BGP Tanım
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
BGP Tanım

Merhaba Arkadaşlar; aşağıdaki örnekte olduğu gibi bir konf. mevcut elimde şuan yapıda BGP anonsla ilgili yardımınızı beklemekteyim, sistemde 2 adet aynı zamanda FW bulunuyor router bgp 34398 bgp router-id 193.36.W1.252

  1. #1
    md_mehmet52 is offline Moderator
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Ünye
    Posts
    196

    Default BGP Tanım

    Merhaba Arkadaşlar; aşağıdaki örnekte olduğu gibi bir konf. mevcut elimde şuan yapıda BGP anonsla ilgili yardımınızı beklemekteyim, sistemde 2 adet aynı zamanda FW bulunuyor

    router bgp 34398
    bgp router-id 193.36.W1.252
    bgp log-neighbor-changes
    network 193.36.W1.0
    network 193.36.W1.0 mask 255.255.255.128 -----------------/24 olarak aynı firma ve aynı şekilde Sol zerinden de aynı konf mevcut ben /24 olarak anons etmesini ist.
    aggregate-address 193.36.W1.0 255.255.255.0 summary-only ------------
    neighbor 193.36.W1.2 remote-as 34398
    neighbor 193.36.W1.2 update-source GigabitEthernet0/0/0
    neighbor 193.36.W1.2 next-hop-self
    neighbor 212.156.W2.17 remote-as 9121
    neighbor 212.156.W2.17 description TTNET 150Mb Peer
    neighbor 212.156.W2.17 password 7 065757781C1D5DW255444A
    neighbor 212.156.W2.17 update-source GigabitEthernet0/0/2.103
    neighbor 212.156.W2.17 soft-reconfiguration inbound
    neighbor 212.156.W2.17 prefix-list ets-out out
    neighbor 212.156.W2.17 route-map metro-in in
    neighbor 212.156.W2.17 route-map TT_OUTGOING out

  2. #2
    5LoTh is offline Administrator
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    392

    Default

    ben tam olarak nasıl bir yardım istediğini anlamadım. ayrıca İBGP mi yapmaya çalışıyorsun aynı AS number a bgp komşuluğu kuruyorsun. orayı da çözemedim.

  3. #3
    md_mehmet52 is offline Moderator
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Ünye
    Posts
    196

    Default

    hocam merhaba, mevcut yapı;

    2 Adet ISP üzerinden 193.36.X.0/25 olarak anons edilmekte yedekli olarak
    Mevcut yapıda olduğu gibi, ben bu bloğu /24 olarak anons etmek istiyorum, normalde network 193.36.W1.0 mask 255.255.255.0 yedeli die düşünüyorum

  4. #4
    Nexus is offline Administrator - Founder
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,994

    Default

    Slm, aggregate-address ile yaptığın işlem doğru.

    Bu işlemden sonra kendi cihazında bgp table'a baktığında "193.36.W1.0/25" subnetini s> olarak (supressed) görüyorsan sorun yok demektir.
    “Bir kez kaçar uçurtman, sonra gökyüzüne küser insan…”

  5. #5
    muratymurat is offline Senior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    158

    Default

    arkadaşım yapın anladığım kadarıyla; 2 farklı isp biri aktif diğeri yedek, 2 isp ebgp ni de çalıştırmak istiyorsun. ve 2 farklı routerden yapmışsın sanırsan bunların yedekliliğinide arada bgp komşuluğu kurarak gerçekleştirmişsin. /24 ip adresin tanımlı bir public bloğu olduğu için /25 olarak bölmene gerek yok çünkü her2 isp bunu anons edebilir bu arada isp lerde kendi aralarında bazı bgp tanımlamaları yapmaları gerekiyor

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts