Cisco IOU
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6
Cisco IOU

Selam, IOU hakkında yardım rica ediyorum, bir kaç problemim var şöyleki; -Web arayuzunden erişim sağlıyorum ve start devices diyebiliyorum ama console olamıyorum, console olmak istediğimde putty ya da securecrt secenegi

  1. #1
    netflow is offline Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    61

    Question Cisco IOU

    Selam,

    IOU hakkında yardım rica ediyorum, bir kaç problemim var şöyleki;

    -Web arayuzunden erişim sağlıyorum ve start devices diyebiliyorum ama console olamıyorum, console olmak istediğimde putty ya da securecrt secenegi cıkıyor ama her ikisiylede console erisimim yok, reg file' ları yukledim.

    -Ayrıca iou içinde defaultta bir IOS geliyor mu? Yoksa onu da biz mi import edeceğiz, edeceksek hangi IOS kullanılabiliyor? Ben internetten "i86bi_linux-adventerprisek9-ms.152-4.M1" ve 7200 XR ios ekledim, bunlar işimi görür mü?

    IOU Hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlardan kısa bir özet rica edeceğim,

    Konu hakkında bilenlerden yardım rica ediyorum.

    Teşekkürler.

  2. #2
    Nexus is offline Administrator - Founder
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,994

    Default

    Slm en güncel IOS'ları kullanmak daha mantıklı bende az önce IOS'ları yeniledim. Web arayüzü olmadıgından sFTP ile yükledim.
    Bendeki çakma IOU oldugu için web arayüzünde hep problem yaşıyorum
    LAB dökümanına göre fiziksel topolojiyi (NEtmap) doğru oluşturdugunda pek problem olmuyor.
    “Bir kez kaçar uçurtman, sonra gökyüzüne küser insan…”

  3. #3
    netflow is offline Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    61

    Default

    Bende INE' nin guide' larına göre yapıyorum. Guide' larda labların topolojileri mevcut oradan bakarak gidiyor ama aslında NETMAP ile yapmak daha iyi olabilir. Ama netmap' i sonradan yüklemek mümkün oluyor mu? Çünkü bendeki guide2 da netmap yok.
    Bir de benim sorunum cihazlara telnet olamıyorum. Yani IOU da sıkıntı var. Dolayısıyla şimdilik INE' a devam ediyorum.

  4. #4
    MCyagli is offline Administrator
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Corum - Turkiye
    Posts
    565

    Default

    CCie Numarası kokusu alıyorum


    ccie sınavına hazırlanmaya teşvik edecek bir makale yazayım ben hemen
    Mehmet Ceyhan YAĞLI
    I learn, I teach

    www.mcyagli.com

  5. #5
    Nexus is offline Administrator - Founder
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,994

    Default

    Telnet portları /root/LAB dizininde cihaz kısayolları içinde yazar. Mesela bu dizin altında cat R1 dersen R1 telnet portunu görebilirsin. Telnet atamıyorsan VMwre kaynaklı bir sorunun olması muhtemel virtual pc nic'lerini bridge olarak ayarla veya fiziksel pc ile aynı subnetten ip ver. . Aslında en kralı lab kiralamak sıfır sıkıntı , para var huzur var diyosan kirala gitsin .
    “Bir kez kaçar uçurtman, sonra gökyüzüne küser insan…”

  6. #6
    AcLMasteR is offline Administrator
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Ankara
    Posts
    1,189

    Default

    i86bi_linux-adventerprisek9-ms.152-4.M1 sanırım en sonuncusu bu IOU IOS lardan ama cihazların calıştıgına eminmisiniz cihazları calıştırıp netstat yaptıgınızda her cihaz için port acılıyor olması lazım...
    The day that never comes

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts