Otomatik Config Yedek Alma
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 14 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Otomatik Config Yedek Alma

Merhaba arkadaşlar, Sorum şudur, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Sistemimizde bulunan cihazların conf. dosyalarının yedeğini her hafta pazartesi günü alıp depolamaktayız. Ancak çok sayıda cihaz olduğundan dolayı bu işlem çok

  1. #1
    leo34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2012
    Mesajlar
    7

    Question Otomatik Config Yedek Alma

    Merhaba arkadaşlar,

    Sorum şudur, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    Sistemimizde bulunan cihazların conf. dosyalarının yedeğini her hafta pazartesi günü alıp depolamaktayız. Ancak çok sayıda cihaz olduğundan dolayı bu işlem çok zahmetli ve zaman kaybettirmektedir. Durum şudur ki; bu configuration dosyalarının yedeğini otomatik alıp mail olarak atabilecek komut ya da 3. parti bir yazılım mevcut mudur? Konumuz biraz acildir arkadaşlar tekrar çok teşekkür ederim.

  2. #2
    a.guven isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2010
    Bulunduğu yer
    Istanbul
    Mesajlar
    142

    Standart

    Merhaba,

    Solarwinds ile bu işlemi yapabilirsiniz.

  3. #3
    leo34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2012
    Mesajlar
    7

    Standart

    Cevabın için çok teşekkür ederim. Cihazlarım HP ve bu işlemi komut ile switchlerime yaptıramaz mıyım peki?

  4. #4
    a.guven isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2010
    Bulunduğu yer
    Istanbul
    Mesajlar
    142

    Standart

    Sanırım script ile yapılabilir ama programlama tarafına hakim değilim.

    Bu işi layıkı ile yapan third party yazılımda Solarwinds'dir.

  5. #5
    leo34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2012
    Mesajlar
    7

    Standart

    anladım teşekkür ederim. diğer arkadaşlarımında değerli yorumlarını beklemekteyim belki farklı bir yöntem daha vardır diyerekten.

  6. #6
    SilentFear isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2012
    Mesajlar
    21

    Standart

    Eğer switchlerın desteklerse ve cisco ise kron polcy ıle bunu yapabılırsınız.
    google da bununl akalakı bır suru vıdeo ve yazı var

  7. #7
    leo34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2012
    Mesajlar
    7

    Standart

    Switchlerim Hp, Cisco tarafında bu şekilde bulabildim ama Hp de maalesef bulamadım. Hp konusunda nasıl bir çözüm olabilir acaba herhangi bir bilginiz mevcut mudur?

  8. #8
    atıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    May 2010
    Mesajlar
    56

    Standart

    Hocam bizim iş yerinde de maalesef HP ben de çok araştırdım bunu ama yok script ile falan da uğraşmak istemedim artık sadece backbone'ların configlerini elle alıyorum 2 haftada bir.

  9. #9
    muratymurat isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    158

    Standart

    crone ve archive kullanabilirsin.

  10. #10
    atıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    May 2010
    Mesajlar
    56

    Standart

    muratymurat hocam hp procurve'de öyle bir komut yok.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok