Telefon Hatlarının Takılı Kalması
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8
Telefon Hatlarının Takılı Kalması

Merhabalar Firmamızda Kullanmakta olduğpumuz ip telefonlarımıza bağlı 9 telekom hattı görüşme bittikten sonra düşmüyor ve takılı kalıyor. bir süre sonra boş hat kalmayınca içeriye ve dışarıya telefon görüşmeleri kapanıyor. hatları

  1. #1
    BayBars is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    3

    Default Telefon Hatlarının Takılı Kalması

    Merhabalar Firmamızda Kullanmakta olduğpumuz ip telefonlarımıza bağlı 9 telekom hattı görüşme bittikten sonra düşmüyor ve takılı kalıyor. bir süre sonra boş hat kalmayınca içeriye ve dışarıya telefon görüşmeleri kapanıyor. hatları çıkarıp tekrar takmaktan bıktık. hat kesici işe yarıyormuş ama boşuna da para vermek istemiyorum. sonuçta bunun bir çözümü olmalı diye düşünüyorum. yardımcı olursanız sevinirim.

    sistem :

    call manager 4.1
    cisco2801 router + voice module

  2. #2
    Hypnotic is offline Co Administrator
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    İstanbul
    Posts
    769

    Default

    Merhaba,

    maalesef hat kesicinin haricinde çözüm yok bildiğim kadarıyla.
    //
    Ben senin beni pingleyebilme ihtimalini sevdim.
    Ben seninle bir gün bir debug çıktısında,
    Ben seninle sadece bilmek zorunda kalanların bildiği bir routing tablosunda olabilme ihtimalini sevdim.
    //

  3. #3
    hakan is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    istanbul
    Posts
    760

    Default

    eğer networkünüz üzerinde solarwinds tarzı bir program kullanıyorsanız bu portlar üzerinde takılma bilgisini aldığınızda port içinde shut/ no shut komutunu çalıştırarak da sorunu giderebilirsiniz. yada bu tip bir program kullanmıyorsanız belirli aralıklarla yada belirlediğiniz bir saatte portların shut/no shut komutunun girilmesini otomatik olarak sağlayabilirsiniz, bunun için web' de " event manager " konfigürasyon örneklerini araştırabilirsiniz

    Tabii daha kısa bir çözüm için hat kesici kullanmanız daha iyi olucaktır.

  4. #4
    voip is offline Moderator
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    187

    Default

    Sorunun sebebi voice gateway (co2801 router + voice module)üzerindeki konfigurasyondan kaynaklanmaktadır.Configi gönderin çözelim.
    Dont try this on your SIP devices ;-) :

  5. #5
    Vmpro is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    İstanbul
    Posts
    11

    Default

    Malesef analog hatlar üzerinde bu takılmalar yaşanıyor.Arkadaşlarımında belirttiği gibi hat kesici veya otomatik olarak shutdown/noshutdown komutlarını gondermek olacaktır.

  6. #6
    voip is offline Moderator
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    187

    Default

    tt (türk telekom) tone problemi bu audiocodes devicelarda da var.Audicodes da sorun yaşayanlar TT tone yüklesinler geçer.
    Dont try this on your SIP devices ;-) :

  7. #7
    shubuo1012 is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    1

    Default Cisco router ve urunlerinde hat kesme hatasi cozuldu urunun satisini yapan firma

    Cisco router ve urunlerinde hat kesme hatasi cozuldu urunun satisini yapan firma

    ip pazar E-Ticaret

  8. #8
    mahmut baysal is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    2

    Default

    Merhabalar arkadaşlar, aynı sorunu ben de yaşıyordum. sürekli hatlarım asılı kalıyordu ve bir müddet sonra hatları takıp çıkarmaktan bıkmıştık şirketçe. sanırım bunun kesin çözümü hat kesici denilen bir ürünmüş, bir tavsiye üzerine sipariş ettiğimiz günden beridir de çok rahatız. Config, komut vs diye aylarca resmen boşuna uğraşmışım (ya da ben yapamadım). Sonuç olarak aldığım günden beri oldukça memnun kaldım sizlere de gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. korktuğumuz kadar pahalı da çıkmadı, kaldı ki parasına da değdi hani. bunca senedir kafa ağrıtmaya değmezmiş dedim resmen.

    STS Electronic hat kesiciler sayfasında detaylıca açıklaması var

    internette gezinirken forumunuza denk geldim sizlerle de paylaşmak istedim. shubuo1012 nickli arkadaşın bahsettiği firma santral satışı yapıyor anladığım kadarıyla, ben santralimi değiştirmek istemediğimden bu ürünü santralinize doğrudan bağlıyıp kullanabiliyorsunuz 20 hata kadar ayar vs gerekmeden.

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts