Cisco'da Ping sorunu
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
Cisco'da Ping sorunu

Merhabalar Ben Mert Ahmet, Üniversitemizde Network Workshop yapıyoruz ve Cisco Packet Tracer kullanıyoruz. Aslında daha yeni başladık ama bir ödev verdi hocamız. Değişik bir yapı oluşturduk internette kimse biizm yaptığımız

  1. #1
    Mert Ahmet is offline Junior Member
    Join Date
    May 2013
    Posts
    5

    Default Cisco'da Ping sorunu

    Merhabalar Ben Mert Ahmet,
    Üniversitemizde Network Workshop yapıyoruz ve Cisco Packet Tracer kullanıyoruz. Aslında daha yeni başladık ama bir ödev verdi hocamız. Değişik bir yapı oluşturduk internette kimse biizm yaptığımız gibi yapmamış nasıl olduysa artık ben de yazmaya karar verdim. Normalde kendim araştırıp bulmayı tercih ederim.
    Benim ordaki bilgisayarları haberleştirmem gerekiyor laptop1 de ping 192.168.5.1 yazınca "Destination is unreachable." diyor. Bunu nasıl çözebilirm ? Bi de ödevim burdaki sorun nedir ? Bu neden böyle yapıyor ?
    https://hotfile.com/dl/224149080/0d3...shop2.pkt.html dosya eke yüklenmedi bende hotfile'a attım

    İyi forumlar...

  2. #2
    Nexus is offline Administrator - Founder
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,994

    Default

    Bu bir ödevse sen normalde yaptıgın şekilde yap bence . Kendin araştırıp bulmalısın

  3. #3
    Mert Ahmet is offline Junior Member
    Join Date
    May 2013
    Posts
    5

    Default

    bulamadım işte internette hep iki modemi o en sondaki kabloyla bağlamışlar biz modemleri switchlere bağladık nasıl oldu anlamadım kursa da yeni başladık zaten

  4. #4
    3lukombo is offline Member
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    62

    Default

    Selam,

    lDuncl normalde buna on kere cevap verirdi ama sana balik tutmayi ogretcek sanirim

    Fakat bende ögrenmek icin yaziyorum, sanirim problemin routing, cunki router lar uzerinde route yazmamıssın?

  5. #5
    Nexus is offline Administrator - Founder
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,994

  6. #6
    Mert Ahmet is offline Junior Member
    Join Date
    May 2013
    Posts
    5

    Default

    şimdi ben anladım olayı fakat yazınca olmuyor nedense
    anladığımı anlatayım önce
    benim routerlarım kaynaktan 192.168.1.3 adresine gelen veriyi 10.0.0.1 adresine yönlendiremiyor bu da verinin gelip routerdan geri dönmesiyle sonuçlanıyor simulationdan baktım
    buldğum çözüm şu
    ip route 192.168.1.3 255.255.255.0 10.0.0.1 yazmak ama yazınca da #inconsistent address and mask diyor orada kalıyorum.

    Doğru ilerliyor muyum ?

  7. #7
    Nexus is offline Administrator - Founder
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,994

    Default

    Evet cihaz doğru söylemiş.

    ip route 192.168.1.0 255.255.255.0 10.0.0.1 şeklinde olmalı.

  8. #8
    Mert Ahmet is offline Junior Member
    Join Date
    May 2013
    Posts
    5

    Default

    Quote Originally Posted by lDuncl View Post
    Evet cihaz doğru söylemiş.

    ip route 192.168.1.0 255.255.255.0 10.0.0.1 şeklinde olmalı.
    Invalid next hop address (It's this router) dedi böyle yazınca da :S
    bunu modeme yazmam gerekiyor değil mi ?

  9. #9
    AcLMasteR is offline Administrator
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Ankara
    Posts
    1,189

    Default

    kendi interface ni next hop olarak yazıdıgından bu hatayı alıyosun
    The day that never comes

  10. #10
    Mert Ahmet is offline Junior Member
    Join Date
    May 2013
    Posts
    5

    Default

    Quote Originally Posted by AcLMasteR View Post
    kendi interface ni next hop olarak yazıdıgından bu hatayı alıyosun
    nasıl yapmamız lazım peki?
    kaç gündür uğraşıyorum yapamadım ya :S

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts