Mpls based static route
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

+ Konuyu Cevapla
Toplam 10 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Mpls based static route

Arkadaşlar selam.. Tt mpls e geçicez şuan network tüm şubelerimde point to point me. Mpls için kendi routerlarımda ne konfigürasyon giricem bilgisi olan var mı? Biraz araştırdım dymagen de birkaç

  1. #1
    chronic isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2012
    Mesajlar
    11

    Standart Mpls based static route

    Arkadaşlar selam..
    Tt mpls e geçicez şuan network tüm şubelerimde point to point me. Mpls için kendi routerlarımda ne konfigürasyon giricem bilgisi olan var mı? Biraz araştırdım dymagen de birkaç lab yaptım ama hali hazırda aramızda mpls kullanan arkadaşlar vardır diye düşünüyorum. Nette gördüğüm örneklerde client roterlarında eigrp ve static kullanılmış gördüğüm kadarıyla..Mümkünse ipleri saklayıp sh run paylaşan olursa yada bu geçişi yapmış arkadaşlar tecrübelerini aktarırsa sevinirim..saygılar selamlar

  2. #2
    Nexus isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator - Founder
    Üyelik tarihi
    May 2012
    Mesajlar
    1,997

    Standart

    MPLS vPN'mi olacak yoksa her şubeniz için sadece MPLS hizmeti mi alacaksınız ?
    “Bir kez kaçar uçurtman, sonra gökyüzüne küser insan…”

  3. #3
    chronic isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2012
    Mesajlar
    11

    Standart

    Mpls Vpn olacak Nexus

  4. #4
    winermute isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2011
    Mesajlar
    124

    Standart

    Benim bilgiğim kadarıyla Türktelekom vpn hizmetini kendi çözüm ortaklarına kurduruyor siz böyle bir destek almıyormusunuz ? Almıyorsanız lokasyonlardaki cihazları belirtirseniz yardımcı olalım .

  5. #5
    chronic isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2012
    Mesajlar
    11

    Standart

    çözüm ortaklarıyla çalışmayacağız. (firma biraz dışa kapalı)
    cihazlarımın hepsi 2800 serisi.

  6. #6
    winermute isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2011
    Mesajlar
    124

    Standart

    Hocam TT den Metro switchinin hangi portunu kullanacağınızı öğreneceksiniz ilk olarak , ardından hangi vlanı ve ip leri kullanacağınızı ve paketleri tag lımı tagsızmi gönderdiklerini öğreneceksiniz. Aşağıdaki konfigurasyonu kullanırsanız çalışacaktır . Yanlız tagli ve tagsiz olması konfigurasyonu değiştirebilir bir benim dediğim gibi yazın çalışmazsa subinterface kullanmayıp direk İnterface gig 0/0 altına sadece ip yi girin

    interface GigabitEthernet0/0
    description WAN
    no ip address
    duplex auto
    speed auto
    !
    interface GigabitEthernet0/0.500
    description WAN
    encapsulation dot1Q x(TT nin verdiği vlan girilecek )
    ip address x.x.x.x y.y.y.y
    !
    interface GigabitEthernet0/1
    description LAN
    ip address a.a.a.a b.b.b.b
    duplex auto
    speed auto
    !
    ip forward-protocol nd
    !
    no ip http server
    no ip http secure-server
    !
    ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 x.x.x.(x-1)

  7. #7
    chronic isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2012
    Mesajlar
    11

    Standart

    winermute eline koluna sağlık.. sen TTMPLS VPN kullanıyorsun ve tüm routerlarında bu şekilde config değil mi ?

  8. #8
    5LoTh isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Dec 2011
    Mesajlar
    392

    Standart

    sana verilen bacağı direk bir porta takıp TT nin belirriği WAN IP sini vereceksin, zaten önünde metro swtich olacağı için access gelir port sana tag li almana gerek olmaz.
    direk gi 0/0 altına IP yi yazıp default route u bu IP ye yapacaksın.

    istersen lokal bloklarını rip veya eigrp ile de konuşturabilirsin.

  9. #9
    chronic isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2012
    Mesajlar
    11

    Standart

    5loth teşekkür ederim.. peki telekomdan Gold Qos paketi satın alıcam.. şubelerim arasında da ses trafiğini önceliklendirmem gerek. örnek bir konfigürasyon paylaşabilirmisiniz ?

  10. #10
    5LoTh isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Dec 2011
    Mesajlar
    392

    Standart

    QoS configuration

    bu başlık altında baya konuşmuştuk. bak yardımcı olacaktır.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok