Voip Config Hakkında Yardım
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4
Voip Config Hakkında Yardım

Merhaba arkadaşlar cisco ip telefon konfigürasyonu yaparken kullandığımız birkaç komutun tam olarak ne yaptığını anlamadım, açıklayabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler... telephony-service max-ephones 5 // max telefon sayısı max-dn 5 // ?

  1. #1
    enesefendi is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    2

    Default Voip Config Hakkında Yardım

    Merhaba arkadaşlar cisco ip telefon konfigürasyonu yaparken kullandığımız birkaç komutun tam olarak ne yaptığını anlamadım, açıklayabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler...



    telephony-service
    max-ephones 5 // max telefon sayısı
    max-dn 5 // ?
    ip source-address 192.168.10.1 port 2000
    auto assign 4 to 6 // ?
    auto assign 1 to 5 // ?
    !
    ephone-dn 1
    number 541
    !
    ephone-dn 2
    number 542
    !
    ephone-dn 3
    number 543
    !
    ephone 1
    device-security-mode none
    mac-address 00D0.BA21.AD41
    type 7960
    button 1:1 // ?

  2. #2
    xxcaglar is offline Member
    Join Date
    May 2016
    Posts
    38

    Default

    max dn 5 en fazla 5 tane tel numarası dn (directory number)
    Auto assign ise ilk numaralar voipler ikinciler dn ler
    Button ise voipler deki ilk butona ilk dn


    Sent from my iPad using Tapatalk

  3. #3
    enesefendi is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    2

    Default

    auto assign 4 to 6 burda 4 strat dn tag ve 6 stop dn tag diyor , yani bir nevi vlan taglaması tarzı taglama felan mı ?

    auto assign 4 to 6
    auto assign 1 to 5

    Burda 4 den 6 ya ve 1 den 5 e taglama mı yapıyoruz ?

    Son olarak max telefon sayısı 5 iken max dn(directory number) 5 den fazla olabilir mi ? Yani bu şekilde bir telefona birden fazla dn atanması felan mı oluyor ?

    Bu konuda pek bir kaynak bulamadım açıklamalı olarak, bir şeyler yapıyoruz da ne yaptığımızı bilelim istiyorum o yüzden soruyorum, teşekkürler.

  4. #4
    xxcaglar is offline Member
    Join Date
    May 2016
    Posts
    38

    Default

    auto assign vlan taglamasi gibi bise değil sadece boştaki numaralar atanıyor

    Dn sayısı telefona göre fazla olabilir hatta fazla olmadı daha mantıklıdır gerçek hayatta emin ol cok daha fazla oluyor


    Sent from my iPhone using Tapatalk

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts