Cisco IP Phone 7912G Kurulum
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 14 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco IP Phone 7912G Kurulum

Arkadaşlar bir arkadaşım işyerini kapattığından dolayı elime 7912G telefonlar geldi. Bu telefonlardan 1tanesini ofisime kurmak istiyorum. SIP server'ım var. Kurulum için izlenecek adımlar nedir? Yardımcı olablecek arkadaş varmı?

  1. #1
    rcanr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2010
    Mesajlar
    8

    Standart Cisco IP Phone 7912G Kurulum

    Arkadaşlar bir arkadaşım işyerini kapattığından dolayı elime 7912G telefonlar geldi.

    Bu telefonlardan 1tanesini ofisime kurmak istiyorum.

    SIP server'ım var. Kurulum için izlenecek adımlar nedir? Yardımcı olablecek arkadaş varmı?

  2. #2
    irony isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    914

    Standart

    Merhaba,
    TFTP sunucusuna imaj dosyasini ve gerekli XML dosyasini koyacaksiniz. Daha sonra telefonunuzdan tftp server ayarlarini yeni server' in IP sini vereceksiniz. Telefon tftp yi gordukten sonra kendisini reboot edecektir ve tftpden dosyalari cekecektir. XML' de yazilan bilgiler dogrultusunda SIP server ' i uzerinde bulunacak accountu bulacaktir. Bu islemlerden sonra telefonun otomatik olarak register olmasi gerekmektedir. Bu arada SIP server olarak ne kullaniyorsunuz.

  3. #3
    irony isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    914

    Standart

    Asterisk phone cisco 79xx - voip-info.org linki isinize yarayacaktir. Takildiginiz yer olursa elimden geldigince yardimci olmaya calisirim.

  4. #4
    rcanr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2010
    Mesajlar
    8

    Standart

    Öncelikle yardımlarınız için teşekkürler.

    Elimdeki cihazı default ayarlarına getirdim.

    TFTP Server programı pc ye kurdum ve Telefon üzerinden TFTP-2 ayarını Pc ayarını girdim.

    Cihaz kendini resetledikten sonra PCdeki sunucudan 5 adet dosya istedi. Bunlar;

    gkdefalt.cfg
    gkMACADRESİ
    SEPDEFAULT
    XMLDefault.cfg.xml
    SEPMACADRESİ.cnf.xml

    Cisco 7912G cihazının SIP'e bağlanabilmesi için gerekli olan conf dosyalarını bulamadım.
    Bana bu noktadan sonra yardımcı olabilirmisiniz?

  5. #5
    rcanr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2010
    Mesajlar
    8

    Standart

    SIP serverımız ASTERISK tabanlı.

    Alıntı irony Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba,
    TFTP sunucusuna imaj dosyasini ve gerekli XML dosyasini koyacaksiniz. Daha sonra telefonunuzdan tftp server ayarlarini yeni server' in IP sini vereceksiniz. Telefon tftp yi gordukten sonra kendisini reboot edecektir ve tftpden dosyalari cekecektir. XML' de yazilan bilgiler dogrultusunda SIP server ' i uzerinde bulunacak accountu bulacaktir. Bu islemlerden sonra telefonun otomatik olarak register olmasi gerekmektedir. Bu arada SIP server olarak ne kullaniyorsunuz.

  6. #6
    voip isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    187

    Standart

    bu sorun çözülmüşmüdür? cisco ip telefonlarda sip upgrade sorunu yaşayan arkadaşlar forum üzerinden telefon model bilgisini verirlerse kendilerine yardımcı olabiliriz.
    Dont try this on your SIP devices ;-) :

  7. #7
    rcanr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2010
    Mesajlar
    8

    Standart

    Sorunu internette bulduğum voip dosyaları ile çözdüm. Telefonu şu anda SIP Phone olarak kullanıyorum.

    Alıntı voip Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu sorun çözülmüşmüdür? cisco ip telefonlarda sip upgrade sorunu yaşayan arkadaşlar forum üzerinden telefon model bilgisini verirlerse kendilerine yardımcı olabiliriz.

  8. #8
    desberado isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Mesajlar
    13

    Standart

    Arkadaşlar Aynı Model 7921 Wireless Telefon bizde de bulunmaktadır, Cihaz sürekli DHCP Time Out a düşüyor. Öncesinde DHCP den IP alıp boot ediyor du şimdi onuda yapmıyor. Cihazlar Access Pointler üzerinden çalıştığı için Sinyal sevisyesi konusunda bir sorun yok. yine Aynı marka ve model telefonlarda da sinyal konuşma yaparken telefon da ses kesintisi yaşanıyor ve ekran bir bakıyorsun registring olduğu yazıyor. Access pointlerden kaynaklansa notebooklar wireless a çıkarken kesinlikle bir problem yaşamıyor. Zaten bu problemi yaşayan telefonlar access pointlerin hemen yanında bür türlü çözüm bulamadık lütfen yardımcı olurmusunuz. Software version da upgrade yaptık, Sorun yine düzelmedi.

  9. #9
    rcanr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2010
    Mesajlar
    8

    Standart

    kablosuz telefonunuzu daha önce düşürme yada çarpma olayı oldumu? Sorunun hardware olabileceğini düşünüyorum.

    - Telefon heryerde aynı sorunumu yapıyor ?

    - VoIP santraliniz lokaldemi çalışıyor?



    Alıntı desberado Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar Aynı Model 7921 Wireless Telefon bizde de bulunmaktadır, Cihaz sürekli DHCP Time Out a düşüyor. Öncesinde DHCP den IP alıp boot ediyor du şimdi onuda yapmıyor. Cihazlar Access Pointler üzerinden çalıştığı için Sinyal sevisyesi konusunda bir sorun yok. yine Aynı marka ve model telefonlarda da sinyal konuşma yaparken telefon da ses kesintisi yaşanıyor ve ekran bir bakıyorsun registring olduğu yazıyor. Access pointlerden kaynaklansa notebooklar wireless a çıkarken kesinlikle bir problem yaşamıyor. Zaten bu problemi yaşayan telefonlar access pointlerin hemen yanında bür türlü çözüm bulamadık lütfen yardımcı olurmusunuz. Software version da upgrade yaptık, Sorun yine düzelmedi.

  10. #10
    desberado isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Mesajlar
    13

    Standart

    Evet her yerde yapıyor,
    Call Manager kullanıyoruz.
    VoIP Santraliniz local de çalışıyor.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok