Call Manager da Fax Yönlendirme
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 6 sonuçtan 1 ile 6 arasındakiler gösteriliyor.
Call Manager da Fax Yönlendirme

Merhaba, Cisco MCS 7800 Callmanager kullanıyoruz. Verison aşağıda olduğu gibi; Cisco Unified CallManager Administration System version: 5.1.1.3000-5 Administration version: 1.1.0.0-1 Copyright © 1999 - 2006 Cisco Systems, Inc. All rights

  1. #1
    desberado isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Mesajlar
    13

    Smile Call Manager da Fax Yönlendirme

    Merhaba,

    Cisco MCS 7800 Callmanager kullanıyoruz. Verison aşağıda olduğu gibi;

    Cisco Unified CallManager Administration
    System version: 5.1.1.3000-5
    Administration version: 1.1.0.0-1

    Copyright © 1999 - 2006 Cisco Systems, Inc.
    All rights reserved.

    Metro ethernet kullanıyoruz.

    Fax cihazlarını dijitalden analog sinyale çevirmek için cisco Ata cihazı kullanıyoruz. Ankara ve İstanbul VPN ile iki şube arasında bağlantımız bulunmaktadır. sorum ise şu; ankara şubesine gelen faxların bir kaç günlüğüne İstanbul fax'ına yönlendirmesini düşündük. Ankaraya gelen faxların hepsi istanbul üzerinden alınacak. Bu işlemi callmanager dan forward seçenekleirnden yapaya çalıştım fakat başarılı olmadı. Sistemde butür bir gecici yönlendirmeyi gerçekten yapabilirmiyiz? yoksa yapılması mümkün olmayan birşey midir.

    Teşekkürler,

  2. #2
    voip isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    187

    Standart

    .Ancak geçici bir süre ile yapılacak diyorsanız "tavsiyemdir" Ankara pstn numarayı Turk telekom yönlendirme özelliği ile istanbul"a yönlendirmeniz.Aramalar otomatik olarak istanbula düşecek siz analogdan yakaladığınız fax sinyalini dijitale ata ile zaten çeviriyorsunuz.Bu şekilde sorunsuz devreye alabilirsiniz.

    Alternatifi tabii ki mümkündür.
    Dont try this on your SIP devices ;-) :

  3. #3
    desberado isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Mesajlar
    13

    Standart

    Türk Telekomumu aramamız gerekecek yoksa router üzerinden mi yönlendirme yapmamız gerekir bu durumda.

  4. #4
    hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    760

    Standart

    TT' den yaptırın

  5. #5
    voip isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    187

    Standart

    ekbilgi.
    yönlendirilecek hatta telefon bağlayıp (* 21 * xxx xx xx #) yönlenecek lokasyon nosu

    iptal işlemi: (# 21 #)

    Gelen çağrıları istanbul lokasyonundaki yönlendirilen telefonda karşılayıp fax sinyaline çevirebilirsiniz.
    Dont try this on your SIP devices ;-) :

  6. #6
    Sahin Yilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2011
    Bulunduğu yer
    Hollanda
    Mesajlar
    13

    Standart

    Alıntı desberado Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba,

    Cisco MCS 7800 Callmanager kullanıyoruz. Verison aşağıda olduğu gibi;

    Cisco Unified CallManager Administration
    System version: 5.1.1.3000-5
    Administration version: 1.1.0.0-1

    Copyright © 1999 - 2006 Cisco Systems, Inc.
    All rights reserved.

    Metro ethernet kullanıyoruz.

    Fax cihazlarını dijitalden analog sinyale çevirmek için cisco Ata cihazı kullanıyoruz. Ankara ve İstanbul VPN ile iki şube arasında bağlantımız bulunmaktadır. sorum ise şu; ankara şubesine gelen faxların bir kaç günlüğüne İstanbul fax'ına yönlendirmesini düşündük. Ankaraya gelen faxların hepsi istanbul üzerinden alınacak. Bu işlemi callmanager dan forward seçenekleirnden yapaya çalıştım fakat başarılı olmadı. Sistemde butür bir gecici yönlendirmeyi gerçekten yapabilirmiyiz? yoksa yapılması mümkün olmayan birşey midir.

    Teşekkürler,
    Sistemede bu tur gecici bir yonlendirmeyi Translation pattern sayesinde yapabilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok