Telefon Hatlarının Takılı Kalması
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 8 sonuçtan 1 ile 8 arasındakiler gösteriliyor.
Telefon Hatlarının Takılı Kalması

Merhabalar Firmamızda Kullanmakta olduğpumuz ip telefonlarımıza bağlı 9 telekom hattı görüşme bittikten sonra düşmüyor ve takılı kalıyor. bir süre sonra boş hat kalmayınca içeriye ve dışarıya telefon görüşmeleri kapanıyor. hatları

  1. #1
    BayBars isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2007
    Mesajlar
    3

    Standart Telefon Hatlarının Takılı Kalması

    Merhabalar Firmamızda Kullanmakta olduğpumuz ip telefonlarımıza bağlı 9 telekom hattı görüşme bittikten sonra düşmüyor ve takılı kalıyor. bir süre sonra boş hat kalmayınca içeriye ve dışarıya telefon görüşmeleri kapanıyor. hatları çıkarıp tekrar takmaktan bıktık. hat kesici işe yarıyormuş ama boşuna da para vermek istemiyorum. sonuçta bunun bir çözümü olmalı diye düşünüyorum. yardımcı olursanız sevinirim.

    sistem :

    call manager 4.1
    cisco2801 router + voice module

  2. #2
    Hypnotic isimli Üye şimdilik offline konumundadır Co Administrator
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    769

    Standart

    Merhaba,

    maalesef hat kesicinin haricinde çözüm yok bildiğim kadarıyla.
    //
    Ben senin beni pingleyebilme ihtimalini sevdim.
    Ben seninle bir gün bir debug çıktısında,
    Ben seninle sadece bilmek zorunda kalanların bildiği bir routing tablosunda olabilme ihtimalini sevdim.
    //

  3. #3
    hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    760

    Standart

    eğer networkünüz üzerinde solarwinds tarzı bir program kullanıyorsanız bu portlar üzerinde takılma bilgisini aldığınızda port içinde shut/ no shut komutunu çalıştırarak da sorunu giderebilirsiniz. yada bu tip bir program kullanmıyorsanız belirli aralıklarla yada belirlediğiniz bir saatte portların shut/no shut komutunun girilmesini otomatik olarak sağlayabilirsiniz, bunun için web' de " event manager " konfigürasyon örneklerini araştırabilirsiniz

    Tabii daha kısa bir çözüm için hat kesici kullanmanız daha iyi olucaktır.

  4. #4
    voip isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    187

    Standart

    Sorunun sebebi voice gateway (co2801 router + voice module)üzerindeki konfigurasyondan kaynaklanmaktadır.Configi gönderin çözelim.
    Dont try this on your SIP devices ;-) :

  5. #5
    Vmpro isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2009
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    11

    Standart

    Malesef analog hatlar üzerinde bu takılmalar yaşanıyor.Arkadaşlarımında belirttiği gibi hat kesici veya otomatik olarak shutdown/noshutdown komutlarını gondermek olacaktır.

  6. #6
    voip isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    187

    Standart

    tt (türk telekom) tone problemi bu audiocodes devicelarda da var.Audicodes da sorun yaşayanlar TT tone yüklesinler geçer.
    Dont try this on your SIP devices ;-) :

  7. #7
    shubuo1012 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2012
    Mesajlar
    1

    Standart Cisco router ve urunlerinde hat kesme hatasi cozuldu urunun satisini yapan firma

    Cisco router ve urunlerinde hat kesme hatasi cozuldu urunun satisini yapan firma

    ip pazar E-Ticaret

  8. #8
    mahmut baysal isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2013
    Mesajlar
    2

    Standart

    Merhabalar arkadaşlar, aynı sorunu ben de yaşıyordum. sürekli hatlarım asılı kalıyordu ve bir müddet sonra hatları takıp çıkarmaktan bıkmıştık şirketçe. sanırım bunun kesin çözümü hat kesici denilen bir ürünmüş, bir tavsiye üzerine sipariş ettiğimiz günden beridir de çok rahatız. Config, komut vs diye aylarca resmen boşuna uğraşmışım (ya da ben yapamadım). Sonuç olarak aldığım günden beri oldukça memnun kaldım sizlere de gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. korktuğumuz kadar pahalı da çıkmadı, kaldı ki parasına da değdi hani. bunca senedir kafa ağrıtmaya değmezmiş dedim resmen.

    STS Electronic hat kesiciler sayfasında detaylıca açıklaması var

    internette gezinirken forumunuza denk geldim sizlerle de paylaşmak istedim. shubuo1012 nickli arkadaşın bahsettiği firma santral satışı yapıyor anladığım kadarıyla, ben santralimi değiştirmek istemediğimden bu ürünü santralinize doğrudan bağlıyıp kullanabiliyorsunuz 20 hata kadar ayar vs gerekmeden.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok