Voip SIP Server Kurulumu - Ses - Sayfa 2
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 2. Sayfa BirinciBirinci 12
Toplam 20 sonuçtan 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.
Voip SIP Server Kurulumu - Ses

Çok özür dileyerek sorumu birde detaylaştırarak sormak istiyorum. Şimdi bizim elimizde yeterince linksys 2102 cihazdan bulunmakta. Şirketimizide kurduk. Şimdi STH lisansı için başvurumuzu yapıyoruz ve alacazda allahın izniyle. Lisansımızı aldıktan

  1. #11
    marcoss65 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2010
    Mesajlar
    5

    Standart

    Çok özür dileyerek sorumu birde detaylaştırarak sormak istiyorum. Şimdi bizim elimizde yeterince linksys 2102 cihazdan bulunmakta. Şirketimizide kurduk.

    Şimdi STH lisansı için başvurumuzu yapıyoruz ve alacazda allahın izniyle. Lisansımızı aldıktan sonra sip serveri oluşturmak ve kendi sesimizi kendimiz üretmek istiyoruz.

    Bu konularda detaylı yardım istiyorum. yani sip serverimizi ne şartlarda kurmamız bizim için daha iyi olur ve ses hizmetini kendimiz sağlamak için ne gibi yollara başvurmamız gerekir. şimdiden çok teşekkür ediyorum....

  2. #12
    voip isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    187

    Standart

    Merhaba

    STH lisansı ile birlikte şehiriçi de arama hizmeti verilebilir.Ancak kurulum ve altyapı hazırlığı ciddi bir projedir.Siz böyle bir hizmet vermeyi mi planlıyorsunuz?Yada sadece şirketinizin kendi içi şehiriçi şehirlerarası ve milletlerarası görüşmeleri için mi bu tür bir sistem kurmak istiyorsunuz?
    Dont try this on your SIP devices ;-) :

  3. #13
    rcanr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2010
    Mesajlar
    8

    Post

    Merhabalar,

    Öncelikle ses hizmetini kimseden almadan, kendi iç ağınızı kurmanız mümkün. Ticari bir düşünceniz/işleviniz yoksa bunu iç ağınızda yapabilirsiniz bunun için hiçbir engel bulunmamakta.

    Merhabalar Bu işte yeni gibiyim. Sizlerden bişeyler öğrenmek istiyorum.
    Ben bi Sip server oluşturmak istiyorum fakat şöylede bi isteğim var ben ses hizmetini kimseden almadan kendim nasıl sağlayabilirim?

    Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim...
    Keşke size özel mesaj ile cevap verdiğimde başvuru yapmadan görüşsek/tanışsaydık daha yararlı çözüm seçenekleri size sunabilirdim.

    STH lisansı ilgili yönetmelikte de belirtildiği gibi ;

    Kod:
    28/5/2009 tarihli ve 27241 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Elektronik Haberleşme Sektörüne İlişkin Yetkilendirme Yönetmeliği"ne istinaden hazırlanan;
    
    "Elektronik Haberleşme Hizmet, Şebeke ve Altyapılarının Tanım, Kapsam ve Süreleri" başlıklı düzenlemede yer alan hükümlere göre, Sabit Telefon Hizmeti (STH), teknoloji sınırlaması olmaksızın sabit karasal telefon şebekesi üzerinden kullanıcılara/abonelere temel ve katma değerli telefon hizmetlerinin sunumunu kapsamaktadır.
    
    Başka bir ifade ile; mer'i mevzuat hükümleri çerçevesinde, BTK tarafından STH konusunda yetkilendirilmiş işletmeciler İnternet üzerinden VoIP teknolojisini kullanarak il içi, iller arası ve uluslararası telefon hizmeti sunabilirler.
    STH Lisansını aldığınızda Resmi olarak kendi şebekenizi oluşturabilirsiniz. Hiçbir engel bulunmamaktadır.Sadece STH dan dolayı vergilendirileceğiniz için BTK ya göndereceğiniz haberleşme raporları nizami olarak hazırlamanız gerekmekte.Bu işte çok fazla bir yük getiriyor size. Eksiklik yanlışlıklarda usulsüzlükle ilgili yaptırımlarla uğraşmanız içten bile değil....

    BUnun dışında altyapıya gelirsek, Hemen hemen tüm STH firmaları aynı sunucu sistemini ve sunucu programını kullanıyor. Temelde asterisk, linux ama üzerine yönetim,billing,raporlama ve kontrol için özel programlar kuruluyor. Bunun için çok fazla seçeneğiniz yok.Bu programların itinalı olarak kurulması gerekli sebebi ise sizin BTK ya sunacağınız raporlar ile ilgili yanlışlıklar oluşması ve bunun yüzünden karşılaşabileceklerinizdir.

    Kendi ses ağınızdan dışarıya ses taşıyabilmeniz için 2seçeneğiniz var. Büyük firmalarla çalışıp, yüksek miktarlarda ses satın almanız, ki bu yolu seçerseniz karşıdaki firmalara teminat ve taahüt vermeniz gerekmekte. Yada ikinci seçenek alt sağlayıcılar ile peering şekilde çalışmanız.

    Benim tavsiyem en azından ayda 1milyon dakikaya ulaşana kadar (minimum) alt sağlayıcılar ile çalışmanız en azından alt sağlayıcılar size kendi alt yapısını kullanma şansı sağlayacaktır.

    İlk yolu seçerseniz kendi altyapınızı ve sunucuzu kurmanız gerekli olmakla beraber ilgili merci kurumlara kiralık hatlar aracılığı ile ses kayıtlarınızı ayrıntılı olarak göndermeniz. Yani sadece sunucu, ses ve veri almak yeterli olmuyor.


    Aklınıza takılanları cevaplamaktan mutluluk duyarım.

    İyi Çalışmalar.


    Alıntı marcoss65 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok özür dileyerek sorumu birde detaylaştırarak sormak istiyorum. Şimdi bizim elimizde yeterince linksys 2102 cihazdan bulunmakta. Şirketimizide kurduk.

    Şimdi STH lisansı için başvurumuzu yapıyoruz ve alacazda allahın izniyle. Lisansımızı aldıktan sonra sip serveri oluşturmak ve kendi sesimizi kendimiz üretmek istiyoruz.

    Bu konularda detaylı yardım istiyorum. yani sip serverimizi ne şartlarda kurmamız bizim için daha iyi olur ve ses hizmetini kendimiz sağlamak için ne gibi yollara başvurmamız gerekir. şimdiden çok teşekkür ediyorum....

  4. #14
    marcoss65 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2010
    Mesajlar
    5

    Standart

    Öncelikle ilk soruya cevap vereyim. Biz Şirket içi görüşmelerden ziyade dış hatlarlada görüşme olanağımız olsun istiyoruz. elbette ticari bi düşüncemiz vardır. Diğer soruya gelince türkiyede hiç bir firma yurttışından aldığım ses kadar ucuz değil. yurtiçi mobil hatlarla görüşmenin dakikasını 8 kuruşa ben satıyorum türkiyedekiler ise bana 10 kuruşa veriyor. yani bu demektr ki türkiyedeki hiç bir firma ile çalışmam mümkün değil. varsa öneriniz ben buradayım daha lisansı almış değilim.

  5. #15
    rcanr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2010
    Mesajlar
    8

    Post

    Alıntı marcoss65 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle ilk soruya cevap vereyim. Biz Şirket içi görüşmelerden ziyade dış hatlarlada görüşme olanağımız olsun istiyoruz. elbette ticari bi düşüncemiz vardır. Diğer soruya gelince türkiyede hiç bir firma yurttışından aldığım ses kadar ucuz değil. yurtiçi mobil hatlarla görüşmenin dakikasını 8 kuruşa ben satıyorum türkiyedekiler ise bana 10 kuruşa veriyor. yani bu demektr ki türkiyedeki hiç bir firma ile çalışmam mümkün değil. varsa öneriniz ben buradayım daha lisansı almış değilim.
    Yurtiçi mobil hatlarla görüşmenin dakika fiyatı Türkiye'den satın aldığınızda 2kuruş'unda altına düşebilmektedir. Bu sizinle satın aldığınız alt operatör firma arasındaki anlaşmanıza bağlıdır. Sonuçta yurtdışı firmalarda Türkiye'deki operatörlerden satın almakta. Ülkemizde fiyatların yüksek olmasının birsürü sebebi var onlarıda haksız görmemek gerekir.

    Ayrıca trafiği yurtdışından aldığınızda sesiniz Türkiye'den bahsi geçen firmaya oradan da TEkrar Türkiyeye gelmekte. Ses gecikmeleri olmaması içten bile değil...

    Fiyat farklılıkları için internet bağlantı ücretini bırakın, en azından elektrik fiyatlarını bile karşılaştırsak fiyat farklılıklarını anlamak mümkün.
    Konu rcanr tarafından (31.10.2010 Saat 14:12 ) değiştirilmiştir.

  6. #16
    marcoss65 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2010
    Mesajlar
    5

    Standart

    Ewet arkadaşlar bu konuyla ilgili bişey bilen yok mu??? Ben nasıl Sip server kuracam Sıfırdan cevap bekliyorum.....

  7. #17
    voip isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    187

    Standart

    Forumda trixbox veya opensip kurulum bilgisi adım adım mevcuttur.Lütfen bu yazılardan faydalanın.
    Dont try this on your SIP devices ;-) :

  8. #18
    marcoss65 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2010
    Mesajlar
    5

    Standart

    Lütfen link verebilir misin???

  9. #19
    voip isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    187

    Standart

    Dont try this on your SIP devices ;-) :

  10. #20
    sniper Guest

    Standart

    STH lisansı alıp, 850 hat başvurusu yapmak. ve pazarlamak istiyoruz.
    Nasıl bir altyapı kurmamız gerekiyor? Asterisk yada Elastiks kurmamız yeterli mi?

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok