Otomatik Config Yedek Alma
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14
Otomatik Config Yedek Alma

Merhaba arkadaşlar, Sorum şudur, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Sistemimizde bulunan cihazların conf. dosyalarının yedeğini her hafta pazartesi günü alıp depolamaktayız. Ancak çok sayıda cihaz olduğundan dolayı bu işlem çok

  1. #1
    leo34 is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    7

    Question Otomatik Config Yedek Alma

    Merhaba arkadaşlar,

    Sorum şudur, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    Sistemimizde bulunan cihazların conf. dosyalarının yedeğini her hafta pazartesi günü alıp depolamaktayız. Ancak çok sayıda cihaz olduğundan dolayı bu işlem çok zahmetli ve zaman kaybettirmektedir. Durum şudur ki; bu configuration dosyalarının yedeğini otomatik alıp mail olarak atabilecek komut ya da 3. parti bir yazılım mevcut mudur? Konumuz biraz acildir arkadaşlar tekrar çok teşekkür ederim.

  2. #2
    a.guven is offline Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Istanbul
    Posts
    142

    Default

    Merhaba,

    Solarwinds ile bu işlemi yapabilirsiniz.

  3. #3
    leo34 is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    7

    Default

    Cevabın için çok teşekkür ederim. Cihazlarım HP ve bu işlemi komut ile switchlerime yaptıramaz mıyım peki?

  4. #4
    a.guven is offline Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Istanbul
    Posts
    142

    Default

    Sanırım script ile yapılabilir ama programlama tarafına hakim değilim.

    Bu işi layıkı ile yapan third party yazılımda Solarwinds'dir.

  5. #5
    leo34 is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    7

    Default

    anladım teşekkür ederim. diğer arkadaşlarımında değerli yorumlarını beklemekteyim belki farklı bir yöntem daha vardır diyerekten.

  6. #6
    SilentFear is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    21

    Default

    Eğer switchlerın desteklerse ve cisco ise kron polcy ıle bunu yapabılırsınız.
    google da bununl akalakı bır suru vıdeo ve yazı var

  7. #7
    leo34 is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    7

    Default

    Switchlerim Hp, Cisco tarafında bu şekilde bulabildim ama Hp de maalesef bulamadım. Hp konusunda nasıl bir çözüm olabilir acaba herhangi bir bilginiz mevcut mudur?

  8. #8
    atıl is offline Member
    Join Date
    May 2010
    Posts
    56

    Default

    Hocam bizim iş yerinde de maalesef HP ben de çok araştırdım bunu ama yok script ile falan da uğraşmak istemedim artık sadece backbone'ların configlerini elle alıyorum 2 haftada bir.

  9. #9
    muratymurat is offline Senior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    158

    Default

    crone ve archive kullanabilirsin.

  10. #10
    atıl is offline Member
    Join Date
    May 2010
    Posts
    56

    Default

    muratymurat hocam hp procurve'de öyle bir komut yok.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts