Switch to Switch Konfig Yedekleme
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8
Switch to Switch Konfig Yedekleme

Merhaba, 2 adet backbone switch'de VSS kullanmadan yedekli konfigrasyon yapılabilir mi? Yani A switchindeki mevcut konfigrasyonu B ye aktaracağız ve bundan sonra A üzerinde yapılan tüm konfigrasyonun otomatik olarak B'de

  1. #1
    challanger is offline Senior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Ankara
    Posts
    176

    Default Switch to Switch Konfig Yedekleme

    Merhaba,

    2 adet backbone switch'de VSS kullanmadan yedekli konfigrasyon yapılabilir mi?

    Yani A switchindeki mevcut konfigrasyonu B ye aktaracağız ve bundan sonra A üzerinde yapılan tüm konfigrasyonun otomatik olarak B'de oluşturulmasını istiyoruz.

    Nasıl yapabiliriz ?

  2. #2
    Nexus is offline Administrator - Founder
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,994

    Default

    Switchler nedir ?
    “Bir kez kaçar uçurtman, sonra gökyüzüne küser insan…”

  3. #3
    challanger is offline Senior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Ankara
    Posts
    176

    Default

    2 tane 6500 ve WS-SUP720-3B modul

  4. #4
    Nexus is offline Administrator - Founder
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,994

    Default

    Nexus olsa sync domain ile yapılabilirdi, kolaydı . Ancak 6500'lerde eş zamanlı config işlemi zor olur belki bir TFTP ile yapılabilir. Sizi VSS kullanmamaya iten sebep nedir ?
    “Bir kez kaçar uçurtman, sonra gökyüzüne küser insan…”

  5. #5
    challanger is offline Senior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Ankara
    Posts
    176

    Default

    WS-SUP720-3B modul VSS desteklemiyor.Ayrıca VSS'e geçirirken muhtemelen çok sıkıntı çıkacak bir kaç gün switchleri kapamatmak gerekecek .böyle bir lüksümüz yok malesef

  6. #6
    gandalf_3466 is offline Senior Member
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    264

    Default

    Bildigim kadariyla, VSS konfigure edebilmek SUP uzerinde en azindan iki tane 10GE link lazim. VS-S720-10GE-3C de oldugu gibi. Siz zaten config yedekligi icin ihtiyac duyduysaniz en iyisi TFTP kullanmak gibi duruyor.

    Ya da configleriniz arsivleyin.

    Sw(config)#archive
    Sw(config-archive)#log config
    Sw(config-archive)#path tftp://tftp serverin ip adresi/$h-archive-config

    Wr mem yapildigi anda, konfigurasyonunuz TFTP servere text dosyasi halinde arsivlenecektir.

  7. #7
    nfkengineer is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    108

    Default

    Secure CRT ile bunu yapabilirsin. Yazdığın komut , session açık olan bütün cihazlara gönderilir.

    SecureCRT sending commands to multiple sessions. | DEVILWAH's BLOG

    iyi çalışmalar dilerim.

  8. #8
    challanger is offline Senior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Ankara
    Posts
    176

    Default

    Genelde çok fazla session açık oldugu için bu şekilde kullanmak başka problemlere yol açabillir. Yine de başka amaçlara hizmet edebilecek güzel bir bilgi.

    Teşekkürler

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts