Santral Kurulumu
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 6 sonuçtan 1 ile 6 arasındakiler gösteriliyor.
Santral Kurulumu

Arkadaşlar merhaba, öncelikle siteye yeni üye oldum gayet güzel bir siteymiş, elinize emeğinize bilginize sağlık. konuma geleyim, 3 farklı lokasyonda otellerimiz var. bu otelleri tek santral olarak kullanmak istiyoruz veya

  1. #1
    selamsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2010
    Mesajlar
    2

    Standart Santral Kurulumu

    Arkadaşlar merhaba,

    öncelikle siteye yeni üye oldum gayet güzel bir siteymiş, elinize emeğinize bilginize sağlık.

    konuma geleyim, 3 farklı lokasyonda otellerimiz var. bu otelleri tek santral olarak kullanmak istiyoruz veya birbirleri arasında dahili görüşme yapabilmelerini istiyoruz. ama maliyeti min. seviyede tutup bunu yapmak istiyoruz (standart şirket politikası ) sitenizde asteriks falan yazıları okudum ama açıkçası çözemedim olayı. benim bu santral yapısını kurmam için gerekli donanım ve yazılım ihtiyacım nedir? yardımcı olursanız sevinirim. santral den anlamıyorum ama linux tan networkten anlarım

    şimdiden tşkler

  2. #2
    mert isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    24

    Standart

    Anladığım kadarıyla zaten 3 otelde de santral var,
    aradaki bağlantı tipinin nasıl olacağınida göz önünde bulundurmak gerekir (leased line, internet üzerinden VPN) ancak santral üzerine IP modül veya değişik bağlantı modülleri takarak da bunları birbirine bağlayabilirsin ve kendi aralarında network oluşturabilirler.

  3. #3
    selamsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2010
    Mesajlar
    2

    Standart

    Hepsi birbirinden bağımsız hocam. internet üzerinden vpn yok. Sadece kendi içlerinde çalışıyor. Local olarak. Ama 3 ününde santrali birbirinden farklı. Biz bunların 3ününde birbirileri ile localdeymiş gibi görüşmelerini istiyoruz.

  4. #4
    hygt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2010
    Mesajlar
    3

    Standart

    Aynı anda bir noktadan diğer noktalara kaç görüşme yapılabilecek ?
    Santrallerinizde boş dış hat (trunk) portu var mı ?

    Bunları cevaplayabilirseniz birşeyler anlatmaya çalışayım.

  5. #5
    Vmpro isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2009
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    11

    Standart

    Merhaba,

    Öncelikle yapmak istediğin işlem mümkün eğer asterisk istiyorsan illaki sip üzerinden 3 tane santralini birbirine bağlaya bilirsin.Tek gereken işlem senin için 3 lokasyona da statik ip ve 3 tane asterisk server. Benim şuanda senin istediğin gibi çalışan 2 adet asterisk server'ım var statik ip üzerinden calışan.Ama otel içerisinde kimlere telefon vericen mesela her odaya telefon koyacaksan asterisk de sip phone olarak maliyetin çok artar. sadece kullanıcılara vericeksen calışanlara maliyetini düşüre biliriz.

    Sip phone veya pc olan kullanıcılara softphone vererek.

    İstersen detaylı bir şekilde anlata bilirim sana projen de kararlıysan.Asterisk dışın da da başka çözümler ürete biliriz ip üzerinden görüşme için.

    Saygılarımla.

  6. #6
    alee isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2009
    Mesajlar
    24

    Standart

    Merhaba,

    Arkadaslar genel olarak yazmislar hatta sizden bagzi bilgilerde talep etmisler daha saglikli cevap verme adina ama ben bir duzeltme yapmak istiyorum, suan yapmak istediginiz sey icin her yere illa 1er adet asterisk kurmaniza gerek yok, santrallerinize voip kart/sip kart takabiliyorsaniz, bunlari tek bir asterisk'e register ederek, trunk portlar araciligi ile gorusturebilirsiniz.

    Zaten arkadaslarda bahsetmis, otelleriniz arasinda vpn, leasedline vb baglanti var ise, voip trafigi burdan akar bir sorun yok. Ama dedigim gibi ilk once santrallerinizin ya birer adet voip kartina yada onlerine koyabileceginiz birer adet voip gateway e ihtiyaci var.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok