmış.
Yoğun iş temposuna ayak uydurabilecek…Yeniliklere açık… Çözüm üretebilecek… Genç, Dinamik… İş saatleri konusunda sınır tanımayan... Çevresine pozitif enerji yayan…
Yoğun iş temposuna ayak uydurabilecek : Günde en az 12 saat, hatta cumartesileri de çalışabilecek, ama fazla mesai filan diye mırın kırın etmeyecek…
Yeniliklere açık : Firmamızın herhangi bir sistemi filan yok, patron her gün yeni bişi uydurabilir, hazırlıklı olmak lazım…
Organizasyon ve Yöneticilik niteliklerine sahip ( “Eleman” Pozisyonu ilanında !) : Şimdi yönetici pozisyonu için ilan versek, bi sürü para isterler… Zati yatay organizasyona da geçtik, bi sürü yönetici işsiz nasıl olsa, rastgele…
Çözüm üretebilecek : Valla iyice batmış durumdayız, bir babayiğit aranıyor!
Genç, Dinamik : Öööle sadece genç olmak yetmiyo, ayrıca dinamik de olacan, deli dana gibi sağa sola koşturacan…
İş saatleri konusunda sınır tanımayan : Ama mümkünse ücret, izin, sosyal haklar gibi mevzularda sınır tanıyabilen…
Çok iyi derecede İngilizce bilen (yazma ve konuşma) : Nası yani, okumasa ve dinlemese olur mu, yurt dışına politikacı mı ihraç etçez şimdi…
Çevresine pozitif enerji yayan : Haftasonu katıldığım seminerde pozitif enerjiden bahsetmişlerdi, dur şunu bir bizim ilanda kullananayım… Du bakim… Valla iyi durdu…
İyi de yaw şimdi biz bunu nası ölçecez ? Tamam, buldum, görüşmeye bizim elektrik mühendislerinden birini de çağıriim bari…
Yeni Pazar/Müşteri Arayışları yapabilecek : Valla biz hepsini tükettik… Piyasada kazık atmadığımız adam kalmadı… Yeni elemanın çevresine sarkacaz artık…
Bireysel ve takım halinde çalışabilecek : Mümkünse kişilik çatışması da olsun, kendi kendiyle kavga etsin, ne olacağına bi türlü karar veremesin… Biz veremedik de…
Avrupa yakasında oturan (“….. Müdürü” ilanında !) : Şimdi bizim “müdür” dediğimize bakmayın, çok az para vercez, birde başımıza ulaşım/servis filan masrafı çıkarmasın…
Bayan Personel Müdürü : Bizim patron “taş fırın erkeği” ya…
Yazarın Notu : Yukarıdaki deyimler 16 Temmuz 2003 tarihli Hürriyet İK’da (Ankara Baskısı) yayınlanan ilanlardan alınmıştır... Valla hepsi gerçek... Ben birazcık yorumladım, hepsi bu...
Kaynak : yenibiris