Switch to Switch Konfig Yedekleme
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 8 sonuçtan 1 ile 8 arasındakiler gösteriliyor.
Switch to Switch Konfig Yedekleme

Merhaba, 2 adet backbone switch'de VSS kullanmadan yedekli konfigrasyon yapılabilir mi? Yani A switchindeki mevcut konfigrasyonu B ye aktaracağız ve bundan sonra A üzerinde yapılan tüm konfigrasyonun otomatik olarak B'de

  1. #1
    challanger isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    176

    Standart Switch to Switch Konfig Yedekleme

    Merhaba,

    2 adet backbone switch'de VSS kullanmadan yedekli konfigrasyon yapılabilir mi?

    Yani A switchindeki mevcut konfigrasyonu B ye aktaracağız ve bundan sonra A üzerinde yapılan tüm konfigrasyonun otomatik olarak B'de oluşturulmasını istiyoruz.

    Nasıl yapabiliriz ?

  2. #2
    Nexus isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator - Founder
    Üyelik tarihi
    May 2012
    Mesajlar
    1,994

    Standart

    Switchler nedir ?
    “Bir kez kaçar uçurtman, sonra gökyüzüne küser insan…”

  3. #3
    challanger isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    176

    Standart

    2 tane 6500 ve WS-SUP720-3B modul

  4. #4
    Nexus isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator - Founder
    Üyelik tarihi
    May 2012
    Mesajlar
    1,994

    Standart

    Nexus olsa sync domain ile yapılabilirdi, kolaydı . Ancak 6500'lerde eş zamanlı config işlemi zor olur belki bir TFTP ile yapılabilir. Sizi VSS kullanmamaya iten sebep nedir ?
    “Bir kez kaçar uçurtman, sonra gökyüzüne küser insan…”

  5. #5
    challanger isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    176

    Standart

    WS-SUP720-3B modul VSS desteklemiyor.Ayrıca VSS'e geçirirken muhtemelen çok sıkıntı çıkacak bir kaç gün switchleri kapamatmak gerekecek .böyle bir lüksümüz yok malesef

  6. #6
    gandalf_3466 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2007
    Mesajlar
    264

    Standart

    Bildigim kadariyla, VSS konfigure edebilmek SUP uzerinde en azindan iki tane 10GE link lazim. VS-S720-10GE-3C de oldugu gibi. Siz zaten config yedekligi icin ihtiyac duyduysaniz en iyisi TFTP kullanmak gibi duruyor.

    Ya da configleriniz arsivleyin.

    Sw(config)#archive
    Sw(config-archive)#log config
    Sw(config-archive)#path tftp://tftp serverin ip adresi/$h-archive-config

    Wr mem yapildigi anda, konfigurasyonunuz TFTP servere text dosyasi halinde arsivlenecektir.

  7. #7
    nfkengineer isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2013
    Mesajlar
    108

    Standart

    Secure CRT ile bunu yapabilirsin. Yazdığın komut , session açık olan bütün cihazlara gönderilir.

    SecureCRT sending commands to multiple sessions. | DEVILWAH's BLOG

    iyi çalışmalar dilerim.

  8. #8
    challanger isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    176

    Standart

    Genelde çok fazla session açık oldugu için bu şekilde kullanmak başka problemlere yol açabillir. Yine de başka amaçlara hizmet edebilecek güzel bir bilgi.

    Teşekkürler

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok