Packet Tracer, DHCP
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
Packet Tracer, DHCP

Arkadaşlar sol taraftaki kısmı yapılandırdığımda layer3 dhcp olarak ayarladım gerçi show running-config de gözükür herşey sorunum şu ? layer 3 ü server olarak ayarlamama rağmen alttaki switchler domaine girmedi ve

  1. #1
    MSherif is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ankara
    Posts
    8

    Default Packet Tracer, DHCP

    Arkadaşlar sol taraftaki kısmı yapılandırdığımda layer3 dhcp olarak ayarladım gerçi show running-config de gözükür herşey

    sorunum şu ?

    layer 3 ü server olarak ayarlamama rağmen alttaki switchler domaine girmedi ve bağlı oldukları pc lerin portlarını kapattılar

    nerde yanlış yaptım yardımcı olursanız sevinirim
    Eklenmiş Dosya Eklenmiş Dosya

  2. #2
    trunkmode is offline Administrator
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,331

    Default

    vlan vtp ve trunk konularını iyice kavrayın. soruna gelince switch ler arası portlar trunk olmazsa vlanları taşıyamazsınız.

  3. #3
    MSherif is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ankara
    Posts
    8

    Default

    trankmode

    durumu düzelttim ip alıyorlar artık nasıl oldu dersen yaptıklarımı anlatayım önce tek tek gittim L3 e vtp domaini ayarladıktan sonra etherchannel lacp yaptım vlan 10 a mode 1 vlan 20ye mode 2 olarak vs ayarladım L3 ten switchlere giden portları trunk a çektim daha sonra alttaki switchlere vtp domaine aldım client olarak ayarladım vlanları gördükten sonra sırasıyla vlanlarına aldım L3 e bağlı olan portlarada lacp ye alıp vlanlarına göre mode 1 2 3 diye ayırdım bağlı olan pcleride access vlan larına çekince ip lerini aldılar

    ama sorun şu L3 ün tüm portları açık ama switchler 2 portunu kapatıyor yani bütün portları aktif edemedim

    ( bu arada ortadaki switch in kenar switchlere bakan portlarına trunk dedim)

  4. #4
    trunkmode is offline Administrator
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,331

    Default

    yukarıda söylediklerime ek olarak switch nasıl çalışır ve spanning tree nedir bunları kavradıktan sonra lab yapmanızı öneririm. sorunuza gelince switchteki kapalı dediğiniz portlar spanning tree block state portlardır yani aslında kapalı değil loop önlemek için backup durumda denebilir.spanning tree yi iyice öğrenin

  5. #5
    MSherif is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ankara
    Posts
    8

    Default

    teşekkür ederim

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts