Voip SIP Server Kurulumu - Ses
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20
Voip SIP Server Kurulumu - Ses

Merhabalar Bu işte yeni gibiyim. Sizlerden bişeyler öğrenmek istiyorum. Ben bi Sip server oluşturmak istiyorum fakat şöylede bi isteğim var ben ses hizmetini kimseden almadan kendim nasıl sağlayabilirim? Bana bu

  1. #1
    marcoss65 is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    5

    Default Voip SIP Server Kurulumu - Ses

    Merhabalar Bu işte yeni gibiyim. Sizlerden bişeyler öğrenmek istiyorum.

    Ben bi Sip server oluşturmak istiyorum fakat şöylede bi isteğim var ben ses hizmetini kimseden almadan kendim nasıl sağlayabilirim?

    Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim...

  2. #2
    trunkmode is offline Administrator
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,331

    Default

    Merhaba
    Öncelikle hoşgeldiniz , Linkteki mesajları okuyunuz
    http://www.ciscotr.com/forum/cisco-v...sorunlari.html

  3. #3
    irony is offline Senior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    914

    Default

    Merhaba, ses hizmetini intenret uzerinden uygun fiyatlarla alabilirsin. Skype, voipwise, voipbluster,.. Hepsi asterisk ile sorunsuzca calisiyorlar.

  4. #4
    weysel is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    25

    Default

    Quote Originally Posted by irony View Post
    Merhaba, ses hizmetini intenret uzerinden uygun fiyatlarla alabilirsin. Skype, voipwise, voipbluster,.. Hepsi asterisk ile sorunsuzca calisiyorlar.
    arkdasın sormak istediği ve benim de aslınd merak ettiğim nokta bu hizmetleri almadan yani her hangi bir yere bağlı kalmadan tamamen kendi sistemizle konusma yapmamız mumkun mu demek istemiş yani skypeden ucret alıp asteriñ ile yoneterek değil de hizmeti kendisinin sağlaması

  5. #5
    irony is offline Senior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    914

    Default

    O zaman soyle soyliyim. Kendi kullanicilariniz arasinda lokasyondan bagimsiz olarak ucretsiz konusabilirsiniz. Internet uzerinden sunucuza register oldugunuz taktirde hic bir sorun olmadan konusabileceksiniz.

  6. #6
    weysel is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    25

    Default

    ağ dısı görüşmeler içinde ihmalist isimli arkadasın anlattığı kadarıyla da yanlıs anlamadıysam voip gateway fño kart ve bunlara bağlanabilir telefon softphone almamız gerekmekte? bunlar olmadan asteriñ sunucusu kısaca hiçbir işe yaramıyor bu arada konu dısı ama sizin gibi bilgili insanları yakalamısken ubuntuya yeni geçtim farketmişiniz dir ki x ve ? soru işareti gibi bazı harflerimde hata var bunu nereden nasıl düzeltirim yani en uygun TR klavye seçimi nedir acaba bilen var mıdır kullanan varsa yardımcı olur mu?

  7. #7
    irony is offline Senior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    914

    Default

    Quote Originally Posted by weysel View Post
    ağ dısı görüşmeler içinde ihmalist isimli arkadasın anlattığı kadarıyla da yanlıs anlamadıysam voip gateway fño kart ve bunlara bağlanabilir telefon softphone almamız gerekmekte? bunlar olmadan asteriñ sunucusu kısaca hiçbir işe yaramıyor bu arada konu dısı ama sizin gibi bilgili insanları yakalamısken ubuntuya yeni geçtim farketmişiniz dir ki x ve ? soru işareti gibi bazı harflerimde hata var bunu nereden nasıl düzeltirim yani en uygun TR klavye seçimi nedir acaba bilen var mıdır kullanan varsa yardımcı olur mu?
    Bunun icin ayri bi konu acarsaniz daha sonra benzer sorunlari yasayan arkadaslar icin forumda konu ile ilgili bilgileri bulmak kolay olacaktir.

  8. #8
    irony is offline Senior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    914

    Default

    Ayrica asterisk tarafinda yapacaginiz islem cok basit. Illahi IP phone olmasina gerek yok. Ucretsiz SIP destekleyen soft phonelar ile internet uzerinden gorusme yapilabiliriniz. Bunun icin FXO yada FXS kart alinima gerek yok. Benim kullandigim soft phonelar: zoiper ve x-lite.

  9. #9
    weysel is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    25

    Default

    Quote Originally Posted by irony View Post
    Bunun icin ayri bi konu acarsaniz daha sonra benzer sorunlari yasayan arkadaslar icin forumda konu ile ilgili bilgileri bulmak kolay olacaktir.
    tabi ki az sonra uygun konu bulup açıyorum ilerisi için..

    Quote Originally Posted by irony View Post
    Ayrica asterisk tarafinda yapacaginiz islem cok basit. Illahi IP phone olmasina gerek yok. Ucretsiz SIP destekleyen soft phonelar ile internet uzerinden gorusme yapilabiliriniz. Bunun icin FXO yada FXS kart alinima gerek yok. Benim kullandigim soft phonelar: zoiper ve x-lite.

    Şimdi yine yanlıs anlamadı isem kusura bakmayın biraz acemiyim o konuda? Fxo kart veya softphone almadık diyelim asterixi kurduk ve yapılandırdık bu sekilde iken farklı bir cihaz gateway gibi almadan dış ağa (yani gsm ve sabit hatlara) erişim mumkun mudur yoksa sadece sunucuya o an bağlı insanlar arasında mı iletişim kurulur sadece?

  10. #10
    irony is offline Senior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    914

    Default

    Yoo sorun degil. Simdi sole soyliyim. Bir adet asterisk sunucusu isinizi gorecektir. Yalniz veri guvenligi nedeni ile bu sunucunun bir firewall arkasinda calismasini oneririm. Butceyi dusurmek amaci ile fiziksel bir firewall yerine sunucu uzerinden de firewall hizmeti verebilirsiniz. Bu asamadan sonra bu sunucunuzu internete cikartmaniz yeterli. Sunucunun gerekli olan portlarina erisim izni verdikten sonra soft phonelarinizin register olmasini saglayacaksiniz. Telefonlar asterisk' e register olmadan kesinlikle calismayacaklardir. Akabinde ise sorunsuzce sesli gorusme yapabilirsiniz.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts