Jabber ve Call Manager
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4
Jabber ve Call Manager

Calla Manager 8.6.2.20000-2 kurulu sistemimizde. Galaxy S2 marka telefonlarımızı Jabber ile register edemiyoruz. Jabber sonlanıyor ve kendini kapatıyor. Bununla alakalı tecrübe eden var mı? Aşağıda ki pdf te ki adımları

  1. #1
    lorddemon is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    2

    Question Jabber ve Call Manager

    Calla Manager 8.6.2.20000-2 kurulu sistemimizde. Galaxy S2 marka telefonlarımızı Jabber ile register edemiyoruz. Jabber sonlanıyor ve kendini kapatıyor. Bununla alakalı tecrübe eden var mı?


    Aşağıda ki pdf te ki adımları takip ettik. Adding Device bölümünde ki.
    http://www.cisco.com/en/US/docs/voic...dmin_Guide.pdf

    Galaxy S2
    Android 2.3.6
    Kernel [email protected]

  2. #2
    hakan is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    istanbul
    Posts
    760

    Default

    Selam;

    Jabber aslında daha önce kullanılan cisco mobile' in yeni versiyonu, yapılandırma tarafında çokda farklı değil. Yaptıklarınızdan emin olmadığımıdan basamakları tekrar etmek istiyorum.

    Öncelikli olarak ilgili COP file cisco.com üzerinden indirip Call Manager'a yüklemeniz gerekiyor,
    Ardından yeni bir telefon tanımlaması yaparak device name kısmına BOTDENEME şeklinde isimlendiriyorsunuz başında BOT olduğu sürece verdiğiniz ismin önemi yok
    Daha sonra device sevurity profile ve phone button template sekmelerei Satandart dual mode for Android seçerek device kurulumunu gerçekleştiriyorsunuz
    Dahili numara tanımlıyorsunuz
    End user tanımlayarak device ile associte ediyorsunuz.

    Cihazın register olmaması wireles networkünüzün CM ile iletişiminde yada yaptığınız end user tanımlamasında bir sıkıntı olabilir.. Aynı wireless ağ üzerinden softphone yada iphone üzerinde çalışan jabber/cisco mobile çalışıyor mu? TFTP adrsi olarak da Call Manager ip adresini vermeyi unutmayın.
    Last edited by hakan; 20.12.2011 at 10:20.

  3. #3
    lorddemon is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    2

    Default

    merhaba,

    COP dosyasını import etmedim COP dosyasını import edip sonra CM yi yeniden başlatmam gerekiyor galiba ama diğer dediğiniz bütün ayakları gerçekleştirdim. O dediğinizi yapıp sizleri de bilgilendiriyor olacağım. Mevcut wireless yapıda publisher ve subscriber lar pingleniyor erişim problemi yok. port kısıtlaması da yok. galiba COP dosyasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Cisco dan ilgili dosyayı da buldum. Download Software - Cisco Systems



    Saygılarımla,

  4. #4
    hakan is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    istanbul
    Posts
    760

    Default

    COP dosyasını yüklemezseniz uygulama çalışmaz, kilit nokta o dosya zaten. Dosyayı yükledikten sonra Call Managerı restart etmenize gerek yok aynı şekilde çalışmaya devam edebilirsiniz

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts